Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

hathor

09.06.2013. 05:40

Oprostite ako sam pogrijesila, jer ne snalazim se bas najbolje ovdje. Naime, zanima me slijedece, imala sam odnos bez zastite i decko nije svrsio u mene, moj prvi dan zadnjeg menstrualnog ciklusa je bio 17.05. i obično traje 7 dana. Prema kalkulatorima sa neta, ovi dani mi nisu plodni. Bio mi je prvi put bez zastite, pa sam uplasena. Da li treba da brinem, kolike su sanse za trudnocu? Da pomenem i slijedece, do sada nisam nikako koristila pilule za dan poslije. Da li imate neki prijedlog

Nadam se Vasem brzom odgovoru
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2013. 14:20

Poštovana ako nije bilo ejakulacije, ako su bili neplodni dani, ne razumijem vašu zabrinutost.

muriem

09.06.2013. 15:30

pijem cilest već mjesec dana otprilike.tijekom sedmodnevne pauze 4. dan sam dobila menstruaciju malo oskudija ali i bezbolnija.osmi dan sam počela ponovo piti drugu kutiju,i odmah nakon te pilule sam imala odnos sa svršavanjem unutra,pa me zanima da li mogu zatrudnijeti???inače pijem svaku večer oko devet pola sata maksimum da zakasnim uglavnom je to u minutama razlika.znam da su 99% sigurne ali imam taj neki strah uvijek da bi mogla ostati trudna.i moram još napomenuti da češće imamo odnos sa svršavanjem unutra,koliko je to rizično?hvala unaprijed

hathor

09.06.2013. 15:30

Zaista Vam hvala od srca, divim se Vasoj prijatnosti.

09.06.2013. 16:30

Dakako da se ne radi o trudnoći. Ne brinite.

el-sm

10.06.2013. 09:40

Pozdrav .
Doktore predzadnju menstruaciju sam dobila 26-tog,a zadnju 23. ali sad 9.6 sam sa momkom imala odnos i bilo je krvi,a dan prije sam primijetila i da imam sekreta malo.
pa me zanima dali postoju mogucnost trudnoce ?
i jos isto snjim kad sam imala odnos 5.6. osjetila sam bolove i stali smo, ali citavu noc me je bolila vagina i malo je otekla i to mi je tako trajalo jedan dan,a bolove jos uvijek malo osjecam,i cesto idem u wc. Prilikom odnosa smo koristili zastitu.

muriem

10.06.2013. 10:05

da li je ovo poviše odgovor za moje pitanje ili od ove druge gospođe poviše??oprostite ali nisam sigurna kome je upućeno

10.06.2013. 10:35

El sm, krvarenje i bolovi i iscjedak rezultat su upale u ginekološkom sustavu.
Javite se na pregled. Trudnoća nije moguća ako ste imali odnos uz zaštitu.

10.06.2013. 10:35

Vama muriem.

delfin0000

11.06.2013. 22:45

Dobar dan, imala sam zadnju menstruaciju 26.05 te sam 06.06. imala spolni odnos te je decko ejakuirao u mene. Bio mi je 12-ti dan ciklusa. Inace su mi ciklusi redoviti i nikad ne kasne. Ciklusi mi traju 28-30 dana a sama menstruacija 4-5 dana. Zanima me dali je trudnoca moguca?

