Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.05.2013. 11:55

Someonelike me, pauza sedam dana svakako.

Enia 89 mislim da se ne radi o trudnoći.

Korina, napravit ga možete već sutra ujutro.

kikica91

25.05.2013. 14:05

Poštovanje,

Kao što sam Vam već pisala zadnju menstruaciju sam imala 1.5 i u vrijeme plodnih dana ja i dečko smo imali odnos pa je ejakulirao nešto u mene, nakon par dana pojavio mi se smeđi iscjedak koji je otprilike trajao 2-3 dana i zatim ništa.... sada menstuaciju trebam dobiti u utorak (28.5) i jučer mi je opet bio nešto smeđi iscjedak na gačicama, a danas zatim nakon što sam bila na wc-u obrisala sam se s papirom i iscjedak je bilo blijedo crveni... više mi ništa nije jasno.... dali da još pričekam sa testom ako mi bude menstuacija kasnila?

25.05.2013. 14:35

Ako ne dobite do utorka tada napravite test na trudnoću.

mare44

26.05.2013. 19:10

Imala sam spolni odnos bez zaštite prije 6 dana. Menstruaciju sam trebala dobiti oko 23.5., ali mi ona gotovo nikad nije redovita. Dan, dva nakon spolnog odnosa primjetila sam lagano krvarenje, koje je vidljivo samo na papiru nakon što se obrišem. I to traje već 4 dana. Osim toga, ne primjećujem nikakve druge neobične simtome. Pa me zanima Vaše mišljenje zbog čega dolazi do krvarenja?
Hvala happy

26.05.2013. 20:55

Ne znam zašto krvarite. Moguće od upale, ranice, moguć je predznak nadolazeće menstruacije. Bezbroj je uzroka koji mogu biti povezani s tim krvarenjem i nema ih smisla navoditi. Sugeriram pregled i UZV.

martina1202

26.05.2013. 21:50

Poštovani,

2 godine pijem "Triquilar" i ovaj mjesec sam po preporuci ginekologice presla na "Qlairu". Popila sam sve tablete iz kutije "Triquilar" i po uputstvima prešla na "Qlairu" odmah nakon zadnje tablete "Triquilara". Nakon 4. dana sam dobila mestruaciju, nešto oskudniju nego inače. Spolni odnos sam imala 3. dana menstruacije. Zanima me da li je moguće da sam trudna? Nisam više sigurna u ništa jer me je taj prelazak poprilično zbunio, moja lječnica mi nije ništa objasnila o novim tabletama, pa Vas molim za pomoć.

Unaprijed hvala,

Srdačan pozdrav

26.05.2013. 22:35

Dobro ste postupila. Neće doći do trudnoće.

drwho

27.05.2013. 00:15

Poštovani,

zanima me što pokazuju najnovija istraživanja u vezi s preejakulatom - sadrži li spermije ili ne? Nailazim na svakakve podatke na internetu pa više ne znam kome da vjerujem.
Ako se i dalje tvrdi da sadrži, koliko je sigurno prakticirati metodu prekinutog snošaja ako muškarac prije odnosa urinira?

Hvala unaprijed na odgovoru.

zelimdaznam4

27.05.2013. 10:20

da li je moguce ako decko ejakulira prije pettinga, i obrise se ali na dlacicama ostane malo (mozda) tecnosti, i kasnije upraznjava peting te je moguce da su dlacice bile na ulazu u vaginu prilikom dodirivanja da zena ostane trudna? plodni dani su

dado00777

27.05.2013. 10:50

..postovani.. oprostite na smetnji.. moja sogorica ima problem , pa bi ga htjeli rijesiti.. imala je jucer navecer oko 23.00 h odnos sa deckom i nazalost pukao mi je kondom i decko je sve svrsio u nju.. kad je isla na wc-e pisat imala je sperme na gacama malo .. prije toga imala je menstruaciju 18.05 a zavrsila 23.05.. mengu dobija svakih 27 dana i redovita je.. dali su to plodni dani i da danas popije kao i ja escapelle pilulu ?? dali se treba brinuti?? hvala unaprijed !!

zelimdaznam4

27.05.2013. 10:50

samo da dodam da nismo nikada imali pravi spolni odnos, nije nikada bilo ulaska u rodnicu, ni najmanje

Marta1122

27.05.2013. 12:00

Zadnju mjesečnicu imala sam 26.04. i trajala je 6 do 7 dana kao i uobičajeno. Prije toga imala sam 17.02., pa 15.03. sve su bile normalne boje i obilne kao i inače.Odnos koji smatram možda rizičnim imala sam 1.03. Nisam siguran da li je kondom puknuo ali to je moglo biti u početku odnosa i dečko ni tada a ni kasnije nikad nije ejakulirao u mene. Prije 4 dana pojavio mi se smeđi iscjedak, koji je bio jako oskudan i svjetlo smeđi, a sada je obilniji i crvene do tamnocrvene boje ali ne toliko obilan kao mjesečnica. Zanima me da li je to normalna pojava prije početka "prave" mjesečnice? nikad mi se to prije nije događalo.Grudi su me sve do jučer boljele nekih tjedan dana kao pred svaku mjesečnicu. Negde početkom trećeg mjeseca počele su mi tamniti bradavice i ne znam koji je tome razlog. Također su mi bradavice malo više ispupčene nego do sad. Strahovala sam da se radi o trudnoći i napravila sam već 4 testa od tad.dva koja smatram da sam napravila prerano. sredinom 3. mjeseca. i dva nakon toga( krajem 4.), posljednji na jutarnji urin i bio je negativan kao i sva tri prije, s tim da prva dva smatram nevažećima jer sam ih radila dosta rano. Molim vas vaše mišljenje da li je moguća trudnoća? Unaprijed hvala.

Marta1122

27.05.2013. 12:00

samo da još napomenem da mi je mjesečnica oduvijek neredovita i da mi je 20 godina.

27.05.2013. 16:00

Drhwo, nema tu novih istraživanja. Neki put u predejakulatz ima dovoljno spermija da dođe do oplodnje.
Naravno ti je individualno i nije kod svih i nije kod svih količina spermija ista.
Mokrenje nakon ejakulacije svakako bitno umanjuje koncentraciju spermija u spolovilu ali kažem nema pravila.

Zelim da znam, nije moguće na taj način zatrudnjeti.
Spermiji ne skaču.

Marta ne umišljajte su. Nikako se ne radi o trudnoći.

Marta1122

27.05.2013. 21:30

Možete li mi molim vas samo odgovoriti na pitanje o iscjetku? da li je to normalno i trebam li biti zabrinuta?

dado00777

27.05.2013. 21:30

i da htjela sam pitati za sebe ono sto sam vam sve ispricala o meni i rekli ste da smijem pusiti cigarete i piti alkohol i danas mi ide iz vagine nesto smede nije menga neznam sta je al dosta mi ide kad sam se obrisala papirom i na gacama sam imala.. hvala vam puno doktore unaprijed..