Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dupla Mama

25.02.2013. 11:40

Vec sam pisala i ispricavam se ali sam zbrkala pitanje...da pojednostavim imala sam zadnju men. od 21.01-25.01 ne sjecam se tocno kad je bio odnos cca prije 2 tjedna sad sam trebala dobiti 24.02...ali su mi prilico neredovite od poroda ( 14.11-17.11....19.12-23.12...21.01-25.01...) suprug je malo svrsio vani,nastavilo smo odnos i kasnije je svrsio isto vani...boli me trbuh,glava i sve klisicne simpome pms...dali da radim tes ili da dodem kod vas na pregled ili da jednostavno prestanem panicarit... hvala vam i jos se jednom ispricavam-

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.02.2013. 14:15

Napravite test svakako.

malamaja123

25.02.2013. 14:15

poštovani moje pitanje galasi ovako:pijem kontracepcijske tablete belara već 3 mjeseca i do sada mi je menstruacija bila redovita,međutim sada sam na pauzi od 7 dana i još uvjek nisam dobila menstruaciju.uz kontracepciju koristimo i kondome radi dodatne zaštite,da napomenem samo smo jednom prakticirali sex bez kondoma ali pod tabletama pa me zanima dali postoji mogućnost da sam trudna bez obzira što koristim kontracepcijske tablete????

Dupla Mama

25.02.2013. 14:35

Dali bas trebam cekati jutro ili mogu test napraviti odmah... hvala

25.02.2013. 17:40

Možete odmah napraviti. No ne radi se nikako o trudnoći.

lala_88

25.02.2013. 19:30

poštovani
zanima me jedna stvar, izračunala sam kada mi treba doć ovulacija i dobila je sutradan oko 4 ujutro, znam to (nemogu reć da sam 100 % sigurna) jer osjetim kad ovuliram, taj isti dan tj. oko ponoć, jedan, imala sam odnose i dečko je svršio u mene, zanima me jeli moguće da ostanem trudna? ( neznam koliko točno traje ovulacija...)
hvala unaprijed

25.02.2013. 19:50

Dakako da je moguće.

Lilsyzzle92

25.02.2013. 20:55

Postovani, pretpostavljam da niste videli pitanje pa cu ponoviti
5.2. sam imala nezasticen odnos, ocekivana menga 8. a dobila 10. 2. (prethodni ciklus poceo 11.1.) Prvi dan jedva nesto, 2. i 3. jako obilno kao i inace, praceno bolovima u stomaku, krstima i nogama..sve kao i inace s tim sto je malo krace trajala..vec 4. je bila nesto slabija i onda 5. dana nista. Moguce zbog stresa oko toga hocu li dobiti ili ne, ne znam..e sad, jel je ta menstruacija siguran znak da je sve u redu jer ne znam da li je tih 5 dana izmedju odnosa i pocetka menge bilo dovoljno da menga izostane ukoliko je doslo do oplodnje? Uzgred danas se jednom pojavio smedji iscedak i toliko, nema vise..inace mi je sad 15. dan ciklusa. Unapred hvala

25.02.2013. 22:45

Poštovana ne razumijem vašu brigu. Imali ste menstruaciju.

greenlady

26.02.2013. 10:15

Pozdrav! Poštovani doktore, pišem Vam jer sam u nedoumici...
Evo zašto
Mjesečnica je bila 11.01, spolni odnos 13.01 za vrijeme mjesečnice, svršio je suprug u mene, taj put, sljedeći spolni odnosi 'prirodna zaštita' (svrši van) Ovaj mjesec mjesečnica bila 8.02 spolni odnosi 10.02 za vrijeme mjesečnice i opet je suprug svršio u mene, ali je i mjesečnica idući dan prestala što mi je bilo čudno jer inače traje 5 - 6 dana,a sljedeći spolni odnosi (ponovo prirodna zaštita) .
Do sada je uvijek sve bilo po 'planu' već šest godina (imamo dijete od godine dana - planirano, a prije te trudnoće u razmaku od godinu i pol bio je jedan spontani pobacaj), dakle ako smo imali spolni odnos treći dan po mjesečnici nije nam se dogodila trudnoća
Sad, unazad par dana osjećam bolove slične menstrualnim, danas i pojačano...bolovi u donjem dijelu trbuha i leđima te peckajne u dojkama ali mjesečnicu bih trebala dobiti sljedeći mjesec oko 10. ožujka.
Dali je moguća trudnoća, i simptomi već sad??
I nakon koliko dana je najbolje praviti test da se dobiju valjani rezultati?
Srdačan pozdrav i hvala unaprijed!

