Autor
|
Poruka
|
em1ca
|
01.04.2013. 14:50
A doktore..te promjene u rodnici za vrijeme trudnoće.. da li to ima veze sa onim naborima unutar nje , ili nema ? Jer ja nisam imala ni spolni odnos,menstruacije redovne,sve kako treba,ali ne osjetim te nabora..pa šta mislite da bi moglo bit???
Hvala unaprijed. Lijep pozdrav
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
01.04.2013. 18:50
Poštovana rodnica je više ili manje nabrana kod žena koje nisu trudne.
Ne zamarajte se time.
|
em1ca
|
01.04.2013. 20:05
Doktore,kako sam skontala ... Kod onih što su trudne,nema tih nabora ??? Izvinite što dosađujem .. al moram bit sigurna .. Lijep pozdrav :r
|
|
01.04.2013. 21:30
Kod onih koje su rodile nema tih nabora ili su slabije primjet i.
Mada i kod žena koje nisu rađale neki put si ti nabori manje primjetni.
Pozdrav.
|
Oli_202
|
02.04.2013. 12:10
Postovani, vec sam Vam pisala (menstr. uranila tjedan dana, slaba svjetlorozi i smedkasti sekret nakon odnosno prije krvarenja) no sad mi je 14.dan ciklusa i trebali bi biti novi plodni dani, ali ja ne primjecujem sluz kao inace u te dane. Takoder sam unutar rodnice opipala, najvjerojatnije, cerviks koji je dosta tvrd i lako sam ga "dohvatila" sto bas nije slucaj kod mene. Mozete li to prokomentirati. Hvala jos jednom!
|
Saliha
|
02.04.2013. 14:10
zdravo doktore ovak imam pitanje uzela sam test za trudnocu i koristila ga kako treba i pojavila mi je se jedna crta a posle po sata skroz pred kraj ima jos jedna al skroz svijetla sta to znaci dali sam trudna il ??
|
mladenn
|
02.04.2013. 14:10
Poštovani,
slučaj je ovakav, prezervativ je ostao u Vagini maksimalno 20-30min, pri tome nisam uopce ejakulirao, djevojci su neplodni dani, te za 2dana treba dobiti Mengu, da li je moguća trudnoća, te dali smatrate da u ovom primjeru postoji strah od nenadane trudnoce, ako da, sto preporucate!?
Unaprijed hvala
Mladen
|
rumena020202
|
02.04.2013. 15:00
Poštovani,prije 3 mjeseca sam prestala piti pilule(nakon 6 mjeseci uzimanja) jer pokušavam zatrudnjeti. Nikad nisam imala redovite menstruacije, al kad a sam pila tablete bile su redovite. Kad sam prestala piti pilule ponovno su postale neredovite. Sada su prošla 42 dana od zadnje menstruacije, prije 4 dana nakon brisanja vidla na papiru smeđu krv, jučer je bila svježa krv a danas opet malo smeđe. Inače imam bolne menstruacije (i za vrijeme kad sam pila pilule bile su bolne) a sad me ništa ne boli. Zanima me da li postoji mogućnost da sam trudna?
|
|
02.04.2013. 21:45
Poštovana oli, napipali ste cerviks svakako.
Što se tiče izostanka rastezljive sluzi vjerovatno znači da će vam i ovaj mjesec izostati ovulacija
|
|
Mladen, preporučam vam da se umirite i da i dalje koristite dobar način zaštite.
Nikako se ne radi o mogućnosti trudnoće.
|
|
Rumena, šansa postoji. Svakako napravite test na trudnoću za početak.
|
jagodaaa
|
03.04.2013. 01:40
dobro vece, imam jedno pitanje 27.2 sam imala posljednu menstraciju, a 8.3 sam imala odnos sa momkom i pri tom nam je pukao kondom nismo osjetili ali nije svrsio u meni, izvadio je prije i tad smo vidjeli da je pukao..zbog straha sam popila ellaone tabletu nakon 3 ili 4 h poslije odnosa.. ciklus mi traje 28-30 dana a evo danas je vec 3.4 i nisam dobila..uradila sam test 15.3 i bio je negativan. zadnjih 10-ak dana sam imala simptome kao pred menstraciju al evo nista samo mi se pojavio smedji iscjedak u zadnja 3 dana i to svega 2x..zanima me da li je moguca trudnoca i da li da ocekujem ubrzo menstruaciju..unaprijed Vam se zahvaljujem
|
|
03.04.2013. 09:35
Ne radi se o trudnoći. Menstruacija kasni zbog uzimanja postkoitalne kontracepcije. Pričekajte da nastupi u roku od sedam dana.
