Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
30.05.2013. 12:25
Iz ove persprektive ne znam koji je razlog.
Pričitajte naše postove u svezi kašnjenja menstruacije.
Svakako isključite trudnoću kao mogući razlog.
|
drale
|
03.06.2013. 09:50
Poštovani doktore.
Ovako,djevojka i ja smo imali spolni odnos i pukao nam je kondom,ja nisam svrsio nikako,ali se bojim da je bilo preejakuacije,jer to zna nekad izaci,a ne znam kolike su sanse sa time.. Prijatelji mi govore da to nije nista,da oni imaju odnose sa djevojkama bez zastite,i da njima to vjerovatno isto nekad izadje..
Naravno ja sam to odma rekao curi pa sam i nju ispanicario,ona stalno misli o tome ugl. menstriacija joj kasni 5 dana.
Zanima me vase misljenje,koliko sanse dajete,jel uopce postoji sansa? Jer nisam svrsio u kondom?
|
|
03.06.2013. 16:40
Mislim da ne postoji šansa. Ne brinite.
|
Taki
|
03.06.2013. 23:40
Prije 4 nedelje sam ima zadnji odnos, te nedelje sam trebala dobiti, ali jos uvijek nisam. To nam je bio prvi put bez zastite,i to samo na par minuta, on nije ejakulirao u meni. Sto se tice izostanka ciklusa sve se moze provjeriti testom,ali me muci drugo pitanje. Vec par dana imam svrab u vaginalnom dijelu kod usnica,i peckanje tokom mokrenja.. Takodje su mi se poceli stvarati mali bijeli ugrusci. Da li je rijec o nekoj infekciji i kojoj? I kako sam je mogla dobiti,dali putem odnosa? I sta trebam raditi? Hvala unaprijed.
|
|
04.06.2013. 13:00
Riječ je o kandidi. Koristite Canesten vaginalete tru večeri i kremu izvana.
Moguće je od odnosa ali nije isključivo spolni način prijenosa.
|
netko123
|
04.06.2013. 21:20
Postovani! Zadnju menstruaciju sam imala 29.4. I imam neredovite cikluse oko 30-35dana a ponekad i vise. Spavala sam s deckom 17.,18.5. I koristili sml metodu prekinutog snosaja.29.4. Dobila sam menstruaciju koja je trajala 4 dana i bila tamno crvena,smeda.od 29.5osjecam sce simptome PMS-a. Bolovi,lijevi jajnik a povremeno i desni,poneki pristic i teske grudi. Danas sam radila test za trudnocu ali ne s 1.mlazom nego kad sam drugi put ujutro otisla na wc. Bio je negativan. Imam obilniji bijelo-zutkasti iscjedak i osjecam neki lagani svrbez tamo dolje.zanima me da li je test pouzdan i da li sam na navrijeme uradila?da li mogu iskljucii trudnocu kao razlog kasnjenja?trenutno nisam u mogucnosti posjetiti ginekologa. Inace godinama imam gastritis i pijem reglan.trenutno sam toliko pod stresom da sam dobila i herpes na usni. Hvala Vam unaprijed!
|
|
04.06.2013. 21:45
Test je negativan ne radi se o trudnoći.
|
netko123
|
04.06.2013. 23:05
Hvala Vam puno.
|
Ddanijelica
|
04.06.2013. 23:10
Postovanje...volila bih kada bi mi mogli malo pomoci..imala sam zadnju menstruaciju 29 aprila,muz i ja odlucili smo imati bebu primjetila sam grudi da su mi porasle,bradavice i oko njih su nekako drugacijeg izgleda,osjetila sam peckanje i pokoja vena se primjeti po njima..posumnjala sam u truidnocu napravila test(sa vecernjim urinom) i bio je negativan medjutim menstruaciju jos nisam dobila nit imam ikakve predznake da ce doci..da li bi se ipak moglo raditi o trudnoci ili vec o necemu drugom..hvala vam puno
|
iva00796
|
05.06.2013. 12:10
Imala sam gnojnu anginu i uzimala antibiotik sinersul, ako se dobro sjecam ... Moze li to biti uzrok kasnjenja menstruacije?
|
|
05.06.2013. 21:50
Danijelica, mislim da se ne radi o trudnoći. Smetnje koje imate odraz su gestagena u drugom dijelu ciklusa; od retencije tekućine, naglašenost venskog crteža dojki itd.
mislim da ćete uskoro dobiti menstruaciju.
|
|
05.06.2013. 21:50
Iva, može ali svakako isključite i trudnoću.
|
Taki
|
07.06.2013. 10:10
Da li ce test za trudnocu pokazati tacne rezultate iako se radi uvece?
|
|
07.06.2013. 19:35
Hoće.
|
Luna113
|
12.06.2013. 22:20
Pozdrav!
Ovako,imam 20 godina,menstruacija mi kasni vec treci dan,a inace mi nikad nije tolko kasnila(28. dan) i znala sam ju i par dana prije dobiti. i sad me strah najgoreg,a to je da nisam trudna.test jos nisam napravila.simptomi da dobim menstuaciju su mi se pojavili,bolne grudi,cudno se osjecam dolje,svako malo moram pisat i stalno imam osjecaj koda cu je dobiti,al nikako da dođe. s deckom sam imala spolni odnos na dan kad sam trebala dobiti,ali sve je bilo u redu,koristili smo zastitu i nije ejakulirao.al prije toga smo iali odnos bez zastite,al isto nije nista bilo,nije bilo do kraja i nije ejakulirao .i sad sam u brigi. i da zaboravih,par dana prije nego sto sam trebala dobiti menstruaciju mi se pojavio smeđi iscjedak,ali samo na kratko.to mi se i pojavilo prosli mjesec,ali sam tocno na dan dobila.inace prije koji tjedan dana sam bila prehlađena i nisam pila nikakve tablete,osim za glavobolju.a i cesto putujem,jer studiram 100 km od mjesta gdje inace zivim,a i primjecujem da ova promjena vremena jako utječe na mene.paa ima li sumnje u trudnocu?? sta da uradim??
Hvala na odgovoru unaprijed.
|
|
13.06.2013. 16:40
Ako ste imali odnos samo u vrijem očekivane menstruacije dako da se ne radi o trudnoći jer se radilo o neplodnim danima, baš da je i došlo do ejakulacije.
Savjet je da pričekate menstruaciju. Životni problemi, putovanja, studiranje u drugom gradu vjerovatno su razlog kašnjenja.
|
Luna113
|
13.06.2013. 17:35
dobila sam menstruaciju i sve je u redu. svejedno hvala.
|
|
13.06.2013. 18:35
Molim.
|
didi18
|
13.06.2013. 21:20
Postovani,
Zadnju menstruaciju sam imala 3.5. Prije te menstruacije imala sam slucaj sa puknutim kondomom i iako pretopstavljam da su mi tada bili neplodni dani za svaki slucaj sam popila ella one za dan poslije. Ova menstruacije koja mi je bila 3.5 je bila cudna jel mi je trajala samo 4 dana i nije bila ni pretjerano obilna. Nakon toga sam imala odnose s deckom ali koristili smo zastitu. No sad mi menstruacija kasni vec 10-ak dana i nemam nikakve simtome menstruacije jos uvjek a inace imam redovite cikluse. Napravila sam jucer test na trudnocu i on je bio negativan. Dali je taj test siguran?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
|
14.06.2013. 10:05
Test je negativan. Pouzdan je. Ne radi se o trudnoći.
|