Autor
|
Poruka
|
anci90
|
16.03.2016. 00:35
Poštovani,
zanima me koliko je kondom siguran kao metoda kontracepcije? Odnos je bio u plodnim danima, partner je ejakulirao u kondom, pridrzao ga kod izvlacenja, nije skliznuo niti je doslo do puknuca, ejakulat je bio vidljiv na pocetku kondoma. Da li je moguće curenje sperme sa strane i moze li se to ikako prepoznati? Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.03.2016. 20:45
Ako je ispravno stvaljen i korišten pruža vrlo visok stupanj zaštite.
|
vmarusic89
|
17.03.2016. 12:50
Postovani doktore zadnju mjesecnicu sam imala 15.02.ciklusi su mi malo zbrkani al uglavnom su oko 35 dana ! Zadnjih 10 dana imam osjetljive grudi koje su se prosarale plavim zilama mucno mi je stalno pogotovo na mirise radila sam test danas osjetljiviji koji moze i prije mjesecnice i negativan je . Trebala bih dobiti za 3 dana postoji li mogucnost trudnoce bez obzira na test ili da se pouzdam u negativnost testa ??
|
Jope1234
|
17.03.2016. 14:10
Poštovani... Zadnja mjesečnica mi je bila 7.2, nezaštićeni odnos smo imali 21.2 mjesečnica mi je kasnila pa sam 15.3 posjetila ginekologa koji mi je napravio vaginalni ultrazvuk i rekao mi da ne vidi nista jer je prerano i naručio me za vadjenje bete hCG da bi ja danas 17.3 dobila menzis koji nije kao uobičajeno! Dali postoji mogućnost da sam trudna i dali je ginekolog na uzv mogao vidit da bi ja trebala dobiti mjesecnicu? Hvala
|
|
17.03.2016. 19:40
vmarusic prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći. No test se ne radi prije očekivane menstruacije tako da isti nije vjerodostojan.
|
|
17.03.2016. 20:25
Jope, ako ne sliči menstruaciji šansa postoji za trudnoćom. Napravite beta hcg sutra ujutro.
|
Jope1234
|
17.03.2016. 23:15
Hvala na odgovoru znaci ne smeta radit betu ako imam menzis? I dali sam u pravu ako kažem da bi ginekolog mogao vidit na uzv da cu dobit mjesecnicu? Puno hvala na odg još jednom
|
Nacov
|
17.03.2016. 23:15
Zadnja menstruacija mi je bila 15.02.2016.. Moj ciklus je radovan 28 dana, ponekad' se dogodi da ciklus traje 29 dana..
Ovaj put sam "dobila" menstruaciju 17.03.2016, što znači da mogu reći da je kasnila 2-3 dana.
Sa dečkom sam imala nezasticene odnose u toku plodnih dana. Ova menstruacija koju trenutno imam je drugačija nego ostale. Naime imam užasne bolove u donjem delu stomaka...inace mi menstruacijeniakda nisu bile bolne.
Osećam i grceve takođe. Od drugarice koja je imala vanmatericnu trudnocu sam čula da su joj simptomi bili isti..
Pa me zanima da li ovo što se meni dogadja moze imati bilo kakve veze sa vanmatericnom trudnocom ili normalnom trudnocom.
Unapred hvala!
|
Paola0510
|
18.03.2016. 10:35
Poštovani,
Dugo sam bila na pilulama, ciklus mi je bio 26dana, neznam kakav mi je bio prije pilula.
Nakon prestanka pilula imala sam menstruaciju dva puta u mjesecu. Zadnja je bila 21.02. Racunajuci po ciklusu kakav sam imala na pilulama, trebala sam dobit jucer 17.03.
Cijeli mjesec sam imala nezasticene odnose. Par dana mi je muka,imam blage vrtoglavice i proziran vodenast iscjedak. Test sam napravila jucer popodne, mokrila sam pola sata prije toga ali nisam mogla izdrzat vise da napravim test pa sam isla "prikupit" urina tj pila sam i uspjela sakupit toliko da uronim test. Bio je negativan.
Jesam li test napravila pre rano? Postoji li ipak mogucnost trudnoce?
|
vmarusic89
|
18.03.2016. 10:55
Hvala na odgovoru !! Nisam napisala da smo od 28-5.3 imali nezasticene odnose posto su mi ciklusi zbrkani kad mogu napraviti test s obzirom na odnose da bih dobila rezultat koji mogu smatrati ispravnim???
|
|
18.03.2016. 23:05
Nacov radi se o menstuaciji. Ne vidim problem kod vas.
|
|
18.03.2016. 23:05
vmarusic, 15 dana nakon nezaštićenog odnosa.
|
|
18.03.2016. 23:15
Paola ako je test negativan, ne radi se o trudnoći.
|
vmarusic89
|
19.03.2016. 11:15
Hvala na odgovoru!! Nece biti potrebe za testom jer sam dobila mjesecnicu bar mislim !?koja je cak uranila 4 dana obilnu bolnu i s manjim ugruscima !! Sad moje pitanje je ovo krvarenje mogu smatrati mjesecnicom jer bi od 3-8 dana ciklusa trebala poceti s clomifenom ??
|
dinkl
|
19.03.2016. 17:55
Ako momak ima sperme na prstima i prstenjaci djevojku, da li je moguca trudnoca?
|
|
19.03.2016. 18:55
vmarusic smatrajte ju menstruacijom i prvi dan ciklusa.
|
|
19.03.2016. 18:55
Dinkl u teoriji da ovisno koliko mililitra (količinu) ejakulata ima na prstima.
|
Jope1234
|
19.03.2016. 19:15
Poštovani već sam pisala prije dva dana i rekli ste mi da odem na beta hCG posto nisam stigla vadit betu i moram cekati pon htjela sam pitat dali još postoji mogućnost trudnoće jer ovaj "menzis" mi prvo nije bolan, drugo tamniji je od ostalih i ide mi samo kad mokrim a inače curim bilo da sjedim hodam i to dosta. Dobila sam 17.3 a danas već završava kao smeđim iscjetkom! Dali je to lažni menzis i dali bi mi ginekolog mogao vidit na ultrazvuku da cu dobit mjesecnicu? Postoji li sansa da je trudnoća
|
Sta,ako
|
20.03.2016. 10:40
Pozdrav,cura i ja imamo 17 god nikad nismo imalo spolni odnos i ona ima jos himen probali smo sex bez zastite ali nije islo samo mi je glavic malo uso u nju ali ju je bolilo pa smo prestali i malo sam glavic trljo po spolnom organu to je trajalo sve zajedno oko 4 min probali smo gurat ali nije islo i trljanje,to je njoj bio plodni dan zanima me jel moze ostat trudna,iako je bilo sluzi one? Unaprijed hvala
|
|
20.03.2016. 20:10
Jope vjerovatno se radi o menstrualnom krvarenju prema opisanom.
|