Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Lanica22

22.04.2013. 22:30

Puno Vam hvala na proslom odogovoru!Sad kad je trudnoca iskljucena zanima me je li moguce da imam upalu jajnika ili mokracnog mjehura?Cesto mokrim i povremeno imam bolove u dojnjem dijelu ledja i s desne strane otprilike ondje gdje bi trebalo da budu smjesteni jajnici i ako ista znaci da jos napomenem da ponekad imam osjecaj kao da mi "mravi"hodaju po stomakuu mozda je malo cudno ali stvarno je tako.Necu vam vise oduzimati vrijeme ako budete u mogucnosti jos samo da mi odgovorite na ovo pitanje.Svako dobro!!

Lanica22

23.04.2013. 13:20

Jos bih samo dodala da je prisutan i iscjedak grudvicast i dosta ljepljiv bio je prisutan posljednjih par dana stim da sad konstantno imam iscjedak koji je bez boje,a i mokraca mi ima bas neugodan miris??

bubamara_5

23.04.2013. 14:55

Postovani doktore!
Vec sam vam par puta slala upite o mogucoj trudnoci. Dakle prije mjesec dana imala sam odnos s deckom, koristili smo zastitu, ali par minuta nakon ejakulacije koja je bila van rodnice (jos uvijek sa kondomom), doslo je do izravnog dodira unutrasnjosti rodnice i penisa. Prije 2 tjedna, mozda malo vise, imali smo odnos bez zastite, s tim da je ejakulirao vani, a sutradan sam za svaku zastitu popila i pilulu (par dana prije moguce menstruacije).
Nakon toga, menstruacija mi je kasnila 10-ak dana. I jutros sam primjetila krv dok sam se brisala (ispricavam se na detaljima), imala sam strasne grceve kao pred mogucu menstruaciju. No nakon toga, krvi vise nije bilo. Je li mozda rijec o implantacijskom krvarenju; je li moguce da sam trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.04.2013. 19:35

Lanica, prije da bi se radilo o upali u mokraćnom sustavu. Sugeriram da se javite liječniku opće medicine.

23.04.2013. 19:35

Bubamara dakako da se ne radi o trudnoći. Vjerovatno o ovulacijskim bolovima i sukrvici tijekom iste.

buggie199

26.04.2013. 01:55

Poštovani,

Već sam vam postavljala ovo pitanje, ali odgovor ne dolazi. Dakle, moj dečko i ja imali smo spolni odnos na prvi dan moje mjesečnice koja je kao i svaki put došla na vrijeme. On nije ejakulirao u moju rodnicu niti u blizini, a niti ranije toga dana. Penetrirao je nekoliko minuta i dodirivalo ju je svojim penisom koji je imao nekolicinu nekakve sluzi po sebi, ali ja sam imala orgazam. Mogu li na taj način zatrudniti?

Unaprijed zahvaljujem.

26.04.2013. 09:50

Naravno da na taj način ne možete zatrudnjeti.

Saliha

26.04.2013. 20:45

Zdravo doktore sam pitanje imala sam odnos s deckom koristili smo kondom i sve uredu onda je obrisao i opt stavio u mene i posle toga sam imala menzes a sada trebam dobit 3 dali je moguca trudnoca i dali se sve sad ok il ?? Hvala

26.04.2013. 21:50

Poštovana, tim načinom moguća je trudnoća. Vidjet ćete hoće li menstruacija nastupiti.

hanaaa

27.04.2013. 03:00

Da li postoji i najmanja sansa za trudnocu ako je prilikom "seksa kroz odjecu" samo jedno obuceno, a drugo potpuno bez odjece, i ako muskarac prilikom te radnje svrsi dok su spolni organi jedno uz drugo, uz tu "barijeru" jednog komada odjece? da li postoji sansa da sprema dodje u vaginu na taj nacin?

crnapantera21

27.04.2013. 15:40

Poštovani,imam 21 godinu.Od 15 godine neredovite menstruacije,dijagnosticirani policistični jajnici.Menstruacija svaka 2-3 mjeseca.Imam dečka,2 godine imamo seksualne odnose često do sad nisam imala trudnoću sad sam uvjerena da sam trudna možda je sve u psihi neznam.Zadnja menstruacija je bila 27.2.Zadnji odnos je bio ima 20 dana,mučnine nemam povraćanje nemam.Grudi su mi bolne ima par dana imam grčeve i bolove u jajnicima.Hrana mi se počela gaditit,ništa ne jedem sa guštom.Često idem mokriti i mokrim malo.Da li mislite da je moguća trudnoća?

