Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2013. 23:05

Barbara, savjetujem ipak postkoitalnu zaštitu. Niste u potpunosti sigurni u situaciju pa je manja greška da ju uzmete.

haos

10.04.2013. 23:35

Poštovani,
Pitanje: Zabrinut sam jer sam u subotu navečer stupio u kontakt prvi puta sa curom koja je bila u plodnim danima. Nismo imali spolni odnos jer je djevica ali sam ju mazio po klitorisu i bio sam s penisom do himena s tim da nisam ulazio. Ali ulazio sam prstom do kraja u nju. Nisam bio gotovo ništa uzbuđen (privatni razlozi) i blizu nikakog svršavanja a zadnji puta sam svršio 8 sati prije toga. Od zadnjeg svršavanja prije 8 sati sam mokrio puno puta i prao ruke i penis prao i sapunom i čistom vodom cijeli nategnut i još jednom napominjem nisam bio blizu orgazma čitavu večer, taj drugi puta, ali sam svršio nakon diranja i sve oralno s curom 15 minuta otprilike nakon maženja i masturbiranja uzajamnog. Nakon toga je ona pošto je djevica provjerila sve o ćemu sam joj pričao da sam prstom istražio, također svojim prstom a prije te provjere u wcu je oprala ruke plus sperma je završila oralno a ne po rukama. Postoji li šansa da je ona trudna? S obzirom da predejakulata, kako pišete u ostalim postovima, nije bilo jer nisam bio ni blizu svršavanja dok smo radili te stvari dolje. Panično zabrinut zbog prve takve situacije!
Hvala unaprijed!

anja151"

11.04.2013. 00:10

Spavala sam s deckom sa zastitom, no dan poslije nismo imali zastitu i on je krenuo i stavio samo sekundu no meni kasni menstruacija vec 6 dana,na pocetku sam imala grceve u donjem djelu trbuha no vise nemam,je li to ikako moguce ili?

barbara19

11.04.2013. 00:40

Doktore mozete li mi malo pojasniti postkoitalnu zaštitu? to bilo nešto kao antibaby pilule? I zamolila bih vas na prijašnji post nadodate samo odgovor dali bi bilo nužno da napravim test? Hvala puno

barbara19

11.04.2013. 10:10

Ako mislite na pilula jutro poslije,koliko sam upučena mogu je jedino dobit na hitnoj uz prisustvo jednog od skrbnika,a jeste li sigurni da je bez ejakulacije pametno to uzimat?

easyA

11.04.2013. 10:10

postovani, molim pomoc.
ovako. nikada nisam imala spolne odnose, ali sam se 28.12. zadovoljavala s deckom. on tada nije bio ni blizu svrsavanja,prstenjacio mi je i trljali smo se preko donjeg rublja. slicna situacija je bila 7.1.,ali je on ovaj put svrsio. nakon njegova svrsavanja nije bilo dodirivanja. on je meni samo prstenjacio, penetracije spolnog organa nije bilo ni u jednom trenutku. prosle god. sam prvi put dobila menstruaciju i imam je svaka 3-4 mjeseca i dolazi uvijek na kraj mjeseca. u 10., 11., 12. i 1. mjesecu je nisam imala, dosla je tek u 2. mjesecu, bila je jednakog intenziteta, ali se razlikovala po tome sto sam 1., 5. i 6. dan imala smedi iscjedak. strah me da mi decko slucajno prstom nije prenio sperme u rodnicu pa me zanima kolika je mogucnost trudnoce? uzasna sam panicarka, nemam simptome trudnoce, osim nadutosti i kao da mi se trbuh povecao.

milka28

11.04.2013. 11:10

Poštovani,

jako sam zabrinuta.Naime,vec sam vam pisala i rekli ste mi da nije moguca trudnoca ali ja se i dalje brinem jer imam osjecaj da mi se trbuh povecao :/
5.2 sam se zadovoljavala s deckom,tj,on je mene prstenjacio,ja sam njegovo spolovilo zadovoljavala rukom,nakon cega je on ispustio 2 kapi sluzi(ali znaci skroz na pocetku zadovoljavanja),a kasnije smo se trljali tako sto je on bio u boksericama,nije doslo do ejakulacije i nije bilo spolnog odnosa. Dobila sam menstruaciju 2 tjedna nakon toga kada sam i trebala ali je trajala 4 dana,te opet 2 tjedna od te menstruacije sto mi je bilo cudno jer mi ciklusi traju 28-30 dana,i ta menstruacija je trajala 6 dana kao i inace i bila je "normalna" no pretpostavila sam da je zbog stresa,a nakon 28 dana od te mensturacije sam opet dobila i ona je trajala 5 dana,trbuh mi se bio smanjio kada sam sad dobila ali zadnja 2 dana menstruacije opet se povecao...napravila sam i test (onaj najjeftiniji clearblue) mjesec dana nakon tog "odnosa" i bio je negativan.
Ne znam vise sto da radim :/

