Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.03.2013. 21:50

Poštovana, to što ste imali dvaput menstruaciju tj. svakih 15 dana, po vašem pričanju, zasigurno se nije radilo, u barem jednom od tih o menstruaciji.
Dakle ovaj izostanak je skroz očekivan, te se ne radi o trudnoći.
Koji je bio uzrok neurednom krvarenju nakon 15 dana ne znam.

Saliha

28.03.2013. 11:20

Ok hvala dokrtore :/ a dali postoji sta da neostanem da uradim kako ??

28.03.2013. 23:30

Postkoitalna kontracepcija do 5 dana nakon nezaštićenog odnosa.

HallMiksa

28.03.2013. 23:30

Postovani,
Da li je moguca trudnoca na sledeci nacin: ako je doslo do kontakta vrha penisa i pocetka vagine (sami vrhovi, nikakva penetracija nije u pitanju i taj kontakt nije trajao vise od 3 sekundi)? Pre toga i nakon toga nije bilo niceg vise, nikakvog odnosa. Ako uzmemo u obzir da sam bio ne mnogo daleko od ejakulacije pa da je zbog toga providna tecnost koja curi sadrzala i spermatozoide, i da je prilikom tog kontakta izasla najvise jedna kaplijca te providne sluzi, nikako vise(posto je bio potpuno suv pre samog kontakta), pa me zanima da li je moguce da se ti spermatozoidi iz te jedne kapljice probiju sami od vrha vagine do jajne celije i da dodje do trudnoce bez obzira sto nije bilo penetracije?
Hvala...

29.03.2013. 10:10

Trudnoća nije moguća. Educirajte se.

HallMiksa

29.03.2013. 19:25

Postovani,
Izvinjavam se sto vam dosadjujem... Jos samo ovo pitanje... Da li takodje vazi da ako jedna jedina kapljica sperme koja se nalazi na vrhu penisa dodje u kontakt sa ulazom u vaginu ne moze da dovede do trudnoce, a da naravno ni pre kontakta ni posle nije bilo nikakve penetracije cak ni dodirivanja polnih organa.
Hvala Vam puno...

29.03.2013. 20:15

Odgovorio sam. Pozdrav.

HallMiksa

30.03.2013. 15:00

Postovani doktore,
Opisacu Vam tacno kako se i sta dogodilo i OBECAVAM da necu vise da Vam smetam.
Bio sam jako seksualno uzbudjen. Doslo je do trljanja preko gaca. Osetio sam da sam poprilicno blizu ejakulacije pa smo prestali. 5 min nakon toga sam penis obrisao od providne sluzi. Poceo sam namestati kondom, ali posto je bio naopacke okrenut nije hteo da se odmota pa sam ga okrenuo na pravu stranu. Nakon toga je doslo do kontakta polnih organa, ni ja ni cura nismo ni hteli da dodje do ulaska, a nismo ni primetili da je doslo do ulaska penisa(u prethodnim odnosima uvek se primecivala granica na pocetku vagine), tako da u najgorem slucaju neka je bio na samom pocetku vagine, taman ispred te granice. Nakon kontakta sam osetio da sam blizu ejakulacije jer sam bio jako uzbudjen. Odmah sam se povuko, ali neka je u najgorem slucaju predejakulat izaso dok sam jos bio blizu vagine. Kondom sam proverio, nigde na njemu nije bilo nikakvih tragova curenja, tako da od toga ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Moj strah se svodi na to da, posto sam osetio da sam poprilicno blizu ejakulacije(dok smo jos bili u gacama) ne znam da li je providna sluz koja se u narednih 5 min lucila (pre namestanja kondoma) nakon svega toga u svoj sastav ukljucila i spermatozoide. a kako sam Vam reko ja sam ga krenuo postavljati naopacke pa sam ga okrenuo na pravu (ali posto sam pre namestanja detaljno obrisao penis u trenutku okretanja kondoma na penisu nije moglo nikako biti vise od jedne kapi providne tecnosti-mada sumnjam da je bilo i toliko). I mene je strah da od toga sto se je mozda naslo na kondomu prilikom okretanja ne dodje do trudnoce?
Hvala Vam...