|
jagodaaa
|
03.04.2013. 10:10
hvala Vam puno doktore, bila sam malo nesigurna jer je danas 9-ti dan kako kasni nadam se da ce ubrzo doci..hvala jos jednom i sve najbolje
|
|
03.04.2013. 11:55
Molim.
|
sandrica123
|
03.04.2013. 11:55
Poštovani doktore,
prijateljica je imala spolni odnos sa dečkom, koristili su kondom ali njoj kasni danas 9.dan. Posljednju menstruaciju imala je 26.2. Spolne odnose imaju od sredine 1.mj. otprilike i menstruacija joj je bila redovita. Inače je imala problema s menstruacijom koja joj je znala kasniti po mj. dana i više, a nije imala spolne odnose. Da napomenem da joj je ovo prvi dečko s kojim je stupila u spolne odnose.
Jućer su napravili test oko 23h i test nije ništa pokazivao, neznam možda jer su premalo čekali, pa su ga pospremili i ujutro kad su pogledali bila je jedna crtica. Koristili su clearblue compact test.
To je slika: http://imageshack.us/photo/my-images/407/1364980369748.jpg/
Drugi test napravili su oko 4h ujutro. koristili su Baby check tester. Kod njega se jasno pojavila jedna crtica kod C, a kod T neka slaba i skoro nevidljiva crtica, koja je nestajala s vremenom.
Ovo su slike: http://imageshack.us/photo/my-images/35/1364980401594.jpg/
To je 1. slika, a nakon 15 min nestala je ta bljedunjava crtica i ostala samo jedna. Ovako je to izgledalo: http://imageshack.us/photo/my-images/23/1364980531265.jpg/
I još ih zanima ovo: "Ako se testirate u ranoj trudnoci, (2. test i kasni menstruacija oko 15-17dana) preporucujemo vam, da prije ocitavanja rezultata pricekate 10 minuta." a oni su pričekali 15 minuta, od prve slike, do druge.
Dali mi je prijateljica trudna? Ima li razloga za paniku? Šta da radi?
Unaprijed se zahvaljujem i nadam se brzom odgovoru. Hvala!
|
jasna12345
|
03.04.2013. 20:05
Postovani,menstruacije su mi redovite. 15.3 sam imala spolni odnos bez zastite ali samo par minuta,nakon toga sa zastitom s tim da partner nije ni jednom svrsio. 20.3 sam dobila smedi iscjedak koji je trajao par dana,tada sam posjetila ginekologa koji je obavio pregled i ultrazvuk i rekao da je sve u redu i preporucio linex lady. Nakon 4 dana koristenja stanje se nije poboljsalo,nego je taj iscjedak imao i neugodan miris.Opet sam ga posjetila i dao mi je arilin dvije vaginalete i iscjedak je prosao. Jucer sam dobila mjesecnicu koja je slaba,nije kao inace i nemam bolove kao sto uvijek imam prvog dana. Trebam li se brinuti dali sam mozda trudna,jer sam citala da je moguce imati mjesecnicu tijekom trudnoce? Hvala
|
moinka
|
03.04.2013. 20:05
Poštovani,
citala sam po forumima i sad sam pravo zabrinuta, pa da se obratim Vama jer ste strucni. Ovako, nisam imala odnos sa partnerom ali postoji mogucnost da je njegova tekucina ( predejakuator ) dodirnuo moje spolni organ. Poslije toga sam imala jednu normalnu menstruaciju, jednu slabiju i zadnju ( znaci trecu ) sam imala obilniju od druge ali valjda zbog straha i svega sam samo bila na wc-u i vecinom je tada islo. zanima me da li postoji mogucnost trudnoce? Hvala
|
|
03.04.2013. 20:10
Ne radi se o trudnoći. Testovi su negativni.
|
netko_treci
|
03.04.2013. 22:15
Poštovani dr. Šakoronja
Pratim post od sandrica123 i zanima me da li ste s tim odgovorom (ispod) odgovorili na upit korisnika sandrica123 ili na upit kojeg drugog korisnika? ->
03.04.2013. 20:10
Ne radi se o trudnoći. Testovi su negativni.
|