Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

em1ca

01.04.2013. 14:50

A doktore..te promjene u rodnici za vrijeme trudnoće.. da li to ima veze sa onim naborima unutar nje , ili nema ? Jer ja nisam imala ni spolni odnos,menstruacije redovne,sve kako treba,ali ne osjetim te nabora..pa šta mislite da bi moglo bit???
Hvala unaprijed. Lijep pozdrav happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.04.2013. 18:50

Poštovana rodnica je više ili manje nabrana kod žena koje nisu trudne.
Ne zamarajte se time.

em1ca

01.04.2013. 20:05

Doktore,kako sam skontala ... Kod onih što su trudne,nema tih nabora ??? Izvinite što dosađujem .. al moram bit sigurna .. happy Lijep pozdrav :r

01.04.2013. 21:30

Kod onih koje su rodile nema tih nabora ili su slabije primjet i.
Mada i kod žena koje nisu rađale neki put si ti nabori manje primjetni.
Pozdrav.

Oli_202

02.04.2013. 12:10

Postovani, vec sam Vam pisala (menstr. uranila tjedan dana, slaba svjetlorozi i smedkasti sekret nakon odnosno prije krvarenja) no sad mi je 14.dan ciklusa i trebali bi biti novi plodni dani, ali ja ne primjecujem sluz kao inace u te dane. Takoder sam unutar rodnice opipala, najvjerojatnije, cerviks koji je dosta tvrd i lako sam ga "dohvatila" sto bas nije slucaj kod mene. Mozete li to prokomentirati. Hvala jos jednom!

Saliha

02.04.2013. 14:10

zdravo doktore ovak imam pitanje uzela sam test za trudnocu i koristila ga kako treba i pojavila mi je se jedna crta a posle po sata skroz pred kraj ima jos jedna al skroz svijetla sta to znaci dali sam trudna il ??

mladenn

02.04.2013. 14:10

Poštovani,

slučaj je ovakav, prezervativ je ostao u Vagini maksimalno 20-30min, pri tome nisam uopce ejakulirao, djevojci su neplodni dani, te za 2dana treba dobiti Mengu, da li je moguća trudnoća, te dali smatrate da u ovom primjeru postoji strah od nenadane trudnoce, ako da, sto preporucate!?

Unaprijed hvala

Mladen

rumena020202

02.04.2013. 15:00

Poštovani,prije 3 mjeseca sam prestala piti pilule(nakon 6 mjeseci uzimanja) jer pokušavam zatrudnjeti. Nikad nisam imala redovite menstruacije, al kad a sam pila tablete bile su redovite. Kad sam prestala piti pilule ponovno su postale neredovite. Sada su prošla 42 dana od zadnje menstruacije, prije 4 dana nakon brisanja vidla na papiru smeđu krv, jučer je bila svježa krv a danas opet malo smeđe. Inače imam bolne menstruacije (i za vrijeme kad sam pila pilule bile su bolne) a sad me ništa ne boli. Zanima me da li postoji mogućnost da sam trudna?

02.04.2013. 21:45

Poštovana oli, napipali ste cerviks svakako.
Što se tiče izostanka rastezljive sluzi vjerovatno znači da će vam i ovaj mjesec izostati ovulacija

Mladen, preporučam vam da se umirite i da i dalje koristite dobar način zaštite.
Nikako se ne radi o mogućnosti trudnoće.

Rumena, šansa postoji. Svakako napravite test na trudnoću za početak.

jagodaaa

03.04.2013. 01:40

dobro vece, imam jedno pitanje 27.2 sam imala posljednu menstraciju, a 8.3 sam imala odnos sa momkom i pri tom nam je pukao kondom nismo osjetili ali nije svrsio u meni, izvadio je prije i tad smo vidjeli da je pukao..zbog straha sam popila ellaone tabletu nakon 3 ili 4 h poslije odnosa.. ciklus mi traje 28-30 dana a evo danas je vec 3.4 i nisam dobila..uradila sam test 15.3 i bio je negativan. zadnjih 10-ak dana sam imala simptome kao pred menstraciju al evo nista samo mi se pojavio smedji iscjedak u zadnja 3 dana i to svega 2x..zanima me da li je moguca trudnoca i da li da ocekujem ubrzo menstruaciju..unaprijed Vam se zahvaljujem

