Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

almicaaaaa

19.05.2013. 04:10

Prvi dan moje zadnje menstruacije bio je 22.4, decko i ja smo imali odnose 2.5 svrsio je u mene ali analno. Da li postoji mogucnost od trudnoce nismo koristili zastitu ?

bubeuglavi

19.05.2013. 04:10

Postovani, ovakva je situacija, prije svega zahvalila bi se na razumijevanju,
U strahu sam, imala sam nazasticeni spolni odnos sa deckom no svrsio je po svom trbuhu i slucajno mi je dosla sperma do usnica, na pocetak skroz, i sad panicarim u strahu sam, menstruaciju sam zadnju imala 2.5. i to mi je bio 27-mi dan, inace dobijem u periodu 27-30 dana, ali pretezito uvijek 27 ili 28-mi dan. Postoji li mogucnost za trudnocu? Da li je pametno uzeti hitnu kontracepciju ili, molila bih da mi obrazlozite i zahvaljujem unaprijed na razumijevanju. Lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.05.2013. 13:20

Alma, analno ne nikako.

Bubesuglavi: dakako da nije moguća trudnoća ako je sperma došla do vanjskog spolovila i stidnih usana.
Nije došlo do sljevanja sperme u rodnicu, stoga nije moguća trudnoća.

almicaaaaa

pardon malo sam pogrijesila, prvi dan zadnje menstruacije je bio 25.4, a odnos smo imali 2.5

ninnna26

Postovani! Prije 3 mj sam imala missed ab. U 10 tjednu trudnoce nakon cega sam kiretirana. Od tad su mi menstruacije i dalje redovite kao i inace ciklusi 32 dana. Zadnju m sam imala 16.4 i iducu sam trebala dobiti 17.5 medutim na 29 dc sam imala smedi iscjedak i pomalo krvarila svjezu crveno- rozu krv . Test je negativan. Od petka jad sam i trebala dobiti imam bolove kao da imam m ali svijetla cista krv bez sluzi se pojavljuje u malim kolicinala samo prilikom brisanja.test sam ponovila u petak ujutro i takoder negativan. Smatram da nije u pitanju trudnoca jer bi trst vec tad trebao reagirati. A i zadnji dan menge bi trebalo biti smedkasti iscjedak a ne svjeza krv. Iduci tjedan idem gin. Ali me strah do tad jer kad mislim ajde prosli je mebga je uranila bila je slabija itd opet na papiru svjeza svijetlija krv. Bila bih vam zahvalna na vasem misljenju. I da napomenem od zadnje menge ponovno radimo na bebi.

almicaaaaa

19.05.2013. 14:15

hvala vam na pomoci, ali jel se taj moj period i racuna kao neplodni dani?

19.05.2013. 15:20

Almica, ne ako je odnos bio isključivo analan.

19.05.2013. 15:20

Nina26 ne radi se o trudnoći. Menstruacija zna neki put biti oskudnija.

dado00777

20.05.2013. 14:40

Ovako ja i decko smo imali seksualne odnose 19.5 uvecer..menstruacija mi je zavrsila 14.5..tokom spolnog odnosa pukao je kondom i on je svrsio u mene..ja neznam racunat dali su to plodni ili neplodni dani i dali je moguce da zatrudnim jer sada nebi htjela djete..ako moze sto prije odgovor menstruacija mi dolazi tek oko 30-35 dana

Rista123

20.05.2013. 16:05

Postovani doktore,
Nakon petinga uz koriscenje kondoma doslo je do ejakulacije i posto je kondom bio ceo mogucnost trudnoce je iskljucena, medjutim nakon brisanja posle nekih 10-ak min doslo je do kontakta vrha penisa na kome se nalazilo malo providne sluzi(najvise 2-3 kapi) koja je tad vec sadrzla spermatozoide i vagine, i to verovatno u predelu kod samog ulaza u vaginu, nije bilo penetracije ni 1mm, samo kratkotrajan dodir tokom koga nikako nije mogla cela kolicina sluzi od 2-3 kapi da se prenese na povrsinu vagine. Da li je potrebna pilula za dan posle?
Hvala unapred...