*s*

Poštovani,

htjela bih da Vam ukratko iznesem svoju nedoumicu...naime, vec drugi mjesec imam nezasticen odnos s ciljem da zatrudnim. Ciklus mi je 32- 33 dana, ginekoloski nalaz uvijek uredan.
Prije par dana sam bila kod ginekologa i rekavši da planiram potomstvo uradili su mi vaginalni i cervikalni bris i imam zakazan UZ .
Zadnja mjesecnica mi je bila 29.03.
Uradila sam test na trudnocu 10.dana nakon pretpostavljene ovulacije i bio je negativan.

Naime, 26.04. mi se pojavio smedji iscjedak pracen grcevima i do navecer nista vise nije bilo.
Preko noci se pojavilo krvarenje koje lici na rekla bih oskudnu menstruaciju. Inace, imam obilno krvarenje.
Htjela bih da naglasim da mi nikada mjesecnica nije uranila otkako je imam. Od nekih ranih simptoma trudnoce i nemam osim bolne i natecene grudi i mucnina koja se javi kasno uvecer kao i nesto ucestalije mokrenje.
Zanima me da li je moguce da se radi o implantacijskom krvarenju?
Koliko ono traje ?

Htjela bih Vas jos pitati da li da ponovim test do tog ponovnog pregleda koji je za dva dana ili da sacekam?

LIjep pozdrav i hvala unaprijed.

StevkaAleksa1994

Imam problem,imam dva deteta,od kojih sam drugo rodila pre 4 meseca,22.decembra.Porodila sam se carskim rezom oba puta.Bebu dojim,na 2 do 3 sata.Imala sam postporodjajno krvarenje koje je trajalo oko 50 dana.Zatim sam dobila 13.marta,islo je kao i pre porodjaja,prva dva,tri dana samo je jurilo,da bi stala 20.marta,normalno,7 dana kao i pre.Imala sam odnose sa muzem,svega 2 ili 3 puta,prekinut snosaj,i realno,bas mislim da su male sanse za trudnocom.Onda sam dobila 12.aprila,ali je bilo po malo,danju je bilo,nocu ne,i sve tako,a trajala je do 22.aprila,znaci 10 dana,sto meni nikad nije bilo tako.Radila sam test 16.uvece,bio je negativan.Sta mislite,postoji li sansa za trudnocom? Icicu svakako kod gin.,ali buduci da sam drugu trudnocu lezala od 3 meseca do porodjaja u bolnici,posteno mi se gadi da udjem u zgradu.Samo molim neki odgovor do odlaska tamo.Lepi pozdrav happy

27.04.2013. 20:55

Hanna ne postoji.

Crnapantera, moguća je trudnoća,ali malo vjerovatna. Za svaki slučaj napravite test.

Poštovana "S" mislim da ste test na trudnoću napravila prerano. Savjetujem da ponovite test na trudnoću sutra. Moglo bi se raditi o krvarenju u trudnoći. Kod istog nema pravila u količini, trajanju i kad se javljaju, uglavnom nemaju odliku menstruacije.

StevkaAleksa, ne radi se o trudnoći. Neuredno krvarenje ima u uzrok najvjerovatnije jer se nije organizam vratio u prijašnje stanje i ovo nakon poroda je opet novo stanje za organizam. Moguće je posljedica i dojenja.

lolitaze

11.05.2013. 20:10

Postovani,zadnju menstruaciju sam imala 25.4 a sinoc sam imala odnos sa deckom,sa kondomom medjutim u jednom trenutku je kondom pukao,pa smo prestali nakon toga,decko nije ejakulirao nikako niti prije niti u trenutku pucanja kondoma.zanima me koliki je rizik od trudnoce i brine me ta predsjemena tekucina..

Rista123

12.05.2013. 12:40

Postovani,
Da li je moguca trudnoca 4-og dana menstrualnog ciklusa? Ciklusi uglavnom traju 26-29 dana, mada se desavalo i 24, 30. Jednom je dosla 22-og dana, ali posto nije bolna verovatno je bio anovulacijski ciklus. Poslednjih nekoliko meseci menstruacija je dolazila na 27, 28, 26, 27, 26, 29, 22, 29, 30, 27.
8 sati nakon ejakulacije(u medjuvremenu sam se istusirao i urinirao bar 5 puta, tako da zaostalih spermatozoida verovatno nije bilo), doslo je do dodirivanja vrha penisa i samog pocetka vagine, medjutim nije bilo prodiranja preko granice koja se oseca na samom pocetku. Nije doslo do nove ejakulacije. Nakon 6 sati spavanja ponovo je doslo do dodirivanja pocetka vagine i penisa, ali ovaj put je doslo i prodiranja samog vrha preko granice i to je trajalo mozda 1 min, za to vreme je verovatno izasla neka kap providne sluzi, ima li razloga za paniku? Mislim da ovulacija ne bi trebala da bude pre 10-og dana s obzirom na trajanje ciklusa, ali nisam siguran. Menstruacija traje obicno 5 dana.
Hvala...

12.05.2013. 14:05

Lolitaze ne brinite ako nije došlo do ejakulacije unutar rodnice.