Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.09.2013. 22:05
Ne utječu.
|
monano
|
28.09.2013. 23:55
Postovani doktore, pisem Vam po drugi put, naime nedavno sam Vam postavila pitanje i odgovorili ste mi, ali me sada muci jedna druga stvar.
Naime, dosada nisam imala seksualne odnose s deckom, znali smo se koji put maziti i bila je kao neka vrsta petinga ali sam uvijek bila odjevena (najmanje sto sam imala su gacice) i decko me nikada nije cak ni prstenjacio,znao je samo par puta dodirivati straznjicu(oprostite na izrazu) i uvijek ejakulira sa strane u maramicu nakon cega uvijek prestanemo se maziti.
Prosli mjesec mi je mjesecnica kasnila 19 dana jer sam bila pod stresom, imala sam dijetu cijeli mjesec te jos puno promjena ali sam svejedno zbog svoje panicarske prirode i citanja raznih gluposti po netu kako se moze zanijeti na razne nacine i bez odnosa, napravila test na trudnocu, htjela sam sebe umiriti i bio je negativan (nakon 2 tjedna kasnjenja) i dobila mengu kroz par dana i bila je normalna. Iducu sam trebala dobiti (gledajuci prema tom datumu zadnje 11.9.) i cijeli mjesec sam ju ocekivala dok ona jos nije ni prosla da se uvjerim da je sve uredu i onda je ponovo kasnila.
Po starom datumu dolaska koji je bio 22.dan u mjesecu mislila sam da ce mozda se vratiti po starom datumu medjutim ni tada nije stigla te sam ponovo iz panike odlucila napraviti test nakon 2 tjedna kasnjenja od te zadnje, odnosno 3 dana po starom datumu i bio je negativan (25.9) kada sam Vam i postavila pitanje da li je test pouzdan nakon samo 3 dana kasnjenja i odgovorili ste da jeste.
Ja još uvijek nisam dobila i kako ju ocekujem imam osjecaj da je psihicki jos vise odgadjam, imam iscjedak s vremena na vrijeme i imala sam i jaku upalu mjehura prije 10 dana a sada me pocinju grudi pomalo boljeti i nekako su napete kao pred menzes, to mi se desava zadnjih par puta pred mengu. Mama je pitala svoju ginekologinju i rekla joj je da je to normalno i zbog stresa i faxa i klime, ali htjela sam cuti i Vase misljenje, ako je test negativan, trudnoca je definitivno iskljucena?
Oprostite na opsirnom tekstu, ali zaista imam potrebu cuti sto mi Vi imate reci i hvala Vam unaprijed puno!
|
|
29.09.2013. 11:30
Postovani, da li postoji mogucnost da ostanem trudna (iako sam nevina) ako mi je decko ejakulirao na ledja i sperma se slila niz vaginu.. ?
|
|
29.09.2013. 11:35
Ne radi se o trudnoći. Savjetujem da više čitate i da se educirate.
|
monano
|
29.09.2013. 12:10
Oprostite, da li se Vas odgovor odnosio na moj post ili ovaj ispod? Ako je na moj, umirili ste me i svakako cu se vise educirati. Hvala još jednom!
L.P.
|
|
29.09.2013. 18:50
Mona o vama je upućen.
|
|
29.09.2013. 18:50
Seli nije moguće.
|
Kruska.
|
08.10.2013. 11:55
ovako,ja i moj momak smo imali malo predigru pri cemu je on mene svojim polnim organim dirao po vagini. Nakon toga moja mjesecnica je uranila 4 dana,ali sam ja tad imala putovanje . Mjesecnica je kao i obicno trajala 6 dana. ovog mjeseca mjesecnica mi kasni ,pa me zanima da li je moguce da je to bilo krvarenje tokom trudnoce ? ja sad imam sve simptome kao da cu dobiti,bol u grudima, napuhan stomak,ali se nista ne desava ?
|
|
08.10.2013. 18:25
Naravno da se ne radi o trudnoći.
|
Sandra123
|
09.10.2013. 17:10
Pozdrav postovani,
sinoc sam imala odnos sa deckom bez zastite (tako vec radimo duze vrijeme), no on svrsi van mene. Sinoc smo imali sex jednom i nakon par minuta smo opet. Prvi put je svrsio van mene, no drugi put nije uopste svrsio (tako je rekao). kada sam dosla kuci nakon pola sata dok sam vrsila nuzdu i brisala se, nesto ljepljivo, providno je bilo na toalet papiru. Zanima me sta je to? Da li imam razloga za brigu? Ili je to samo sekret ili?
