Autor
|
Poruka
|
210anela
|
27.05.2013. 21:30
Poštovani! posljednju menstruaciju sam imala 16.05. (ciklusi mi inače traju 25 dana)...24.05. sam imala nezaštičen odnos(prekinuti snošaj),nakon odnosa partner se pomokrio i oprao i imali smo 2. odnos u kojem nije svršio..postoji li mogućnost trudnoće i trebam li se zabrinuti?inače danas 27.05. imam ovulacijsko krvarenje...ovulaciju,odn.ovulacijsko krvarenje imam skoro svaki mj 14 dana prije menstruacije.... Hvala! Pozdrav!
p.s. isprva sam pokušavala pisati da prijateljičinog profila,no nije uspjelo, pa se ispričavam ako pitanje bude objavljeno više puta
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.05.2013. 10:05
Šansa svakako postoji. Nije velika ali ipak.
Iz kliničke prakse vam to govorim.
|
jola123
|
29.05.2013. 10:40
da li kod svih zena vazi pravilo da su plodni dani 14 dana? i da li je moguce zatrudniti ako imas spolne odnose 6 dana pre menstralnog ciklusa ???
|
|
29.05.2013. 17:10
Nije pravilo. Ako je ciklus redovit šanse da ostanete trudna te dane su nikakve.
|
martina1202
|
29.05.2013. 17:10
Puno vam hvala na odgovoru, zamolila bih vas da mi odgovorite na jos jedno pitanje..jutros kad sam se probudila uocila sam krv, mislila sam da se radi o krvarenju koje je opisani u uputstvima 'Qlaire' kao nuspojava, ali to krvarenje ne prestaje, da li je moguce da sam dobila menstruaciju iako imam jos 10 tableta do kraja pakovanja? Unaprijed zahvaljujem, LP
|
|
29.05.2013. 20:05
Ne nije najvjerovatnije menstruacija. Probojno je. Nastavite s uzimanjem dalje.
|
martina1202
|
30.05.2013. 13:15
Mislim da se ipak radi o menstruaciji jer je krvarenje vidljivo i danas, ali nesto drukcije boje nego inace - tamno smedje. Ne znam sto se dogadja, da li je problem u tabletama ili mi se nesto u organizmu poremetilo?!
|
|
30.05.2013. 15:50
Odgovorio sam vam. Vi postupite kako želite.
|
Dizni
|
31.05.2013. 14:00
Poštovani, dečko i ja imamo redovite spolne odnose bez zaštite. Pazimo svaki put i nikada ne svrši u mene. Međutim, meni mjesečnica kasni već 19 dana, bila sam prije četiri dana kod ginekologa i ovo ja nalaz: u cavumu uterusa hiperehogeni odjek sekrecijskog endometrija 9mm sa malom hipoehogenom vakuolom u lijevom rogu, u desnom jajniku odjek corpus luteuma. Znači imam neku malu točkicu koja bi se mogla pretvoriti u fetus a i ne mora, tako je on rekao. Isti dan sam kasnije napravila kućni test za trudnoću i bio je negativan, ali mjesečnice još uvijek nema. Isto tako nemam nikakve znakove trudnoće osim što me bole grudi (a bila sam trudna prije dvije godine i tijelo mi se već u prvom mjesecu trudnoće jako promijenilo). Mjesečnica mi inače kasni po dan, dva ali to mi je normalno i ginekolog kaže da sam potpuno zdrava. Molim vas da mi date bilo kakav savjet i da mi na hrvatskom jeziku objasnite ovaj nalaz. Hvala lijepa.
|
|
31.05.2013. 20:50
Ne radi se o trudnoći. Ipak za svaki slučaj napravite beta hcg iz krvi.