Katarina89

11.06.2013. 22:45

Postovani, zadnju menstruaciju sam imalal 27.maja (koje mi uopste nisu redovne, kasne nekad i po nedelju, dve)... odnos sa deckom sam imala u noci izmedju 7. i 8.juna, tacnije vec je bio 8.jun... Inace mi smo 3 god u vezi. Uvek koristimo zastitu, ali to noc kondom je pukao, a da nismo ni primetili. Medjutim on nikada ni sa kondomom ne ejakulira u mene, sto nije ni ovaj put ucinio, jer sam videla svojim ocima, posto kada smo je trebao da zavrsi, pomerio me i tada smo videli da je konodom pukao i tog trenutka je poceo sa ejakulaciom. Medjutim ja sam se tada mnogo uspanicili, celu noc sam plakala i nisam spavala, ujutru oko 9h sam otisla u apoteku i kupila Escapelle pilulu i popila, jer nisam smela da rizikujem, posto sam se mnogo potresla. Inace prvi put u ziovtu sam popila pilulu za dan posle i znam da sam prvo trebala da se posavetujem sa svojim ginekologom, ali nisam mogla da cekam. Nikakve nuspojave mi se do danas nisu desile, osim sto su mi malo grudi natekle i nesto mi kuva po stomaku, mada to pise i u uputstvu. Svakako cu uraditi test za nekoliko dana da proverim..

12.06.2013. 10:15

Delfin dakako da je moguća i vjerovatna.

12.06.2013. 10:15

Katarina u vašem slučaju trudnoća nije moguća. Niste ni trebali uzeti postkoitalnu zaštitu.
Test ako želite napraviti tek u vrijeme očekivane menstruacije, nikako ne prije.

nana156

13.06.2013. 11:40

Poštovani,
Vec sam vam prije cca 2 tjedna pisala da sam imala spolni odnos s dečkom za vrijeme prvog dana menstruacije kada je on ejakulirao u mene.
Rekli ste mi da trudnoća nije moguća, stoga nisam popila pilulu za dan poslije.
Sada me jako strah od nezeljene trudnoće, menstruacija bi mi trebala doc za 3 tjedna..
Jucer i danas me bolila glava a pročitala sam da je to jedan od znakova trudnoće.
Ako sam trudna, moze li se to ikako sprijeciti bez abortusa? ( spolni odnos sam imala tek prije 11 dana)
Trebam li se brinuti? Što da radim?
Hvala..

dreamblue

13.06.2013. 15:45

Poštovani, zadnja menstruacija mi je bila 14.05.2013. ciklus mi traje 28 dana 7 6 dana menstruacije, od tada sam imala 2-3x nezaštićene spolne odnose (ejakulacija van mene) sa dečkom 24.5, 01.6, te 7.6.. . od 9.6 imam bijeli iscjedak sa svrbežom pretpostavljam od gljivične infekcije,te imam blage bolove u donjem dijelu trbuha, menstruaciju nisam dobila 11.06. kako sam trebala, stoga sam napravila 3 testa 11.6,12.6, 13.6 svi su bili negativni. Da li je moguće da je izostanak povezan sa upalom i da li još uvijek nije isključena trudnoća? koji bi trebali biti moji idući koraci? hvala unaprijed

13.06.2013. 16:40

Nana,znadete li koliko žena boli glava a nisu trudne. Glavobolja sigurno nije jedan od deste vodećih simptoma trudnoće. Educirajte se malo bolje i više.

13.06.2013. 16:40

Dreamblue, vjerovatno je upala povezana s kašnjenjem menstruacije.
Savjetuje kroz tri večeri Canesten vaginalete, i pričekajte menstruaciju kroz par dana.
Dakako da se ne radi o trudnoći.

dreamblue

13.06.2013. 17:30

Poslušati ću Vaš savjet i puno Vam hvala na brzom odgovoru.

13.06.2013. 18:35

Molim.

210anela

14.06.2013. 22:20

Poštovani! već sam Vam pisala prije ...posljednju menstruaciju sam imala 16.05. (ciklusi mi inače traju 25 dana)...24.05. sam imala nezaštičen odnos(prekinuti snošaj),nakon odnosa partner se pomokrio i oprao i imali smo 2. odnos u kojem nije svršio.. 08.06. sam dobila menstruaciju koja je tajala samo 3 dana(inaće traje nekih 4 dana) ....12.06. napravila sam test intime plus koji je bio negativan...znači li to da sad mogu isključiti mogućnost trudnoće? Hvala puno! Pozdrav!