Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Aki05

26.02.2013. 21:05

Postovani,
vec sam vam pisala da mi je decko ejakulirao po stomaku i da mislim da smo mozda jorganom preneli malo semene tecnosti do moje vagine,te da mi je tada bio 10. dan ciklusa (koji bi trebao da spada u plodne dane).Moji ciklusi traju oko 23-25 dana. Poslednja menstruacija je bila 4.2.2013,tako da bih trebala da dobijem ovih dana. Moj stomak je naduven vec nedelju dana,jako naduven,grudi su mi pomalo osetljive (sto mi se ne desava) i povecale su se. Nisam imala vrtoglavice niti mucnine. Imala sam bolove u donjem delu stomaka,cak i jaka probadanja i u vagini pre nekoliko dana. Takodje,mislim da imam nekakvu gljivicnu infekciju,osecam svrab i peckanje,imam sekret jako bele boje sa nekim mrvicama u njemu i cesce osecam potrebu da idem u wc,ali mi se cesto ne ide. Sinoc sam imala neko cudno krvarenje,svetlo roze,jedva primetno,a to je bio kraj 12. dana od onog prenosenja semena. Da li bi to moglo da bude implantacijsko krvarenje? Ima li sanse da sam trudna i ako ima kada bih mogla da napravim test? Takodje osecam kao da bih trebala da dobijem svakog trenutka,iscedak mi je pojacan sto mi se ponekad desava pre menstruacije. Takodje nikad nisam imala seksualni odnos.
Znam da su ovakva pitanja glupa,ali stvarno sam u panici i stvarno sam Vam zahvalna na odgovoru. Srdacan pozdrav!

BlackBetty

26.02.2013. 21:05

Pozdrav!
Evo ovako, sumnjam na trudnoću, ali za test mislim da je možda još prerano, pa molim za pomoć...
Spolni odnos zbog kojeg je ovakva situacija moguća bio je 10. 2., tj. radilo se zapravo samo o kratkom penetriranju, o nekoliko "ulazaka" u trajanju svega 2-3 minute, bez zaštite. Nakon toga odnos nije nastavljen, znači, nije bilo svršavanja ni u mene, ni ikako. Inače uvijek koristimo zaštitu. Menstruaciju sam trebala dobiti odmah tjedan dana nakon toga, dakle, 17. ili 18. veljače, a danas je evo već 26. 2. a menstruacije još uvijek nema. I inače znaju kasniti ili uraniti 3-4 dana (također, u studenom sam imala 3 krvarenja u razmaku od 2 tjedna, za koja mi nije jasno što su bila, kod ginekologa nisam otišla, jer sam u prosincu i siječnju dobila normalno), ali ovaj put me uplašilo to što je prošlo više vremena, osjećam jaku bol u grudima, natečene su i osjetljive, povremeno osjećam grčeve u jajnicima, napuhnuta sam, malo me bole mišići i leđa i osjećam se kao da bih svaki trenutak mogla dobiti, ali ništa. Je li moguće da se radi o trudnoći i da su se ti simptomi javili tako rano? Ili će možda menstruacija ipak nastupiti, ali ne dolazi zbog stresa i previše razmišljanja o mogućoj trudnoći? Kupila sam Clearblue test, ali ne znam mogu li ga već napraviti ili je ipak još uvijek prerano?
Unaprijed hvala!

azraaa

26.02.2013. 23:05

Postovani, rizican odnos sami imala 25. 12, nakon cega sam popilu vikelu. iduci nezasticen odnos je bio 31.1. a menstruaciju sam dobila 3.1.. nakon toga odnos zasticen sam imala 19. 1., a dobila sam 9.2. ( znaci kasnila je). test sam uradila 24. 1. na jutarnji urin i bio je negativan. poslije toga sam imala 2 zasticena odnosa ( 18 i 25. 2. tj. sinoc uz kondom, uz ejakulaciju van), nemam simptome trudnoce osim glavobolje (ne jake, pretpostavljam da je zbog dioptrije jer povremeno nosim naocale). danas sam jednom povratima pa se pitam da li je u mom slucaju rijec o trudnoci? Imam li razloga za brigu?

Aki05

26.02.2013. 23:05

zaboravila sam da napomenem da imam zatvor,sto mi se ponekad desava i nevezano za menstruaciju.. I takodje,ono krvarenje koje sam spomenula je trajalo par minuta,danas celog dana nisam imala nikakva krvarenja. I mislim da je moguce da mi je unutrasnjost vagine juce noktom ogrebana,tako da ima vise smisla da je to krv iz ogrebotine nego implantacijsko,zar ne?
Hvala najlepse!

