Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2013. 14:05

Nema šanse, jer su odnosi i odnos bio tijekom neplodnih dana.

Tanja93

12.05.2013. 23:50

Dobro vece, ovako, imala sam odnos poslednji put 26. februara a 28. februara sam dobila. Sledeci put sam dobila 27. marta, pa onda 9. aprila (znaci u roku od 2 nedelje) i evo sada 5. maja i nisu me bolele grudi pre 5. maja. Bolu me grudi sa strane jako kad ih dodirnem, a mene cele grudi bolu samo nedelju dana pre menstruacije a danas mi je poslednji dan i pocele su da me bolu pre 2 dana znaci oko 9. maja i to da opet napomenem samo sa strane. Da li postoji mogucnost da sam trudna?

Tayla

12.05.2013. 23:50

Imala sam spolni odnos 03.05.2013. i dečko je ejakulirao u mene,zadnju mjesečnicu sam dobila 15.04.2013.inače imam redovite cikluse na svakih 25 dana,sada mi mjesečnica kasni 2 dana.Da li je moguće da sam trudna iako se odnos prema mom računanju desio za vrijeme neplodnih dana?

Rista123

13.05.2013. 12:25

Postovani,
juce sam Vam pisao, rekli ste mi da je 4-ti dan ciklusa neplodni dan, naveo sam Vam duzine nekoliko prethodnih menstruacija. 'Ciklusi uglavnom traju 26-29 dana, mada se desavalo i 24, 30. Jednom je dosla 22-og dana, ali posto nije bolna verovatno je bio anovulacijski ciklus. Poslednjih nekoliko meseci menstruacija je dolazila na 27, 28, 26, 27, 26, 29, 22, 29, 30, 27.'
Da li to vazi cak i da ovaj trenutni ciklus bude trajao najmanje 22 dana?(ne bi trebalo da traje toliko jer se to jednom desilo u poslednjih godinu dana i bila je bezbolna menstruacija). A i jos da naglasim da je dobila 9-og maja u 20 sati, a prvi odnos bez proddiranja i ejakulacije(mada sam ejakulirao 8 sati pre toga)je bio 12-og u 1 posle ponoci(sto je oko 53 sati nakon pocetka ciklusa) , a drugi odnos sa prodiranjem vrha ujutru u 9(oko 61 sat nakon pocetka ciklusa). Valjda joj drugi deo ciklusa nece trajati vise od 15 dana ako bude dobila 22 dan, sto bi znacilo da je ovulacija najranije 8-og dana cilkusa, i posto spermatozoidi zive do 48 sati, znaci da bi prvi plodni dan najranije mogao biti 6 dan ciklusa. A u mom slucaju gledajuci po satima odnos je bio treceg dana, a po danima 4-og dana). Da li preporucujete pilulu za dan posle ili da se ne opterecujem ovim pa cak i da taj drugi deo ciklusa traje i 17 dana?
Hvala...

25.04

13.05.2013. 16:00

imala sam spolni odnos bez zastite al muz nije svrsio u meene koristili smo metodu rikverc,i to smo prakticirali samo par sekundi ..e sad to se desilo 11.05 sutra dan mi se pojavi smeckasti iscjedak u malim kolicinama,i poslje male nuzde kad bi se obrisala krv kao da cu dobiti menstruaciju to traje vec 2 dana ssamo kad se obrisem menstruaciju bi trebala dobiti 24.05 ciklusi mi inace traju 28 dana nekad manje .Dali je moguca trudnoca

25.04

13.05.2013. 16:35

sad je prestalo,al zabrinuta sam cemu to krvarenje,sto bi mogao bit uzrok

13.05.2013. 21:30

Tanja 93 ne postoji šansa.

Tayla, šansa postoji. Napravite test na trudnoću svakako.

Rista, ne postoji šansa za trudnoćom. Ništa ne trebate poduzimati.
Oscilacije na godišnjoj razini nisu veće od 12 dana. Pozdrav.

25.4 uzrok je ili ozljeda rodnice, ali možda i ovulacijsko krvarenje. Ne trudnoća ako je kao što ste naveli.

25.04

13.05.2013. 22:00

hvala na odgovoru !

