Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.05.2013. 23:05

Manuela 16, mješate pojmove menstruacije i krvarenja u ranoj trudnoći. To su dva različita pojma.
Dakle ako žena zatrudni, kod nekih se javlja krvarenje u ranoj trudnoći koje neki put izgleda kao menstruacija.
Dakako da neke žene i pomisle da je to menstruacija, ne sumnjajući na trudnoću.

Zabrinuta, napravite ponovo test na trudnoću. Ako je negativan javite se svom liječniku. Gestagene preparate možete dobiti za izazivanje krvarenja unatoč povišenom tlaku.

Motorola dakako da se ne radi o trudnoći.

Motorola, ne umišljajte si. Dakako da se ne radi ot rudnoći.

mokca

Postovani dr, zanima me da li imam razlog za paniku.
Prosli mjesec sam imala nezasticen odnos ali sa prekinutim snosajem, 10. dana ciklusa, i odlucila sam da ipak ne uzmem Escapelle, i ako sam razmisljala. Dobila sam mjesecnicu na vrijeme.
Međutim ovaj mjesec sam opet imala nezasticen odnos, 6. dan ciklusa, i ipak sam uzela Escapelle 13 sati poslije odnosa. Sedam dana poslije tablete sam dobila krvarenje koje evo traje dva dana, nije obilno ali krvarim. Pretpostavljam da je od tablete. Mene ipak zanima da li je moguce da sam ostala trudna prosli mjesec kada sam imala onaj nezasticeni odnos i nisam popila tabletu, i ako sam dobila mjesecnicu na vrijeme. . Znam da je pomalo glupo pitanje i pretpostavljam da nisam trudna ali ipak razmisljam da uradim test.
Da li mogu da koristim kontraceptivne pilule koje mi prepise ljekar i ako pijem Euthyrox svako jutro?
Hvala vam mnogo unapred

22.05.2013. 09:20

Možete uzimati pilule uz euthyrox.
Ne radi se o trudnoći.

manuela16

22.05.2013. 09:20

A dali mi mozete reci e ovako...imala sam menstruaciju normalno je sve bilo,završila je..kad mi je zavrsila sutradan sam se "igrala" sa dečkom..nije u mene vec samo smo se dodirivali,mazili se dolje,znaci nije ga gurnuo u mene,bila je neka sluz na njegovom penisu nešto prozirno ali to sam obrisala nakon nekih 15 min kad sam shvatila da te sluzi ima kod mene dolje..i od onda me bole jajnici i muka mi je..dali je moguce,znaci nije ušao u mene ni malo i to sam obrisala kod sebe dolje,dali je moguce ostat trudna na taj način?

22.05.2013. 10:30

Ne možete ostati trudna na taj način. Educirajte se.

manuela16

22.05.2013. 12:25

Hvala vam. happy

22.05.2013. 23:50

Molim.

someone_like_me

23.05.2013. 09:45

Dragi doktore,
opet ja. s obzirom da pijem 4 tablete ninura za lijecenje mokracne infekcije dnevno, nekako se dogodilo da mi se sve izmjesalo i zaboravila sam uzeti Yasmin u 14h jucer. shvatila sam to jutros u 9h i procitala u uputstvu da odmah popijem zaboravljenu tabletu, sto sam i napravila. međutim, s obzirom da se prije par dana dogodilo da sam jednu tabletu izbacila povracanjem, morala sam uzeti drugu cime imam jednu tabletu manje u pakiranju. dakle, jucer sam trebala popiti 13. tabletu iz pakiranja (tj zbog one jedne izbacene 14.). jesam li dobro postupila sto sam sada popila tu propustenu tabletu? sto mi je sa zastitom??, i trebam li preskociti pauzu nakon jos oviih 6 tableta koje su mi ostale, tj odmah poceti s novim pakiranjem, ili raditi sve normalno 7 dana pauze, novo pakiranje)? oprostite na puno pitanja i unaprijed hvala na odgovoru. i na svim prethodnim odgovorima, jako su mi pomogli

Lijep pozdrav

samoti

23.05.2013. 11:20

Dragi doktore, kao sto sam vam i prije pisala ali evo da ponovim : pila sam diane 35 tri mjeseca zbog akni, onda sam mjesec dana pauzirala i opet sam nastavila 29-og aprila s privim danom mjesecnice. Uz to sam i pila amoksicilin jer sam bila prehladjena i 5-og maja sam vodila ljubav ( to je bio kraj mjesecnice ) prvi put je bilo metoda prekinutog snosaja a ostalo je bilo sa kondomom. Imala sam i mozda nekoliko dana spotting krvarenje. U nedjelju ( 19 maj ) sam popila poslednju pilulu iz blistera, pijem ih tacno na vrijeme. Sada je sedmodnevna pauza, u ponedjeljak bih trebala nastaviti sa drugom kutijom, medjutim ja jos uvijek nisam dobila. Pa sta mislite, da li bih trebala dobiti ili da ipak uradim test za trudnocu? Hvala i pozdrav !

23.05.2013. 21:45

Somonelikeme, dodatna zaštita do kraja blistera, te nakon toga počnite s novim blisterom.

Samoti, dakako da ćete dobiti menstruaciju.

Nela22

Poštovani,
12.5. imala sam nezaštićeni spolni odnos. Posljednja menstruacija je bila 29.5. Dečko nije svršio u mene, no prekidali bismo odnos nakratko u onom trenutku kada je 'osjetio da je blizu' (oko 5 sekundi).
S obzirom da imam jako kratke cikluse (21-23 dana), vjerujem da se odnos nije dogodio tijekom plodnih dana. Ako se ne varam ovulacija tijekom kratkih ciklusa dolazi 6-9 dana nakon početka ciklusa, a odnos je bio 13. dan ciklusa.

Imam li razloga za brigu? Trenutno s nestrpljenjem očekujem sljedeću menstruaciju, voljela bih imati smiren um tijekom čekanja. Hvala happy

23.05.2013. 22:55

Ako nije došlo do ejakulacije onda neće doći ni do trudnoće. Samo zbog toga.

someone_like_me

24.05.2013. 23:40

Dragi doktore,nisam shvatila trebam li raditi pauzu medju blisterima ili ne?

Ennia89

24.05.2013. 23:40

Poštovani.
Mentruacije sam imala 29.3.- 3.4., zatim 23. 4.-28.4. s tim da sam 13.4. imala odnos pri čemu smo koristili prezervativ i nismo primjetili da se dogodilo išta nepredviđeno, ali ja od 20.5. osjećam poprlične mučnine koje postaju sve gore i gore. Dobila sam i ''menstruaciju'' 21.5. ali je jako slabog intenziteta. Zanima me Vaše mišljenej o mogućoj trudnoći. Unaprijed hvala.

Ennia89

24.05.2013. 23:50

Poštovani,
menstruacije sam imala 28.3.-2.4, te 23.4. - 29.4., a 13.4. sam imala odnos, koristili smo prezervative i nismo primjetili da se dogodilo išta nepredviđeno, ali u zadnjih tjedan dana (od 19.5.) osjećam poprilične mučnine koje postaju sve gore. I ovaj mjesec sam dobila ''menstruaciju'' 21.5. ali je puno slabija.. zanima me Vaše mišljenje, da li je moguća trudnoća.
Hvala unaprijed

korinaaaaa

24.05.2013. 23:50

zadnja menstruacija je bila 27.04. ciklus mi je 27 dana,radimo na bebi,zanima me kad mogu napraviti test na trudnocu?hvala