|
|
09.10.2013. 21:45
Ne znam. Ako niste sigurni savjetujem postkoitalnu zaštitu. Način koji koristite za zaštitu nikako nije dovoljan tako da vas trudnoća ne mora iznenaditi.
|
Sandra123
|
09.10.2013. 21:45
Jos uz to da dodam da je on nakon prvog sexa sinoc svoje splovilo obrisao vlaznom maricom jako dobro.
I meni je mentruacija bila 3.10. a sinoc je bio 9.10.
|
|
10.10.2013. 10:05
Odgovorio sam vam, uz opasku da se vjerovatno radilo o neplodnim danima.
|
Sisly
|
10.10.2013. 10:05
Postovani doktore,
Imam 24 god i Nevina sam, ali sam sa svojim deckom u pokusajima da to vide ne budem.
Imali smo odnos, u kojem Je on usao do pola penisa u mene, nismo sigurni da li
Je probio himen, jer je mene njegov uopste ulazak od glavica pa ostatka
Penisa mnogo bolio i nisam krvarila, tako da nismo sigurni da li jos uvijek imam himen.
Medjutim, svrsio je u mene a to je puno veci problem nego postojanje himena. Kolike
Su mi sanse da zatrudnim. Nisu mi plodni dani, imala sam menstruaciju 8 dana prije odnosa.?
Hvala.
|
|
10.10.2013. 10:20
Šansa svakako postoji. Obratite se ginekologu ako ne želite trudnoću.
|
Almaah
|
10.10.2013. 23:30
Zdravo.
Zanima me da li je moguce da ostanem trudna u ovoj situaciji. Decko je trljao penisom o moj spolni organ, ali ni u jednom trenutku nije ni malo usao u mene.. Svrsio je. Nevina sam, nisam nikada imala pravi spolni odnos. Da li je moguce zatrudnjeti na ovaj nacin?
Postoje li neke pilule koje se uzimaju nakon odnosa za sprecavanje trudnoce a koje se ne izdaju iskljucivo po receptu?
|
tovarica
|
11.10.2013. 00:15
Postovani,
menstruacije su mi prilicno redovite, izmedu 28 i 31 dan. Danas mi je 35. dan, napravila sam test 32. dan i bio je negativan. Odnos sam sa deckom imala u vrijeme plodnih dana, i bio je 24 dana prije nego sam napravila test. Vec danima osjecam bolove slicne PMS-u, naizmjenicno slabijeg i jaceg intenziteta, grubi me ne bole, iman bijeli iscjedak i ne primjecujem nikakve dodatne nuspojave. Osjecam kao da cu svaki tren dobiti menstruaciju, a ne dobivam je. Postoji li mogucnost da razina trudnickih hormona nije bila dovoljno velika 24. dan nakon odnosa i da je test pokazao lazno negativno, te da sam trudna? Koristeni test je bio primastick.
Lijep pozdrav!
|
|
11.10.2013. 17:30
Almah, ne postoji šansa. Ne postoje takve tablete.
|
|
11.10.2013. 17:30
Tovarica, ne radi se o trudnoći svakako. pričekajte menstruaciju za koji dan.
|
nosonja
|
17.10.2013. 20:25
Ja imam 18 godina. Moj momak i ja smo se malo ''mazili'',on je svojim polnim organom dirao moju vaginu,medutim nije ulazio, To je trajalo jako kratko i on nije ejakulirao, Ja sam sljedecu mjesecnicu dobila 5 dana ranije,isla sam na jedno putovanje,druga klima. Drugu mjesecnicu sam dobila sa zakasnjenjem od 5 dana. Mene zanima da li je mogu da je to implatacijsko krvarenje? stomak kao da mi je narastao ,posebno u podrucju iznad maternice. nikakvih drugih simptoma nemam. Grudi mi nisu natecene, nema tamnih bradavica. Da li je moguce da sam trudna iako nema ni jednog drugog simptoma osim tog stomaka. Da li je potrebno da uradim test? molim vas da mi sto prije odgovorite. Hvala
|