Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Razlozi kašnjenja menstruacije.

Autor Poruka

Ana4198

15.06.2013. 12:15

Poštovani,

radi se o sljedećem,zadnju menstruaciju imala sam 12.5,sada je već 15.6 i dalje je nema,nikada nisam imala redovite cikluse,a spolni odnos imali smo sa kontracepcijom (kondomom) sa prekinutim snošajem,nakon toga otišao je na wc i poslje ga samo stavio no nije ništa bilo,jer smo brzo to prekinuli.Nakon 3. dana izostanka menstruacije napravili smo test bio je negativan,ne znam je li to bilo prerano.Također moram napomenuti da sam ovaj mjesec i malo prehlađena,no svejedno osjecam bol u grudima i primjećujem mitesere po licu,ali svejedno željela bi cuti vaše mišljenje,jer je evo već
7. dan nema.

Unaprijed hvala !

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.06.2013. 17:00

Ne radi se o trudnoći. Menstruacija vam ne kasni zbog trudnoće.
Test ste napravili koji je negativan. Ne brinite.

malomi

17.06.2013. 11:00

Poštovani,
17.05.2013 sam imala laparoskopiju zbog endometrioze na lijevom jajniku, 10.06 sam trebala dobiti menstruaciju, međutim još nisam.. Imala sam spilni odnos 2 tijedna nakon laparoskopije, dali je to kašnjenje normalno i dali postoji mogućnost trudnoće?
Hvala

17.06.2013. 12:20

Mislim da je menstruacija izostala zbog operativnog zahvata.
Svakako napravite i test na trudnoću.

miniss

18.06.2013. 00:40

Poštovani doktore, od 2010. do prošlog mjeseca pila sam Yaz kao terapiju zbog neredovitih mentruacija i policističnih jajnika.
Tijekom terapije mjesečnica je bila redovita i točna. Zadnju aktivnu pilulu popila sam 16. svibnja, a menstruaciju sam dobila 20. 5. Trajala je do 23. , 24. 5.
Posljednja 2 odnosa imala sam 30. 5. prvi put bez kondoma ali je snošaj bio prekinut 2-3 min prije, drugi put je bila korištena zaštita. Menstruaciju sam trebala dobiti 17. , no nisam.
Napominjem da mi je posljednji mjesec bio iznimno stresan zbog mature i bolesti u obitelji.
Postoji li razlog za brigu ili mjesečnica nije došla na vrijeme zbog prekidanja hormonske terapije ili možda jer se ciklus ni nakon 3 godine liječenja nije unormalio?
Nadam se brzom odgovoru i unaprijed zahvaljujem!

18.06.2013. 09:45

Poštovana, moguć je stres, ponovno pcos, post pill amenoreja.
Svakako napravite i test na trudnoću.

malomi

21.06.2013. 15:15

Poštovani,
Molim Vas za pomoć, već sam Vam pisala da sam 21.05 laparoskopski odklanjala endometriozu i da sam 12.06 trebala dobiti menstruaciju.
Bila sam kod ginekologa na ultrazvuku i rekao mi je da je ovulacija bila i neka napravim nalaz hcg,danas sam radila test na trudnocu i pojavila se tanka crtica ali je nakon 15-ak min nestala.malo mi je curio smeđkasti iscjedak i prestao, što bi to sve trebalo značiti?
6 god pokušavamo dobiti bebu i ne uspijevamo, više mi se niti ne ide vaditi beta jer je uvijek veliko razočaranje.
Hvala

21.06.2013. 16:40

Napravite beta hcg. Nakon odstranjena endometriotskih žarišta svakako imate veću šansu za trudnoćom.

malomi

21.06.2013. 20:20

Hvala Vam na odgovoru, stigla je menstruacija pa nije potrebno ništa raditi.

Hvala

22.06.2013. 19:05

Tako je.

Aki05

26.06.2013. 10:40

Postovani doktore,
Pisala sam Vam na drugoj temi pre nekoliko dana. Pitala sam vas za mogucnost trudnoce ako devojka legne u ejakulat i ukoliko decko stavi j nju suv prst na kome bi mouda moglo da bude tragova ejakulata. Rekli ste da nije moguce tako zatrudneti. Ja imam redovne cikluse,uglavnom 28 ili 29 dana. Danas mi menstruacija kasni vec 4 dana. ukoliko uzrok kasbjenja nije trudnoca,da li je moguce kasnjenje zbog infekcije besike zbog koje sam pila ciprocinal 5 dana i sada rast umnjaka i ponovo pijem isti lek u kombinaciji sa chymoralom? Da li je ipak potrebno da uradim test na trudnocu?
Hvala unapred!

