Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.06.2013. 11:00

Šansa svakako postoji jer u spolovilu muškarca ostane neki put dovoljno spermija od kojih može doći do ovulacije.
A kolika je šansa to zaista ne znam, individualna je od slučaja do slučaja.

19.06.2013. 11:00

Ok, hvala puno na jasnim i brzim odgovorima happy Imam jos jedno pitanje pa Vas necu vise gnjaviti, zanima me zasto nekad pri seksualnom odnosu imam naglu i ostru bol u jajnicima koja traje po par sekundi i prestane, kao i osjecaj da partnerov penis kao "udara" ili dotice nesto u meni kada odnos traje(moguce u cervix (nisam sigurna da li je to to i da li je to normalno)). Hvala

19.06.2013. 14:00

Bol tijekom odnosa prema opisu najprije je od grča rodnice, te ista popusti nakon nekog vremena.
Drugi dio pitanja; najvjerovatnije u vrat maternice ili tijelo maternice.

19.06.2013. 15:15

Pozdrav!

U noći 13./14.6. imala sam spolni odnos s dečkom, ali naknadno smo shvatili da je kondom skliznuo, a dečko je ejakulirao u mene. 14.6. ujutro bila sam kod ginekologa zbog postkoitalne kontracepcije. Imam neredovite cikluse koji mogu trajati od 30 do 50 dana te ciste na jajniku, stoga mi je ginekolog napravio ultrazvučni pregled, pri čemu je uočio corpus luteum. Dakle, ovulacija je već nastupila. Propisao mi je ellaOne tabletu koju sam popila oko 11 sati nakon odnosa. Međutim, kasnije sam na uputama pročitala da ellaOne odgađa ovulaciju te mijenja aktivnost prirodnog progesterona. Također, 15.6. sam blago krvarila, no to krvarenje je trajalo samo 6-7 sati i do danas se nije ponovilo. U uputama piše da 1-10 na 1000 žena ima takvu rijetku nuspojavu od tableta.
S obzirom da moram čekati još 10-ak dana da napravim test na trudnoću, a stalno se pitam jesu li tablete mogle djelovati te ne znam kad da očekujem menstruaciju zbog neredovitih ciklusa i tablete, molim vas da mi kažete svoje mišljenje: kolika je šansa da neće doći do trudnoće i zbog čega je došlo do krvarenja iz rodnice?

Hvala Vam na odgovoru!

cabi_babi

19.06.2013. 15:55

poštovani. do sada nisam upražnjavala seksualne odnose, ali ja i dečko smo se zadovoljavali i imali peting (bez odjece) skoro svaki dan poslije menstr.. zadnju menstruaciju sam imala 1.07. i trajala je 5-6 dana. dečko je svršio ali ne blizu mene, i obrisao se maramicom. nakon toga mu je ud bio stalno uz vaginalni otvor, ali nije nikako bilo penetracije niti ejakulacije ali je bilo neke tecnosti iz uda. trenutno imam zuckasti iscjedak koji je malo gusci i kapljice krvi iz analnog otvora prilikom nuzde. bradavice me užasno bole, ali grudi ne. takodje stalno imam mucnine, nekad slabije nekada jace. i prisutnu bol u donjem dijelu stomaka. mislim da ne bi trebalo biti razloga za brigu jer nije bilo ni ulazenja ni ejakulacije, ali ovo sve me tjera na to da se zapitam, da li je moguce?

19.06.2013. 19:55

Eva šansa je mala. Ako je bilo žuto tijelo vidljivo pretpostavljam da je od ovulacije prošao koji dan a i popili ste pilulu za dan poslije.
Mislim da ne morate biti zabrinuti.

Cabi, ne umišljajte trudnoću gdje šansa ne postoji.

ivabubi

Poštovani,
zadnja menstruacija bila mi je 4.5. a ciklusi su mi inače 28-30 dana. Do danas (19.6.) još uvijek nisam dobila menstruaciju, a prije tri dana sam napravila test i negativan je. Na testu piše da ponovim za 3 dana ukoliko ne dobijem. Da li postoji mogučnost da sam ipak trudna i ako ne koji bi razlog mogao biti obzirom da mi je menstruacija do sada bila regularna. Unaprijed zahvaljujem

20.06.2013. 08:45

Ne radi se o trudnoći. Ne trebate ponavljati test.

cabi_babi

20.06.2013. 22:50

hvala na brzom odgovoru,ali dns sam imala nenormalne mucnine i znam da ne umisljam, a i bol koja je povremena. da li je to od PMS-a jer trebam dobiti 01. ili je možda nešto drugo?

21.06.2013. 14:40

Stotine poremećaja idu s istim simptomima.
Javite se liječniku obiteljske medicine.

21.06.2013. 15:15

Ne radi se o trudnoći. Tim načinom trudnoća je malo vjerovatna.

cabi_babi

21.06.2013. 16:40

malo vjerovatna ali moguća?

21.06.2013. 17:20

Nije moguća.

mssc211

Pila sam logest tablete

mssc211

Utječu li logest tablete štetno na plod?'
Hvala na skorašnjem brzom odgovoru!

21.06.2013. 20:20

Kakva trudnoća? Uzimate logest. Trudnoća u vašem slučaju nije moguća.

vrlozabrinuta1357

22.06.2013. 02:25

Zadnji spolni odnos sam imala 14.6.2013.godine a zadnju menstruaciju 24.5.2013.s tim da mi je kasnila 3 dana (ciklus31 dan), ja i partner smo dakle imali odnos 21.dana ciklusa jedan za drugim s tim da je jedan bio 13.6. A 2. 14.6. Prva 2-3 puta je samo usao u mene a tada je stavio kondom , jucer sam trebala dobiti menstruaciju ali nisam, zanima me da li je moguce da mi menst.kasni zbog operacije+antibiotika koje pijem od jucer ili se radi o trudnoci? Hvala.

Karlmaks123

22.06.2013. 12:00

Postovani,

ovako imam jedno pitanje, zeleo bih hitan odgovor!

pre neko vreme sam sedeo sa devojkom i trljao sam svoj penis od njenu vaginu, cak je i ulazio malo i posle toga sam ja izvadio i svrsio, pa me zanima dal je ona ostala trudna a uz to je i nevina..? Hvala.

mssc211

22.06.2013. 12:10

Poštovani,

prešturo sam napisala poruku. Radi se o tome da sam jučer saznala za trudnoću (2mj.), ali ne znajući prije mjesec dana da sam trudna, tri sam puta nakon spolnog odnosa popila, kako bi spriječila trudnoću, po jednu logest tabletu. Zato sam pitala je li ta količina logesta (dakle, 3 tablete) štetna za dijete?? Bojim se da nisam oštetila plod.

Hvala.