Autor
|
Poruka
|
mc91
|
02.03.2013. 06:25
Poštovani, imao sam jučer odnos s djevojkom, uvijek koristimo kondome kao kontracepciju, no jučer mi je kondom skliznuo, te sad nisam siguran jesam li imao odnos bez kondoma, ali sam ejakulirao vani...menga joj je završila prekjučer, no moram napomenuti da joj menga nije točna svaki put, nekad kasni, nekad na vrijeme dođe... gledali smo onaj kalkulator za plodne dane, i po tome bi trebali biti tamo 14.3. pa nadalje...zanima me jel postoji mogućnost trudnoće, te što možemo učiniti ako je posrijedi nešto ozbiljno? Moram napomenuti još da ona još nema svog ginekologa. Unaprijed hvala!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.03.2013. 14:05
Poštovani, ne brinite radi se o neplodnim danima i nije došlo do ejakulacije.
Nije nužno ništa dalje poduzimati.
|
milka28
|
02.03.2013. 14:05
Hvala na odgovoru,ali brine me da li je ta sluz mozda predsjemena tekucina? Vi tvrdite da samo u predejakulatu ima spermija i ta on dolazi neposredno prije ejakulacije,mene zanima da li to moze biti i na pocetku zadovoljavanja kad decko nije ni blizu ejakulacije?
|
|
02.03.2013. 15:20
Ne može.
|
mali2003
|
17.03.2013. 15:30
Postovani
Imam jedno pitanje.Ja i moj suprug imamo skoro svaki dan odnose svaki put ejakuira u mene,ali od trudnoce ni rijec vec mjesecima tako.Kod mene je ginekolog ustanovio da imam vise muskih hormona nego zenskih.Ovulacije su mi redovne samo mozda je problem sto mi svaki put pucaju vodene ciste kad ovuliram ili sto mi suprug vec godinama uzima tablete za kolesterin.Imam sina od 9 god.nismo fiksirani na trudnocu ni nemislimo na to ako se desi desi se.Tako da nas to nezamara .moj ginekolog kaze da je sve u redu posto sam imala dva pobacaja prije par god.sve je bilo u redu poslije toga.i sta me jos malo zamara jeste da sam imala pet laposkropsih operacija bruhovi,zaraslice,slijepo crevo,tetviva od materice pod zaraslicama itd.dal je tu moglo sta da mi se poremeti.Hvala na odgovoru.
|
|
17.03.2013. 20:00
Dakako da su operativni zahvati mogli stvoriti priraslice unutar i izvan jajovoda izvana.
Svakako bih napravio cervikalne briseve kod vas i prohodnost jajovoda.
Ako je to uredno, krenuo bih dalje sa obradom.
|
zabrinutakatarinaaa
|
18.03.2013. 11:15
Postovani, poslednji put sam dobila izmedju 16. i 17. februara, inace dobijam na 28/9 dana. Imala sam nezasticeni odnos 15.marta, svrsio je van mene u predelu vagine. Da li je moguce da sam trudna? Treba li da popijem pilulu za dan posle jer jos nije proslo 72 sati?
|
HallMiksa
|
18.03.2013. 18:40
Postovani,
Da li postoji razlog za paniku, u noci izmedju 28.02. i 01.03. doslo je do nezasticenog odnosa, sam odnos nije trajao dugo, nije doslo do ejakulacije, bilo je samo providne sluzi. 13.03. jutarnjim urinom je uradjen test za rano otkrivanje trudnoce(25 miu/ml) i pokazao je negativno. 16.03. je doslo do krvarenja koje je bezbolno(desavalo joj se nekoliko puta da ima bezbolnu menstruaciju) i oskudnije u odnosu na prethodne menstruacije, ali je iste boje kao i ranije, i jos uvek traje... Ciklus joj je u poslednjih godinu dana varirao od 24-29 dana( najcesce na 27), a u poslednjih 6 meseci od 26 do 29 dana, a taj 16.3 kad se javilo krvarenje je 24.dan ciklusa, pa smo u zabludi da to nije mozda lazna menstruacija ili implantacijsko krvarenje pa je doslo "ranije" i u slabijem obliku nego li obicno.