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.02.2013. 09:55

Poštovana aki, ne radi se o nikakvom implantacijskom krvarenju, već o simptomima PMS-a. Uskoro će vam doći menstruacija.
Mrvičast iscjedak u rodnici rezultat je gljivične infekcije. Savjetujem Caneste 3/Canesten combi.

Poštovana Blacberry možete test napraviti već sada. Bez ejakulacije nema trudnoće. Ni trljanjem nećete zanjeti. Ne umišljajte si nego se educirajte.

Azra ne radi se o trudnoći.

Dupla Mama

27.02.2013. 12:00

Postovani Doktore vec sam vam pisala,napravila sam test i negativan je...ali ja jos nisam dobila. kad sam nosila prvu bebu operirala sam cistu na jajniku u 12 tj trudnoce...sta mi sad savjetujete da napravim da idem na pregled da jos pricekam ili...koji bi bio razlog tolikog izostanak??? Unaprijed Hvala

27.02.2013. 16:50

Pričekajte još koji dan.
Uzrok cista, pcos, anovulacija, upala, stres itd.

Dupla Mama

27.02.2013. 17:15

Prvo da vam zahvalim na dosadasnjim odgovorima i samo me jos zanima,koliko da jos pricekam prije nego sta odem na pregled??? Hvala vam

27.02.2013. 21:05

Tjedan dana.

Lilsyzzle92

27.02.2013. 21:10

Postovani,
Citala sam negde da ima slucajeva da devojka dobije menstruaciju (pravu, normalnog intenziteta i trajanja) a da je ipak trudna, i da se to najcesce desava u prvom tromesecju ili pak i kasnije. Je li to zaista moguce?

BlackBetty

27.02.2013. 21:10

Hvala Vam puno na odgovoru. Znam da bez ejakuliranja nema trudnoće, ali me najviše uplašilo to što mi menstruacija nikada nije kasnila 10 dana, a sve to prate vrlo jaki bolovi u grudima i povremeno u jajnicima, pa je trudnoća prvo na što sam pomislila. Sutra ću napraviti test za svaki slučaj.

27.02.2013. 22:45

Poštovana lisslyzee ne radi se o menstruaciji već o krvarenju u ranoj trudnoći a to je nešto sasvim drugačie.
Obično nije istog intenziteta, trajanja, ne sliči menstruaciji.

qwer

28.02.2013. 13:10

Poštovani!Već sam Vam pisala prethodno,i odgovorili ste mi da vjerovatno trudnoća nije u pitanju.No,imam još jedno pitanje.Odnose sam imala u siječnju,otprilike krajem.Mjesečnicu sam dobila 17.2.,no izuzetno kratku i ne obilnu kao inače.Danas sam bila kod liječnika na uzv-u,i rekao mi je da nisam trudna.No zanima me (zaboravila sam ga pitati)da li je moguće da sam otišla prerano,pa da trudnoća još nije vidljiva?

qwer

28.02.2013. 13:45

Zaboravila sam napisati da je predzadnja mjesečnica bila oko 10.01.

qwer

28.02.2013. 19:05

Ispričavam se,još nešto:zakazao mi je pregled poslije iduće mjesečnice,a na uputnici stoji endometriosis ovarii,rekao je da nije siguran i da želi pogledati na boljem uzv-u za tu dijagnozu.Kad sam ga pitala za preporuku za kontracepcijske pilule,rekao je da još malo smršavim(167 cm,71 kg,30 god,nemam djece)Da li radi moguće dijagnoze,ili?Bit ću izuzetno zahvalna ako mi odgovorite na pitanja iz sva tri posta!Unaprijed se zahvaljujem!

28.02.2013. 22:30

Mišljenja sam kao i vaš ginekolog. Poslušajte njegov savjet. Ne radi se i trudnoći.

tea00

28.02.2013. 23:20

Poštovani,
imala sam nekoliko prekinutih spolnih odnosa na samom početku plodnih dana. Do ejakulacije je doslo odmah nakon prekida odnosa. Čitala sam da nekoliko sekundi prije same ejakulacije dolazi do predejakulata. To me brine i zanima me kolike su šanse za trudnoću nakon toga?
Hvala unaprijed!

01.03.2013. 21:05

Dakako da šanse postoje. Koristite najnesigurniju metodu zaštite.