Autor
|
Poruka
|
Ivy2
|
13.09.2013. 11:15
Poštovani imam jedno pitanje......imala sam kiretažu 17.5.2013 u 7 tjednu trudnoće jer mi je plod odumro,nakon toga sam u 6 mjesecu radila papa test i sve je uredu bilo,imala sam redovitu mjesečnicu u razmaku od 27 dana bez upala,,nakon 3 mjeseca kiretaže,suprug i ja smo radili na bebi,i sada mi kasni mjesečnica već 5 dana,a u otkako imam mjesečnicu nikad mi nije kasnila sem dok sam bila trudna,i sada mi već 2 test pokazao negativno,a ginekolog mi je rekao da mu se javim za 5 dana,da li bi se moglo raditi o trudnoći ili o nečem drugom?.....hvala unaprijed.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.09.2013. 15:35
Ne radi se o trudnoći, kasni vam menstruacija a testovi su negativni. Neki drugi je uzrok izostanka.
|
|
13.09.2013. 22:40
Poštovani,
spavala sam sa deckom dva-tri dana prije menstruacije, nismo koristili zastitu, on je naime svrsio po mom spolovilu,i istog trenutka nakon toga smo opet imali sex,nije ga brisao.. menstruacija mi je dosla kad je i trebala 11.9 no bila je jako slaba gotovo kao da je ni nemam i dan poslje je bila normalna.. nepijem nikakve pilule protiv trudnoce niti slicno,.. dali se trebam brinuti zbog trudnoce?
Hvala unaprijed!
|
|
14.09.2013. 19:50
Ovaj mjesec ne, ako imate menstruaciju. Takvi odnosi vam nisu nikakva zaštita. Ako ne planirate trudnoću savjetujem da se bolej zaštitite.
|
brownie613
|
14.09.2013. 19:50
Postovani, jucer sam imala spolni odnos koji je u pocetku (nekih 10ak sekundi) nakon toga smo koristili kondom. No nakon tih 10 sekundi kad je decko isao staviti kondom primjetio je malo sluzi na spolovilu. Mislim da je to moja sluz zbog ovulacije. Posljednja menstruacija mi je trajala od 31.8. do 4.9./5.9. Ciklus mi je uglavnom redovit i traje 30 dana.
Molim vas za misljenje jeli potrebno uzeti hitnu kontracepciju i kakva je mogucnost trudnoce?
|
|
14.09.2013. 20:05
Ako je tako kao što ste opisali. Bio je prvi odnos i nije bilo ejakulacije.
Ne treba zaštita postkoitalno.
|
Linaa
|
15.09.2013. 15:20
Poštovani,
molila bih Vas za mišljenje. Planiram trudnoću, imam redovite cikluse od 28 dana. Sljedeću menstruaciju trebam dobiti 21.rujna. No, 21. dan ciklusa pojavio se smećkasti iscjedak, slijedeći dan ga nije bilo, danas (23. dc) se opet pojavio u maloj količini. Inače bih mislila da se radi o spottingu, no ono što me "muči" su bolne grudi koje inače nemam kao simptom PMS-a, a imala sam ih u ranoj prethodnoj trudnoći. Je l' moguće da se radi o implantacijskom krvarenju? Ako je ipak trudnoća u pitanju, što bi značio takav iscjedak? Ili mislite da su male šanse da je trudnoća?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i srdačno Vas pozdravljam!
|
|
15.09.2013. 22:40
Dakako je moguće da će vam ovaj mjesec menstruacija izostati.
|
fingersalad88
|
Postovani,prethodna menstruacija mi je pocela 17.8. i trajala cak 9 dana a inace mi traje 7. Ovaj mjesec sam dobila 12.9. i prva dva dana mi je bila bas jaka,bilo je puno krvi,no jucer i danas nema gotovo nista krvi.Jel bi se trebala zabrinuti? Jedini nezasticeni odnos bez ejakulacije je bio 23.8.
|
mika89
|
Poštovani,
u mjesecu martu imala sam porod, poslije 2mjeseca i 13 dana dobila sam prvu menstruaciju i ona je bila obilnije nego prije trudnoce. Poslije te menstruacije imala sam jos dvije i ciklus je trajao po 30 dana, dok je prije trudnoce trajao po 26dana.
Ali evo vec drugi mjesec menstruacije nema, cuvali smo se a pored tog uradila sam cak i 6 kucnih testova i svi su negativni. Radila sam poslije 4 dana kasnjenja, poslije 15 dana, poslije mjesec, sada evo i dva ali on je i dalje negativan. I moram pomenuti da poslijednjih dana imam blage bolove u krstima, ispod stomaka blage zigove, i cak me na tren stomak zaboli kao da je menstruacija blizu, ali nje i dalje nema.
Pa mozete li mi reci sta bi mogao biti uzrok izostanka menstruacije vec 2 mjeseca i da li je moguca trudnoca i ako je svih 6 kucnih testova negativno.
Unaprijed hvala.
|
|
16.09.2013. 11:00
Fingersalad, ne trebati brinuti.
|
|
16.09.2013. 11:00
Mika, ne radi se o trudnoći. Možda je rezultat dojenja, ciste, anovulacije, upale itd.
Pričekajte još koji dan da nastupi.
|
lydia20
|
16.09.2013. 23:10
Poštovani, obično dobijem menstruaciju na 27.dan ciklusa. Ovaj put 2 dana nakon što je završila menstruacija sam imala odnos bez zaštite, samo jednom, i ejakulirao je vani.Sad me zanima je li trudnoća moguća u tom slučaju, obzirom da smo i prije koristili samo tu metodu prekinutog snošaja i nije ništa bilo . Unaprijed hvala
|
zabrinuta0101
|
17.09.2013. 01:05
Poštovani
Imala sam spolni odnos sa dečkom za vrijeme mjesečnice(4 dan), nismo koristili nikakvu zaštitu, on nije svršio u mene, medjutim meni je mjesečnica bila pred kraj i trebala je zavrsiti,ali sad je 8 dan i ona jos uvijek nije prestala, nije obilna,ali uvijek ima trag krvi na gaćama ili papiru, jel se trebam zabrinuti??
|
|
17.09.2013. 15:30
Lydia ne radi se o trudnoći ako je bilo doista kao što ste naveli.
|
|
17.09.2013. 15:30
Zabrinuta, ne trebate se brinuti. Neki put traje malo duže.
|
|
29.09.2013. 22:05
Postovani, zadnja menstruacija mi je bila 5.9. Nisam imala odnose tjednima prije menstruacija niti cjeli ovaj 9.mjesec. Razlog moje zabrinutosti su bolovi u dnonjem djelu trbuha koje sam imala za vrijeme ovulacije no nedavno mi je ovulacija zavrsila a ja i dalje osjecam bolove ponekad u desnom djelu trbuha a ponekad u lijevom. Bolovi su nekad slicni grcevima a ponekad su jednostavno kraci bolovi naprimjer kada sjednem. Imam li razloga za zabrinutost? Menstruacije su mi neredovite no ne pretjerano,u vecini slucajeva mi ciklus traje izmedu 31-37 dana.
|
|
29.09.2013. 22:45
Treba vidjeti da li se radi o bolu u ginekološkom sustavu, mokraćnom sustavu, ili probavnom.
Svakako posjetite liječnika.
|
|
30.09.2013. 23:01
Postovani, da li je moguce da djevojka ostane trudna ( nevina djevojka) ako je decko ejakulirao na straznjicu i sperma se slijevala niz nju i vaginu?
|
|
01.10.2013. 11:30
U teoriji da. U praksi teško.
|