Hvala
|
|
18.03.2013. 23:20
Zabrinutakatarina, ako vam kasni menstruacija prvo napravite test na trudnoću. Ako je negativan pričekajte menstruaciju kroz koji dan.
|
|
18.03.2013. 23:20
Halmiksa, dakako da se ne radi o trudnoći. Menstruacija nije bila bolna, jer očito je ovaj ciklus bio anovulacijski.
|
kino991
|
21.03.2013. 14:30
Poštovani,
ciklusi su mi redovni već par godina 26, 27, 28 dana traju, odnos s dečkom sam imala na prvi dan mjesečnice (prije 13 dana) dok je krvarenje još bilo slabo, prvi put s kondomom a nakon sat vremena nakon što je opro spolovilo stavio ga je na 15ak sekundi i nije bio ni blizu svršavanja, mene brine da li sam mogla ostati trudna? Krverenje (tj. menstruacija) je i dalje nastavilo nakon spolnog odnosa još 3-4 dana. Trinaest dana poslije osjećam tupu bol u jajnicima pretežno u lijevom i grudi su mi malo povećane bez bolova, već par dana prisutna je i cervikalna sluz pa možda su bolovi uzrokovani ovulacijom? Što vi mislite? Toliko se bojim trudnoće i imam osjećaj da počinjem umišljati simptome postala sam paranoična.
|
|
21.03.2013. 17:00
Poštovana, ne radi se nikako o trudnoći.
Smetnje su vezane uz ovulaciju.
|
Oli_202
|
24.03.2013. 22:40
Postovani,
datumi pocetaka mojih nekoliko posljednjih ciklusa su: 10.12., 6.1., 29.1., 26.2. (samo krvarenje traje po 5-6 dana).
Za vrijeme plodnih dana (prosli tjedan) imala sam odnose i nekoliko dana nakon toga pojavilo se krvarenje, doslovno kap krvi. Sljedeci dan malo smedkastog iscjetka, da bi "prava" menstruacija zapocela dan kasnije. Trajala je 4dana i nije bila ista po jacini kao i sve ostale. Zatim je opet jedan dan nije bilo, da bi danas ponovno primjetila svijetlocrveni iscjedak. (Mozda da i napomenem da posljednih mjesec dana nemam uravnotezenu prehranu, ne jedem bas nesto, a i od nekoliko dana nakon odnosa, pocele su mucnine i nisam mogla jesti.)
Hvala na odgovoru!
|
|
25.03.2013. 16:35
Poštovana, mislim da je to u redu. Koji dan prije i koji dan iza menstruacije malo sukrvice ili smeđeg iscjetka u principu ništa ne znači.
|
Saliha
|
27.03.2013. 11:00
Zdravo doktore muci me jedno pitanje imala sam odnos s deckom 10.2 i koristili smo kondom i kad smo zavrsili on je sve obrisao i sve i ponovo stavio u mene dali je moguca trudnoca a menstruaciju trebam dobit pa plasim se mozetel mi pomoc ?? unaprijed hvala
|
Saliha
|
27.03.2013. 12:40
doktore izvinjajem se 10.3 smo imali odnos i kad je zavrsio s kondomom i obriso i keoz jedno 5min stavio je u mene dali je moguca trudnoca bojim se
|
|
27.03.2013. 17:55
Poštovana saliha šansa svakako postoji. To što se on obrisao ne znači baš previše.
|
jasna12345
|
27.03.2013. 19:00
Postovani, zanima me dali se na krvnoj slici i analizi urina moze vidjeti trudnoca 15 dana nakon odnosa. Naime obavljam obicnu krvu analizu i provjeru urina jednom godisnje radi vlastite kontorole pa me zanima moze li se to vidjeti na rezultatima? I moze li se test na trudnocu obaviti 12 dana nakon odnosa i dva dana prije menstruacije? Hvala
|
|
27.03.2013. 19:30
Poštovana na običnom urinu i krvi ne.
Test na trudnoću napravite tek u vrijeme očekivane menstruacije tj za koji dan.
Tada je pouzdan.
|
tinanaa
|
27.03.2013. 19:30
Postovani
Imala sam poslednju menstruaciju 15.02.2013 , stim sto sam je dobila na razmaku od 15 dana od zavrsetka prethodne. Sad mi kasni vec 12 dana , pre dva dana sam radila test on je bio negativan. Neznam sta da radim pridvece imam blage bolove u stomaku a od menstruacije nista. Imam i sekret .
Neznam sta mi se desava.Jako sam zabrinuta pa molim za pomoc.
|