30.03.2013. 15:15

Odgovorio sam. Nema šanse da vam djevojka zatrudni na opisani način.

22Lana22

31.03.2013. 13:35

Poštovani!

Imam 22. godine i menstruacija mi nije redovita, bila sam kod ginekologa i rekao mi je da je zbog stresa. Što sam naime i primjetila jer nekad zna točno doći 31/32. dan a nekada ako je stres 40-i i više. Zadnju menstruaciju sam dobila 20.2. , odnos sam imala 6.3. Što se tiče tog odnosa, imali smo kontakt sa spolovilma prije sp.odnosa al vanjskim dijelom spolovila, što znam da ne znači ništa..,ali nakratko je spolovilo bilo u rodnici cca par sekundi i to ne do kraja, nakon toga koristili smo prezervativ te smo koristili prekinuti snošaj..al nismo sigurni jeli prezervativ bio piknut, ali ipak ejakulirao je izvan mene! Ne znam kad imam plodne dane zbog neredovite M. Menstruacija mi kasni, nemam nikakvih simptoma, osim nadutosti trbuha i mozda umora. Ali valja napomenuti da sam 20-23.3. primjetila smeđi idcjedak i nije bio gust kao onaj uobicajeni nakon menstruacije. Mozda je to povezano sa stresnim situacijama, te sto se brinem kad ce doci, a mozda i zato sta sam imala neku alergijsku reakciju na isprobavanje robee te sam pila te tablete, a i prehlada. Ne znam, postoji li kakva šansa za trudnoću ://. Ili je to samo moguce ejakulacijom u rodnicu.

Zahvaljujem,

Zabrinuta.

31.03.2013. 14:30

Ako je kao što ste opisali naravno da trudnoća nije moguća.

markoiteuta

31.03.2013. 18:10

Postovani,imala sam zadnju menstruaciju 27.2,nakon toga sam imala vise puta odnose bez zastite,takoder u plodnim danima,menstruacija mi kasni nekoliko dana a ni ne osjecam da cu je dobiti kao i inace,Dali je moguca trudnoca i dali mi test vec moze pokazati dali sam trudna ili ne,hvala.

31.03.2013. 18:35

Dakako da je moguća trudnoća. Napravite test na trudnoću, dakako da je već sada vjerodostojan.

em1ca

31.03.2013. 23:55

Poštovanje doktore..
Da Vas pitam ... da li dolazi do promjena u rodnici za vrijeme trudnoće, i ako dolazi,kakve su to promjene??? Hvala Vam unaprijed.Lijep pozdrav.

barbara19

31.03.2013. 23:55

Poštovani..dobila sam stvari tjedan dana ranije 28.3 i imala odnose bez ejakulacije 30.3 iako je mome partneru inače potrebno vrlo kratko vrijeme do ejakulacije
dali ima razloga za brigu? Zahvaljujem

01.04.2013. 11:20

Emica svakako da dolazi. Ista postane polje prokrvljena, postaje lividnija, tkivo je rastresitije, nakuplja se tekućina više u tkivu itd.

01.04.2013. 11:25

Barbara18, nemate razloga za brigu.

marija989

01.04.2013. 11:25

Postovani,pijem vec treci mjesec kontracepcijske pilule Logest i jucer je prvi puta decko svrsio u mene,trebam li se brinuti da sam trudna??? pijem ih stvarno redovito sad(

01.04.2013. 12:30

Marija ne trebate se brinuti. Neće doći do trudnoće.

zabrinuta_22

01.04.2013. 14:25

Poštovani,
zadnje menstruacije su mi bile 05.12.2012. ,16.01.2013., 7.02.2013., i sad mi ciklus traje već 53 dana. Nikad mi nije tako dugo trajao,radila sam test za trudnoću Gravignost mini 13.03.2013. i 23.03.2013.,oba puta je bio negativan. Pa vas molim za savjet,dal da ponovo radim test ili da samo čekam menstruaciju?

Hvala