kikica91

20.05.2013. 18:10

poštovanje,

Imam pitanje. 1.5 mi je prošla menstuacija, ja i dečko imali smo spolni odnos za vrijeme mojih plodnih dana i on je ejakulirao nešto malo u mene i nešto van, međutim par dana je prošlo i pojavio mi se neki smeđkasti iscjedak na gačicama, ali kad se brišem papirom nema ništa, trajao je svega 3 dana i sad nemam ništa, ali imam jake bolove u donjem dijelu leđa. i da svaki put kad imamo spolni odnos isto tako mi se pojavi taj probojni iscjedak... dali je moguće da sam trudna? menstuaciju bi trebala dobiti tek sljedeći tjedan.

someone_like_me

20.05.2013. 19:10

Dragi doktore,

pijem Yasmin godinu dana i sad...s obzirom da imam dosta velikih problema mjehurom, pila sam 3 dana po 2 sumameda (danas zadnja dva) i s obzirom da mi je od toga bilo jako muka ...povracala sam i imala dijareju, mislim da sam povratila i popijenu tabletu Yasmina. Popila sam Yasmin oko 14h, a povratila sam oko 15h s tim da sam oko 16h popila novu tabletu Yasmina. Zanima me da li mi je zaštita umanjena?

I još jedno pitanje, znam da to nije bas vase podrucje pa cu razumjeti ako ne dobijem odgovor, ali zbilja nemam koga drugog pitati...vidim da forum "urologija" ovdje nije aktivan...ugl dobila sam poslije sumameda sada terapiju Ninura...za ljecenje mokracne infekcije. po 2 tablete 2x na dan...zanima me smije li se konzumirati mala količina alkohola s Ninurom? I dali mi je od Sumameda ili Ninura umanjena zastita s Yasminom?
Oprostite na puno pitanja i unaprijed punooo hvala na odgovoru.

Lijep pozdrav.

21.05.2013. 00:15

Dado007, plodni dani. Uzmite postkoitalnu zaštitu, još stignete.

Rista123, nije potrebna.

Kikica 91, dakako da je trudnoća moguća. Smeđi iscjedak bio je znak ovulacije.

Someone like me: zaštita je sigurna.
Navedeni lijekovi ne smanjuju zaštitu pilula.
Malo alkohola možete.

manuela16

ovako imam pitanje..večina pričaju da je moguce imati menstruaciju i biti trudna...prvi mjesec,dva..dali je to moguce??
nadam se da razumijete pitanje..

zabrinuta_22

21.05.2013. 11:20

Poštovani,

zadnju menstruaciju sam imala 17.02.2013. Bila sam kod ginekologa prije mjesec dana i nisam trudna. Rekao je da je stres krivac za izostanak menstruacije. Nije mi dao nikakve tablete jer pijem tablete za tlak. Sad još uvijek nisam dobila menstruaciju. Zanima dal sam mogla ostati trudna u ovih mjesec dana makar nisam imala menstruaciju? Zadnja dva tjedna su mi grudi jako osjetljive i bolne i imam pojačano osjetilo mirisa i okusa. Znam da žene poslije poroda par mjeseci ne dobiju menstruaciju i u to vrijeme mogu zatrudnjeti. Pa me zanima dal je to isto?

Hvala

motorola

21.05.2013. 13:35

ovako ja sam imala nezasticen odnos sa deckom,nakon par dana dobila sam menstruaciju ali krace mi je trajala,zabrinula sam se pa sam napravila dva teska za trudnoću koji su bili negativni...onda sam nakon 28 dana dobila drugu menstuaciju koja je isto bila slabija...tada sam pocela pit kontracepciju,...menstraciju imam redovoditno i nakon uzimanjanja pilula menstracija mi traje 5 dana,normalna je i obilnija ko sta mi je bila prije... imam bol u trbuhu bole me grudi cak mislim da mi je trbuscic narasno ali ja imam normanu i redovitu menstruaciju i pijemj kontracepciju..dali je moguce da sam trudna?