Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Razlozi kašnjenja menstruacije.

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2013. 23:05

Poštovani, ne znam. Prvo nek napravi test pa se onda javite.

Dzaficka

04.07.2013. 11:50

Postovanje , Spavao sam sa djevojkom koja ima 16 godina i to 21.05.2013 i i 24.06.2013 , trebala je dobiti menstruaciju 03.06.2013 ali eto jos nije pa nas zanima razlog , ja sam radio sa kondomom i svrsio u kondom i onda sam nakon toga 3-4 puta bez probao, pa brinemo se jako da nece doci do nezeljene trudnoce , unaprijed hvala na odgovoru .

04.07.2013. 22:05

Poštovan, neka djevojka prvo napravi test na trudnoću.

HallMiksa

06.07.2013. 16:35

Postovani, 14-og dana od odnosa(a ocekivana menstruacija je trebala da dodje 12-og dana od odnosa) uradjen je test za rano otkrivanje trudnoce i negativan je. Odnos koji se dogodio ne bi trebalo da se smatra rizicnim jer sigurno nije bilo ejakulacije, a nije bio ni ponovljen odnos, a i trajao je 1 minut najvise, bilo je samo providne sluzi. Ne znamo zasto kasni menstraucija i to vec 4 dana, da li uzrok tome moze biti snimanje na rendgenu koje je bilo pre 10-ak dana? Da li je testom iskljucena mogucnost trudnoce? Hvala.

06.07.2013. 19:55

Svakako se ne radi o trudnoći ako je menstruacija izostala a test je negativan. RTG snimanje nema veze s kašnjenjem.
U prijašnjim postovima pročitajte najčešće uzroke izostanka menstruacije, da se sad ne ponavljam.

Dorindalica

08.07.2013. 00:35

Poštovani, menstruaciju sam trebala dobiti 02.07.2013. , još uvijek je nisam dobila, mada su mi grudi otečene već par dana, kao i inače pred menstruaciju. Prije odprilike 2 sedmice sam se kupala na rijeci koja nije bila baš ugodna za kupanje pa sam imala braonkasti iscjedan koji sam riješila čajem. Da li zbog toga može menstruacija zakasniti, ili je u pitanju nešto drugo?

08.07.2013. 09:45

Ne kupanje u rijeci nema veze s tim. Ako ste spolno aktivna, napravite test na trudnoću za početak.
O ostalim uzrocima izostanka pročitajte u našim prijašnjim postovima.

Ina96

08.07.2013. 14:20

Postovani,da li je moguce zatrudneti ako devojka legne u ejakulat ili ako decko stavi suv prst na kome je moglo biti tragova ejakulata?Da li voda i tekucina ubija sprematozoide i da li naglo mrsavljenje moze biti uzrok kasnjenja menstruacije?Pozdrav.

08.07.2013. 21:15

Ne može.

Milekoto

08.07.2013. 23:05

Postovani,

kasni mi tri dana, imam sve simptome PMS-a koje imam i inace. Imala sam odnos sa deckom, ali je ejakulirao van i kako on kaze, nema razloga za brigu.Mada, kako nijesmo koristili zastitu, ja se pomalo pribojavam. Imace mi menstruacija nije redovna, nekad je znala da kasni i po 10 i vise dana. Danas mi se na vesu pojavio braon iscjedak, do sad koliko se sjecam nikada se nije javljao. Bila sam prehladjena i pila jake antibiotike nakon poslednje menstruacije, pa da li to moze biti uzrok i ima li mjesta sumnji na mogucu trudnocu?

Jako zahvalna unparijed

09.07.2013. 16:20

Da li ste trudna ja to ne znam. Ako je vjerovatni partneru onda valjda niste. Napravite test na trudnoću svakako sutra ujutro s prvim jutarnjim urinom.

ludacris22

09.07.2013. 20:50

Test trudnoce je bio negativan..no medutim mensttuacije jos nema i nakon vise od 15 dana,...da li je moguce da izostane jedan mjesec,pa ponovno bude redovna?

selma334

09.07.2013. 20:50

Postovani, menstruacija mi kasni 2 dana, do sad mi je uvijek bila redovna 29.dan ciklusa..danas sam uradila tetst i negativan je. Sto moze biti razlog izostanka? trudna nisam jer je test negativan. Ja sumnjam na cistu lijevog jajnika jer imam bolove u lijevom dijelu stomaka, kada dirnem rukom stomak na tom mjestu jako me boli.

09.07.2013. 22:05

Lidacris, moguće je svakako.

09.07.2013. 22:05

Selma,pročitajte naše prijašnje postove o kašnjenju.
Ne radi se o trudnoću. Uzrok koji napominjete moguć je.
Javite se na pregled.

ludacris22

10.07.2013. 14:20

mojoj curi idalje kasni.mozete li mi molim vas objasnit moguce razloge..hvala

10.07.2013. 21:25

Pcos, cista, upala, anovulacija, stres itd.

Dzaficka

20.07.2013. 10:55

Postovani , zelio bih da vas pitam : djevojka mi je poslije spolonog odnosa imala redovnu i normlanu menstruaciju , dali je moguce da je ipak trudna , jer su neke osobe imale redovnu menstruaciju ali ipak bile trudne , jos cu naumpomenuti da mi djevojka nema apetit u zadnjih nekoliko dana , i da je neraspolozena .

20.07.2013. 11:35

Ne radi se o trudnoći.

mariposarosa

20.07.2013. 15:50

Doktore, imam problem. Zadnji ciklus mi je trajao 25 dana, a dva ciklusa prije njega 26. Prema tome, ovaj mjesec trebala sam dobiti menstruaciju 16.7. ili 17.7., ali ja još nisam dobila. Nisam imala odnose ovaj mjesec. Površno prateći rekla bih da mi je ovulacija nastupila oko 5.7. Već par dana osjećam grčeve nalik na one kad trebam dobiti menstruaciju, uglavnom u popodnevnim satima. Je li moguće da mi je ciklus produžen zbog velike količine stresa koju sam proživjela (financijski problemi i stres na fakultetu.) i većeg fizičkog napora ovog tjedna (duže pješačenje po velikom suncu). Inače sam kroz ovaj mjesec imala osjećaj kao da mi desni jajnik pulsira. Nemam nikakvih dodatnih problema (tipa iscjedak, svrbež…)

Unaprijed hvala na odgovoru!

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 39
Naprijed