Ako je negativan obično se daju gestageni preparati da se izazove menstruacija.
|
Zorica90120
|
02.06.2013. 03:20
Poštovani,
Menstruacije su mi neredovite. Menstruacijski ciklus mi je od 35 - 40 dana. Menstruaciju sam imala 13.4. Trajala je 7 dana. Momak i ja smo imali odnos 25./26.4. i svršio je u mene. Dobila sam mjesečnicu 13.5. Točno 30 dana nakon zadnje mjesečnice. Ne čini mi se kao da je bilo razlike od ostalih mjesečnica. Bila je čak i dosta obilna i trajala je 7 dana. No nakon toga nastavile su me boliti grudi i imam česte promjene raspoloženja. gubitak apetita, umor. Jajnici me ponekad bole kao prije menstruacije i često idem na wc uz pojačan bijeli iscjedak. Je li moguće da sam unatoč normalnoj mestruaciji ostala trudna? Ili su ovo ponovno normalni simptomi pms-a? Je li moguće da su se samo nastavili?
Hvala a odgovoru,
Lijep pozdrav
|
|
02.06.2013. 12:00
Poštovana, ne radi se o trudnoći.
|
samoti
|
02.06.2013. 12:00
Cijenjeni doktore, Pijem diane 35 zbog akni, ja sam se javljala da pitam u vezi menstruacije ,i dobila sam je 23 maja ( cetvrti dan u sedmodnevnoj pauzi ) nastavila sam osmog dana sa novim blisterom u 22h kao sto ste mi rekli zbog posta koji slijedi u julu, a prije toga sam pila u 15:15h. Jucer sam imala nezasticen odnos i po prvi put je partner ejakulirao u meni. Zanima me da li sam zasticena? Pijem tacno na vrijeme pilule, ni jednu ne preskacem, navijam alarm i ne pijem nikakve druge lijekove koji bi mozda umanjili dejstvo pilule. Nekako imam cudan osjecaj i strah jer je po prvi put partner u meni ejakulirao, iako ih pijem bolje Vas da pitam. I htjela sam Vam se zahvaliti za sve dosadasnje odgovore, sjajni ste. Srdacan pozdrav !
|
|
02.06.2013. 12:10
Poštovana, dakako da ste zaštićena. Ne brinite i ne preskačite pilule.
|
Saliha
|
04.06.2013. 14:10
postovanje doktore treba mi hitna pomoc molim vas vagina mi je unutra ko otekla uska sam skroz a nisam nevina imala sam odnose i sve i kao micina mi kraj rupe gdje imam odnose kao krvava i pukla je dali mi vi mozete pomoc i rec o cemu se radi i sta da radim hvala
|
|
04.06.2013. 21:20
Koristite Canesten vaginalete kroz tri večeri.
|
tonkimonki
|
04.06.2013. 21:40
20.05.sam dobila menstruaciju sto je bilo za očekivat a odnos sam imala 3.05.ali ipak sumnjam na trudnoću imam blage simptome.danas sam popodne napravila test.u tih 10min.je prva crta debelo odmah pokazana a druga skoro nevidljiva mi se pokazala nakon par sati.možda sam trudna???
|
|
04.06.2013. 23:05
Niste trudna.
|
Ivana1606
|
Poštovani, mjesečnica mi je inače neredovita i imala sam ju 13.02, pa 15.03, pa 26.04. Ali 24.05. mi se pojavio iscjedak smečkaste boje, trajao dva dana a nakon toga je došla mjesečnica koja je bila izuzetno slabog intenziteta i trajala je 5 dana i opet se pojavio smeđi iscjedak kao potkraj svake mjesečnice. Da napomenem grudi su me boljele kao i prije svake mjesečnice do tog dana kad se pojavio iscjedak(24.) . Jedna me dojka boli i nakon mjesečnice ali ne stalno i slabije puno nego prije mjesečnice.osječan da mi je područje oko pupka tvrđe, i bojim se da se moguće radi o trudnoći i da je ovo lažna mjesečnica bila. Spolno sam aktivna ali uvijek koristimo zaštitu i unatoč njoj partner nikad nije svršio u mene. jednom me je nakon erekcije zadovoljavao rukom ali bili su mi neplodni dani, tj posljednji . trebam li biti zabrinuta? i molim vas odgovorite mi što je razlog tako oskudnoj mjesečnici. hvala
|
Ivana1606
|
tj. pretposljednji dan mjesečnice*
|