26.06.2013. 23:25

To je jedan od mogućih uzroka. Ne treba vam test. Pričekajte koji dan da nastupi.

Xoxox16

27.06.2013. 10:20

Evo i mog problema, pila sam yazz pilule 3 godine, u poslednjih meseci krajem 2012 desavalo mi se da dobijem jedan dan i kao resim da prestanem da uzimam pilulice tj napravim kraxu pauzu od januara( pilule su uzimane iz zdravstbenih razloga -ciste) nakon toga sam dobila menstruaciju sa kasnjenjem od 5 dana, pa zatim sledecu od 10dana, i tako sledeci put sve do aprila u aprilu sam imala 26-27. i tako do 3-4 maja... U mesecima kad nisam uzimala yazz koristila sam uvek kondom kao zastitu, oko 20 maja sam imala nezasticeni odnos sa tkz. rikverc metodom koja nije bila takoreci iste sek pred sam kraj pa da se tu prekine nego jedno 5min pre snosaja.
Misleci da cu tih dana dobiti bilo mi je kao ok, nakon zavrsetka menstruacije 4.maja pa do danas nisam dobila radila sam test nakon 15 dana od odnosa i test je pokazao negativno, skoro sam imala simptome da me grudi bole i da sam sva natekla kako mi bude u pms, i koji su samo nestali i to je to , spremam ispite i pod velikim sam stresom i toliko da nemam vremena da odem kod lekara. Citala sam na mng temama da zbog pilula se ovo moze dogoditi, a bukvalno sam sebi rekla ajde jos ovaj mesec pa cu poceti opet sa pilulama i sad nikako da dobijem... Nadam se da onaj test nije pogresio i da nije nista strasno ... Bas sam se uplasila i ne znam vise ni sta da mislimhappy)) Ako mi neko bar moze pomoci i reci svoje misljenje.
Hvala unapred, pozdrav!

27.06.2013. 12:10

Ponovite test na trudnoću. Ako je negativan započnite s uzimanjem Yaza i ne prekidajte njegovo uzimanje duže vrijeme.

Xoxox16

27.06.2013. 19:15

U redu hvala Vam na odgovoru, samo me jos zanima ukoliko test bude negativan da li sa pilulama poceti na bilo koji dan ili ima odredjeno cega se treba pridrzavati?

Xoxox16

27.06.2013. 22:15

i da li je uopste moguca trudnoca bas me je zabrinulo sad to?

27.06.2013. 22:35

S prvim danom menstruacije krenite.

EILN2225

28.06.2013. 15:45

Poštovani.

Menstruacija mi kasni 5 dana, zadnji put sam je imala 23.05 spolni odnos sam imala ¾ puta sa zaštitom a i imala sam jaku upalu mokraćnih kanala koja je možda trajala i oko 2 mjeseca i pila sam tablete Naturoplex. Ciklus mi se još nije ustabilizovao, možda samo 2 puta da dobivam menstraciju na isti datum, nekad nisam znala imat i po mjesec pa sljedeći mjesec dva puta imam al tad nisam imala spolni odnos. I znate li šta može da bude problem, jesam li možda trudna ili mi kasni možda zbog jake upale?

28.06.2013. 18:00

Ne znam dali ste trudna. A da napravite test na trudnoću za početak?

ludacris22

03.07.2013. 21:30

postovanje.
djevojka i ja imamo spolni.odnos oko godinu dana (90% bez zastite) .
i prije joj je znala kasnit,ali nakon par dana dobije i nema nikakvih problema...
ali sada je zabrinuta jer nema nikskvih simptolma.

bila je u stresu zbog ispita i pocela je intenzivno vjezbati..da li bi to mogao biti razlog kasnjenja?
i da li se radi o trudnoci? iako smo svaki put pazili kako bi izbjegli nezelhrnu trudnocu...

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 39
Naprijed