03.04.2013. 09:35

Ne radi se o trudnoći. Menstruacija kasni zbog uzimanja postkoitalne kontracepcije. Pričekajte da nastupi u roku od sedam dana.

jagodaaa

03.04.2013. 10:10

hvala Vam puno doktore, bila sam malo nesigurna jer je danas 9-ti dan kako kasni nadam se da ce ubrzo doci..hvala jos jednom i sve najbolje

03.04.2013. 11:55

Molim.

sandrica123

03.04.2013. 11:55

Poštovani doktore,

prijateljica je imala spolni odnos sa dečkom, koristili su kondom ali njoj kasni danas 9.dan. Posljednju menstruaciju imala je 26.2. Spolne odnose imaju od sredine 1.mj. otprilike i menstruacija joj je bila redovita. Inače je imala problema s menstruacijom koja joj je znala kasniti po mj. dana i više, a nije imala spolne odnose. Da napomenem da joj je ovo prvi dečko s kojim je stupila u spolne odnose.
Jućer su napravili test oko 23h i test nije ništa pokazivao, neznam možda jer su premalo čekali, pa su ga pospremili i ujutro kad su pogledali bila je jedna crtica. Koristili su clearblue compact test.
To je slika: http://imageshack.us/photo/my-images/407/1364980369748.jpg/

Drugi test napravili su oko 4h ujutro. koristili su Baby check tester. Kod njega se jasno pojavila jedna crtica kod C, a kod T neka slaba i skoro nevidljiva crtica, koja je nestajala s vremenom.
Ovo su slike: http://imageshack.us/photo/my-images/35/1364980401594.jpg/
To je 1. slika, a nakon 15 min nestala je ta bljedunjava crtica i ostala samo jedna. Ovako je to izgledalo: http://imageshack.us/photo/my-images/23/1364980531265.jpg/

I još ih zanima ovo: "Ako se testirate u ranoj trudnoci, (2. test i kasni menstruacija oko 15-17dana) preporucujemo vam, da prije ocitavanja rezultata pricekate 10 minuta." a oni su pričekali 15 minuta, od prve slike, do druge.

Dali mi je prijateljica trudna? Ima li razloga za paniku? Šta da radi?

Unaprijed se zahvaljujem i nadam se brzom odgovoru. Hvala!

jasna12345

03.04.2013. 20:05

Postovani,menstruacije su mi redovite. 15.3 sam imala spolni odnos bez zastite ali samo par minuta,nakon toga sa zastitom s tim da partner nije ni jednom svrsio. 20.3 sam dobila smedi iscjedak koji je trajao par dana,tada sam posjetila ginekologa koji je obavio pregled i ultrazvuk i rekao da je sve u redu i preporucio linex lady. Nakon 4 dana koristenja stanje se nije poboljsalo,nego je taj iscjedak imao i neugodan miris.Opet sam ga posjetila i dao mi je arilin dvije vaginalete i iscjedak je prosao. Jucer sam dobila mjesecnicu koja je slaba,nije kao inace i nemam bolove kao sto uvijek imam prvog dana. Trebam li se brinuti dali sam mozda trudna,jer sam citala da je moguce imati mjesecnicu tijekom trudnoce? Hvala

moinka

03.04.2013. 20:05

Poštovani,
citala sam po forumima i sad sam pravo zabrinuta, pa da se obratim Vama jer ste strucni. Ovako, nisam imala odnos sa partnerom ali postoji mogucnost da je njegova tekucina ( predejakuator ) dodirnuo moje spolni organ. Poslije toga sam imala jednu normalnu menstruaciju, jednu slabiju i zadnju ( znaci trecu ) sam imala obilniju od druge ali valjda zbog straha i svega sam samo bila na wc-u i vecinom je tada islo. zanima me da li postoji mogucnost trudnoce? Hvala

03.04.2013. 20:10

Ne radi se o trudnoći. Testovi su negativni.

netko_treci

03.04.2013. 22:15

Poštovani dr. Šakoronja

Pratim post od sandrica123 i zanima me da li ste s tim odgovorom (ispod) odgovorili na upit korisnika sandrica123 ili na upit kojeg drugog korisnika? ->

03.04.2013. 20:10

Ne radi se o trudnoći. Testovi su negativni.