14.05.2013. 08:45

Molim.

luna@@

15.05.2013. 22:20

Poštovani. Menstruaciju sam imala 1.05. - trajala je 5 dana,(ciklus mi inače traje 30 dana) a spolni odnos malo jačeg intenziteta sam imala 11.05. Koristili smo kondom, ejakulirao je izvan mene. Tri dana nakon mi se pojavio iscjedak (smećkaste boje) i trajao je dva dana. Što je to i postoji li mogućnost trudnoće?

16.05.2013. 08:25

Ne radi se o trudnoći. Smeđi iscjedak može biti posljedica grubljeg snošaja ili rezultat ovulacije. Ne brinite.

melissa00

17.05.2013. 17:55

pozdrav,
zadnju menstruaciju sam imala 11.04. i inače mi ciklus traje 28-32 dana..najčešće točno 30.imala sam nezaštićen spolni odnos sa dečkom 27. i 28.4. i koristili smo metodu prekinutog snošaja.postojala je maala nesigurnost oko toga jeli na vrijeme,ali on kaže da je i ja nisam bila u strahu.međutim menstruacija mi sad već dosta kasni (5-6 dana) i jako sam zabrinuta.iman sve simptome da će doći (bol u donjem dijelu trbuha,jajnicima,,u leđima,natekle grudi..) ali ono šta me najviše zabrinjava je kratko krvarenje koje mi se desilo nakon tog odnosa.naime znam da je bia sam kraj plodnih dana ili možda već neplodni ali odmah nakon odnosa u roku nekoliko sati sam vidjela krv na gaćicama i nakon obavljanja nužde.to je trajalo 2-3 dana.čitala sam da je moguće da je to ovulacijsko krvarenje (samo negdje piše da je to nakon ovulacije a negdi prije) ili možda oštećenje rodnice,čemu se ja nadam jer me odnos bolio jako taj put.moram samo još napomenuti da mi je mjesec bia jako stresan,stalne svađe sa momkom i plač,nervoza,ispiti na fakultetu i upisala sam teretanu pa sam malo pretjerivala sa vježbanjem.o prehrani da ne govorim,jako sam neredoviita sa obrocima.
ja vas molim za mišljenje i pomoć,namjeravala san još pričekat koji dan pa ako ne dođe napraviti test.
hvala vam unaprijed!

zbunjena.7.

17.05.2013. 18:00

Poštovanje.
Menstruaciju sam dobila 14. aprila i trajala je 7 dana kao i inače.. međutim zadnju menstr. sam dobila 10.maja ujutru i primijetila malo krvi i mislila sam da mi je menstruacija poranila. Stavila sam uložak i tokom vremena od 7 ujutro do podne na ulošku su bili samo tamnosmeđi tragovi. I tako do srijede ove sedmice... Zanima me šta bi moglo biti jer inače nikad nisam imala ovakvu mjesečnicu. za svih ovih 6 dana bilo je malo krvi a ostalo je bilo smeđe boje.. Da li je to nešto loše?
Nekako mi je glupo da sumnjam na trudnoću jer nikad nisam imala spolni odnos, ali jesam imala neke intimne dodire s momkom. Naime, 1. maja smo bili sami u kući i imali smo peting. Bila sam u helankama, a on je bio bez odjeće.. Da li slučajno postoji mogućnost da se nešto desi tim putem? On nije svršio, ali jeste bilo malo nešto kao sekret.. I nakon toga je otišao u toalet i svršio.. Da li sam možda mogla ostati trudna ako sam kasnije sjela na dacku wc šolje na kojoj je možda bilo malo sperme?

Očekujem Vaš odgovor što prije jer sam se zabrinula i unaprijed hvala.

17.05.2013. 18:25

Melisa mislim da morate napraviti test na trudnoću. Ima elemenata koji bi mogli ukazuvati na ranu trudnoću.

17.05.2013. 18:25

Zbunjena, nikako se ne radi o trudnoći. Možda upala, cista, pcos. Svakako posjetite svog ginekologa u dogledno vrijeme.

melissa00

18.05.2013. 17:05

poštovani,
jutros sam napravila test i pokazao se negativnim happy znači sad da očekujem menstruaciju kroz koji dan ili moram ginekologu?

18.05.2013. 21:15

Pričekajte menstruaciju kroz koji dan. Ne trebate na pregled.