Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Razlozi kašnjenja menstruacije.

Autor Poruka

metalka

03.08.2013. 10:55

Postovani..

Imam 21 godinui spolno sam aktivna vec godinui pol. Upraznjavamo siguran seks,ponekad bez kondomaali on nikada nije ejakulirao u mene. Nedavno sam imala upalu mjehura kojaje kratko trajala i pocela sam trenirati fitnes dostaintenzivno. Menstruacija mi kasni 4 dana. Inace je redovita svakog 23. danai traje 6 dana. Da li je moguce da je jedan od navedenih razloga uzrok kasnjenja menstruacije? Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.08.2013. 15:45

Moguće je. No svakako isključite i trudnoću.

metalka

03.08.2013. 16:05

A sto ako je ne dobijem u roku od par dana jos?

03.08.2013. 17:00

Odgovorio sam vam. Prvo test na trudnoću. Ako je negativan pričekajte još par dana da nastupi menstruacija. Ako do tada ne nastupi svakako savjetujem pregled i terapiju.

metalka

03.08.2013. 17:25

U redu.
Hvala vam.

metalka

03.08.2013. 18:10

Ali ako je on vadio prije nego je svrsio nemre bit trudnoca,ne?

03.08.2013. 19:15

Vjerovatno je tako.

mar66rina

04.08.2013. 22:20

Poštovani, mene zanima jel razlog kašnjenju mjesečnice može biti ako sam dan prije nego što sam trebala dobit mjesečnicu kao što i dobivam svakih 28 il 30 dana imala seksualni odnos? Unaprijed hvala

05.08.2013. 09:35

Ne, to nije razlog.

mar66rina

06.08.2013. 11:15

Imam još jedno pitanje za vas. Ovako, u 7. mjesecu ja i partner smo imali česte seksualne odnose, nikada nije ejakulirao u mene, uvijek to uradi van mene s prezervativom ili bez njega, stvarno pazi maksimalno. Zadnju mjesečnicu sam imala 6.7 i trebala sam ju dobit 2 ili 3.8, a normalni ciklus mi je 28 ili 30 dana. Ne razumijem. Grudi su mi osjetljive i malo tvrđe, dobila sam par prištića po licu i stomak mi je u donjem dijelu blago napuhan - uvijek tako bude prije nego što dobijem i tako je i sad, ali ju svejedno nisam dobila. Bilo je dosta nerviranja i brige u prošlom mjesecu pa se nadam da mi zbog tog stresa malo kasni i već 2, 3 dana ne spavam od brige hoće li doći il ne. Nervozna sam i totalno uplašena.. Jel ima mogućnosti da nisam trudna? Jel može mjesečnica npr. kasnit zbog vremena, mislim na vrućine? Ipak je i to neko opterećenje na tijelo. Da kupim test il da pričekam još par dana? Unaprijed hvala.

06.08.2013. 12:40

Mislim da se ne radi o trudnoći. Pričekajte još koji dan da nastupi.

cakaca111

06.08.2013. 20:20

Imala sam odnos sa deckom, ali smo koristili kondom, koji nije pukao i ejakulirao je spolja. Sada mi kasni menstruacija 2 dana, a prosli mesec mi je poranila i to 4 dana. Da li mozda zbog toga kasni i jel ima nekih mogucnosti da sam trudna? Hvala.

07.08.2013. 00:55

Ne kasni zbog toga. Ako je bilo kao što ste opisala, mislim da nema brige vezane uz trudnoću.

tdi-men

07.08.2013. 11:55

Lijep pozdrav. happy
Dakle, moja djevojka i ja smo imali spolne odnose 2.8. sa upotrebom prezervativa, i ako se mogu slobodno izraziti uz to sam "vadio prije reda".
Djevojci je menstruacija treba biti jucer, ali nije.. Jos uvijek je u strahu, kao i ja. Naime, ona je djevojka koja je stalno pod stresom, stalno ju muce jako nebitne stvari i oko svega se puno sekira. I jos, uz sve to, nije dobila pa je u velikom strahu od onoga za sto jos nismo spremni. Molio bih lijepo Vaše mišljenje.
Unaprijed, hvala!

07.08.2013. 19:40

Ako je tako kao što ste opisali trudnoća nije moguća.

FaNjki

12.08.2013. 20:10

Pozdrav !
Naime ja i moja cura smo imali prekinuti snošaj bez zaštite
bilo je opet samo na par minuta ali opet ona se jako zabrinula
sad me zanima
kolike su mogučnosti da je zatrudnjela
snošaj smo imali 31.7
a njezina menustracija je trebala započet 3.8
kasni zasad 3 dana ali moja pretpostavka da je zbog stresa i zabrinutosti

13.08.2013. 00:00

Ako je to jedini rizični odnos par dana pred očekivanu menstruaciju, dakako da se ne radi o trudnoći.

chocolips

22.08.2013. 09:25

Poštovani,
menstruacija mi kasni 6 dana, ima 2 mjeseca mi je kasnila mozda 3 dana, mjesec prije sve normalno. Seksualne odnose sa dečkom imam redovno, uz korištenje zaštite. Nismo primjetili nikakvo pucanje kondoma. Ovaj mjesec sam u 2 navrata bila na godišnjem, ludovanje, pijanke, spavanje 4,5h dnevno, sporske aktivnosti (odbojka na pijesku) skoro svaki dan, lošija prehrana itd. Inače mi je tako svako ljeto, al nikad nije bilo ovoliko kašnjenje.
U vrijeme očekivanog početka menstruacije imala sam nekakve simptome početka mensturacije (bolne grudi i bol u trbuhu). Simptomi su prestali, osim laganih grčeva (mozda je to sve i na psihičkoj bazi). Ne osjecam vise nikakve simptome, kao ni klasnicne simptome trudnoce.
Da li je moguće da do menstruacije neće ni doći (to mi se jednom ili dva puta već ljeti dogodilo)?
Molim Vas za savjet.

Unaprijed hvala

22.08.2013. 14:50

Da napravite test za početak? Navedene situacije svakako imaju implikacije na redovitost ciklusa.

zagrizena

22.08.2013. 14:50

Postovani meni menstuacija dolazi mi rednovno ali na 35-40 dana ginekolog mi je dijagnosticirao mikrocisticne jajnike,moj muz e pravio spermogram 2 put i pio e sexovit ali rezulati nisu bas najbolje pre 18 god. moj muz e ostanio varikokelu ali mu e ostao mali deo dali sada ja sa moim i njegovim problemom mogu ostati trudna jer mi smo godinu i po u braku na testu za trudnocu 2 put mi e pokazao pozitivan rezultat jedan lani u maju drugi lani u avgustu dali e moguce ostati trudna havla vam unapred

Nazad
1 ... 11 12 13 14 15 16 ... 39
Naprijed