11.04.2013. 15:50

Haos šansa za trudnoćom u vašem slučaju ne postoji.

Anja 151 što jel ikako moguće ? da ste trudna? Dakako da nije ako je bilo na način koji ste opisali.

Barbara 19 sve sam vam odgovorio u prijašnjem postu. Vi postupite kako želite. Pozdrav.
Ako ste punoljetna nije vam potreban skrbnik.

EasyA po zadnji put vam odgovaram. Ne radi se o mogućnosti trudnoće. Nađite si dobrog ginekologa pa se njemu obratite dalje za pomoć.

Milka ne radi se o trudnoći. Spermiji se progresivno gibaju u ženskim spolnim organima. Ne preskaču s čovjeka na čovjeka.

milka28

11.04.2013. 21:05

Zaboravila sam napisati da je nakon toga sto je ispustio 2 kapi sluzi on dirao svoj spolni organ i onda mene prstenjacio..i bili su mi plodni dani..

11.04.2013. 21:20

Djevojko skroz ste needucirani. Educirajte se pa se javite s nekim boljim pitanjem.

aaaalenaa

12.04.2013. 21:20

Postovani

znam da su vam dosadila ovakva pitanja, ali stvarno sam zabrinuta ponajvise zbog razlicitih misljenja ljudi, i razlicitih podataka na internetu, koji su svakako nestrucni. Zato sam se htjela obratiti nekome ko ce znati sta prica. Ovako dan nakon sto mi je zavrsio zadnji dan menstruacije, s deckom sam se "traljala " kroz odjecu. no on nije mogao da svrsi na taj nacin, pa je u jednom ternutku on skinuo svoju, ja sam i dalje ostala potpuno obucena. Tada je svrsio. Eh sada, kazu mi da ima sansa da je sperma mogla da prodje krzo moju odjecu, jer sam i ja bila poprilicno "vlazna" i posto su to da su to fluidi, da li moze da dodje do trudnoce? kolike su sanse za to? imam bolove u donjem dijelu trbuha, slicne menstrualnim bolovima, pa razmisljam da li je do toga??? hvala unaprijed.

12.04.2013. 23:59

Analena, nije moguća trudnoća. Čitajte stručne stvari a ne forume gdje se dopisuju ljudi bez medicinskog znanja i poznavanja činjenica

lady555

13.04.2013. 11:45

Poštovani,
zadnjih dana sam u paničnom strahu od neželjene trudnoće iako ste vi rekli za istu da ne postoji mogućnost da se ona dogodi...no pojavili su mi se neki simptomi poput blago povišene tjelesne temperature 37,2 zatim hladne i vlažne ruke i noge, peckanje nakon mokrenja kao i povremena bol u donjem dijelu leđa, pod iznimnim sam stresom zbog cijele situacije pa me zanima upućuju li ovo simptomi na rane znakove trudnoće ili je pak nešto drugo u pitanju poput stresa?....unaprijed hvala na vašem odgovoru! Lijep pozdrav

14.04.2013. 01:50

Odgovorio sam vam prije. Ako sumnjate u trudnoću svakako ako vam kasni menstruacija napravite test na trudnoću.

moinka

14.04.2013. 23:40

Poštovani, zanima me u kojem tjednu se pocinje primjecivati stomak i da li u mrsavijih osoba se ranije moze vidjeti, da li to uopce ima veze sa debljinom ili genetikom? Hvala

moinka

15.04.2013. 00:15

i jos jedno pitanje, da li je moguce biti u 16 tjednu trudnoce a da se stomak uopce ne primjeti, dok osoba lezi na ledjima da je on totalno ravan cak i uvucen? znam da je pitanje cudno, zahvaljujem vam se na strpljenju i odgovoru jer puno znaci. Hvala