Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

moinka

15.04.2013. 00:35

I jos jedno pitanje, da li je moguce biti u 16 tjednu trudnoce a da je stomak ravan, kad osoba lezi na ledjima cak i uvucen? Znam da je pitanje cudno, ali mnogo se zahvaljujem na strpljenju i odgovoru jer mnogo znaci. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.04.2013. 10:15

Moguće je ako je trudnica mršava.

vasicd

15.04.2013. 10:15

Postovani,
tablete sam pocela piti 26og.04. danas mi je poslednja tableta.
Prvi put sam odnos imala nakon koriscenja tableta, bez zastite, sad u petak, danas mi se pojavila blaga mucnina ujutro, da li je moguce da sam trudna, ili je to nuspojava koriscenja tableta? jer imam i smedji iscjedak i krvarenje vec ceo ciklus od kad koristim tablete.

ps.nisam ih pocela koristiti prvi dan menstruacije, nego treci,s tim da narednih sedam dana nisam imala odnose...

unapred se zahvaljujem na odgovoru.

15.04.2013. 14:00

Ne radi se o trudnoći. Iscjedak je znak da ćete za koji dan dobiti menstruaciju.

@lien2205

15.04.2013. 23:20

Pozdrav ! Počela sam piti Qlaira kontracepcijske pilule. Završila sam prvu kutiju od 28 tableta i krenula s novom kutijom bez prestaka kako sam i upucena. Vec je 9.dan od kad sam popila zadnju placebo tabletu a menstruacije nema. Imala sam nezaštićene odnose otprilike nakon dva tjedna uzimanja tableta pa nadalje. Sve tablete sam uredno uzimala. Imam li raloga za brigu oko trudnoce, te sto bi jos mogao biti uzrok kasnjenju/izostanku menstruacije? Hvala

16.04.2013. 10:20

Poštovana, ne radi se o trudnoći. Nastavite dalje uzimanje. Uz navedene kontraceptive neki put izostane menstruacija.

em1ca

16.04.2013. 21:40

Poštovanje doktore..
Kada se stomak u trudnoći počne primjećivat .. i da li ima razlike u rastu stomaka u prvoj i drugoj trudnoći ??
Hvala Vam unaprijed. Lijep pozdrav

16.04.2013. 22:35

Poštovana, u drugom tromjesečju.

milka28

16.04.2013. 23:15

Oprostite sto vas gnjavim,ali stvarno mi se povecao stomak,nije zbog nadutosti,drugacije je nekako,grudi su mi narasle iako me ne bole a mensturaciju mi je zavrsila 9.4..napravila sam i test danas koji je bio negativan,ali svejedno ne razumijem zasto..

17.04.2013. 09:55

Poštovana, naravno da se ne radi o trudnoći. A da odete na pregled i uzv?

milka28

17.04.2013. 11:20

Postovani,hvala na odgovoru. Znam da bi trebala otici na pregled ali nisam iz Zagreba a studiram tu te nemam ginekologa u Zg-u,a i trenutno imam puno obaveza na faksu tako da ne stignem. Da li znate sto moze biti uzrok tome ako nije trudnoca? U zadnjih par dana osjecam i mucninu pritiskom na trbuh,te me zna malo bolejt i želudac.
I zanima me jos kod zena koje su imale menstruacije u trudnoci(neke tvrde da su imale normalne mens.) da li su imale i predmenstrualne simptome koji su onda nestali nakon sto ju dobiju? Hvala na strpljenju.

17.04.2013. 19:20

Poštovana, nema menstruacije u trudnoći, već se to naziva krvarenje u ranoj trudnoći. Dakako da se kod vas ne radi o trudnoći. Moglo bi se raditi o upali, cisti, endometriozi i sličnom.

nenene16

17.04.2013. 19:20

Poštovani,
nedavno sam stupila u spolne odnose s dečkom. Koristili smo zaštitu, ali kondom je puknuo i ja sam mali dio kondoma primjetila na gaćicama tek 2 dana nakon odnosa. Unatoč tome što je dečko imao kondom, koristili smo metodu prekinutog snošaja. Nažalost, on i ja jednostavno nismo primjetili da je kondom puknuo do tog trenutka kad sam ga ja primjetila na gaćicama. Bojimo se, jer je u predejakulatu sigurno bilo sperme, s obzirom na to da je ejakluriao već jednom, 20 minuta prije ovog odnosa. Spolni odnos se dogodio 17. dana ciklusa, što si računam kao neplodan dan. (?) Danas je 26. dan ciklusa i trebala mi je doći menstruacija. Menstruacije su mi redovite (ciklusi traju 26, 27 dana).
Primjetila sam malo krvi na gaćicama na početku današnjeg dana, ali sada više ništa. Užasno se bojim da nisam trudna jer smo i on i ja premladi za takvo što. Molim brzi odgovor. :/

18.04.2013. 01:15

Dan je bio plodan. Ako vam kasni napravite test na trudnoću.

becaca

22.04.2013. 02:35

Poštovani,
kolike su šanse za trudnoću ukoliko je partner vrlo malo svršio u mene, ne sve? Nismo sigurni, ali ja sam osjetila toplinu u momentu kada je svršavao a ni on nije siguran da nije svršio u mene jer je brzo reagovao pa se udaljio.
Unaprijed hvala

22.04.2013. 10:25

Poštovana, dakako da šanse postoje. Sve ovisi o količini ejakulata, odrednicama spermiograma od koncentracije, pokretljivosti spermija itd.
Svakako savjetujem postkoitalnu kontracepciju.

Lanica22

22.04.2013. 12:35

Pozdrav!Imam pitanje i nadam se da cete biti u mogucnosti da mi odgovorite.Radila sam 3 testa na trudnocu i sva 3 su negativna...treci test sam uradila jutros i bio je negativan sad nakon 3 sata kad sam pogledala i dalje je jasno bila jedna crtica obojena ali kad se malo bolje zagledam pogotovo na svjetlosti nazire se jos jedna crta skroz tanka i nije obojena skoro pa neprimjetna...?Imam li razloga za zabrinutost(zadnji odnos mi je bio prije nesto vise od mjesec dana unaprijed vam hvala!

Karolina89

22.04.2013. 18:00

Imala sam odnose sa deckom i pri njegovoj zavrsnici kondom je pukao u meni,dvanaest sati posle toga popila sam pilulu za dan posle..Menstruaciju koju sam trebala da dobijem nedelju dana posle jos uvek nisam dobila.Takodje sam radila i test za trudnocu koji je negativan,da li je moguce da sam trudna?

22.04.2013. 21:25

Lanica test na trudnoću očitava se nakon nekoliko minuta a ne nakon 3 sata. Testovi su negativni i ne radi se o trudnoći.

22.04.2013. 21:25

Karolina dakako da se ne radi o trudnoći. Menstruacija nakon day after pilule dođe u vrijeme očekivane menstruacije ali vrlo često i sa zakašnjenjem do sedam dana.