marta10250

26.02.2013. 11:15

Poštovani,

iako moje pitanje nije direktno vezano za temu, molim Vas odgovor.
Postoji li način da izračunam koliko sam trudna ako ne znam datum posljednje mjesečnice?
Znam da je najbolje posjetiti ginekologa, ali prvi termin u kojem me moj ginekolog može primiti je za tri tjedna.
Hvala.

26.02.2013. 12:05

Poštovana greenlady mislim da se ne radi o trudnoći. Pričekajte menstruaciju u očekivano vrijeme.

26.02.2013. 12:05

Poštovana Marta, ako vam ciklus nije redovit jedino kako se može utvrditi trajanje trudnoće je uzv pregled.
Dakle morate se strpiti ili otići kod privatnog ginekologa.

lydia20

26.02.2013. 14:40

Poštovani, mensturaciju uvijek dobijem na 27,28 dana, a ovaj put je došla 4 dana ranije.Trajala je isto 6 dana, bilo je ugrušaka i izgledala je kao inače, ali je bila dosta oskudnija. Zanima me je li moguće da je to bila nekakva lažna obzirom da je bila tako oskudna. I također, bila sam na pregledu jer sam 7 dana imala visoku temperaturu, te su našli su u urinu e.coli bakteriju i trenutno sam na antibioticima. Je li moguće isto da je ta bakterija uzrok ovakvoj menstruaciji? Hvala.

qwer

26.02.2013. 15:40

Poštovani!
Predzadnju mjesečnicu sam imala oko 10.siječnja,i bila je izuzetno jaka.Slijedeća je došla oko 17.veljače,što nije alarmantno,jer mi ciklusi inače nisu točni,međutim trajala je samo 3 dana(5,uključujući smeđi iscjedak).Po noći gotovo ništa, no po danu sam curila s kojim ugruškom(znatno manji broj no inače).Kad je završilo,u prošli četvrtak,u subotu sam napravila test,i bio je negativan.U ponedjeljak ponovno,i također negativan(iako nisam uzela jutarnji urin).No,grudi me i dalje bole,i malo su tvrđe no inače.Osim toga nemam nikakve druge simptome.Da li postoji mogućnost da sam trudna?Metoda kontracepcije najgluplja moguća-prekinuti snošaj.

milka28

26.02.2013. 15:40

Postovani,
da li je moguca trudnoca ako sam decka zadovoljavala rukom pri cemu je on ispustio 1-2 kapi sluzi(znaci tek na pocetku,nije bio pred ejakulacijom) te je nakon toga dirao svoj spolni organ i onda mene zadovoljavao s prstom? Bili su mi plodni dani,dobila sam menstruaciju na vrijeme,ali je ona bila malo manje obilna,da li to moze biti i zbog stresa?

milka28

26.02.2013. 15:45

Postovani,
da li je moguca trudnoca ako sam decka zadovoljavala rukom te je on pritom ispustio 1-2 kapi sluzi(tek na pocetku,nije bio pred ejakulacijom) te je on dirao svoj spolni organ i nakon toga mene zadovoljavao prstom? je li moguce da je ostalo na prstu dovoljno spermija za trudnocu? Bili su mi plodni dani,dobila sam menstruaciju na vrijeme ali je bila malo manje obilna,moze li to bili od stresa?
Hvala unaprijed na odgovoru.

26.02.2013. 21:05

Poštovana lydia20, uzrok ranije menstruacije je upala i uzimanje antibiotika a nikako trudnoća. Ne brinite.

Poštovana quer, ne radi se o trudnoći.
Međutim svakako sugeriram da otiđete na pregled i uzv da se ustvrdi uzrok oligomenoreje.

Poštovana milka svakako da nije moguće. Educirajte se.