Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Mandozo2

08.03.2016. 23:50

Dobar dan
Ja sam imao seks sa curom 04.03. I tjekom seksa ja sam mislio da sam gotov i skinuo taj kondom ali neznam dali je ostala sperma moja u tom kondomu i odmah sam zamijenio s drugim i taj drugi je pukao ali ja nisam svrsio u nju nego vani
Bili smo u panici i nakon pola sata je popila ellaOne tabletu
Trebala je dobiti stvari ili 5. ili 7.03. Ali jos joj nije dosla i sada je nas strah da ona nije trudna
Sta kazete vi?
Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.03.2016. 18:30

Trudnoća nije moguća. Vjerovatno nije ni trebala pilula za dan poslije.

jasnam0106

09.03.2016. 23:20

Postovani
Imala sam odnose sa deckom 5 puta ovoga mjeseca(vise od jedan puta dnevno, ukupno 5 u mjesecu).
Svaki puta sa zastitom, ejakulirao je svaki puta u kondom i provjerili smo kondom poslje i nije pukao.
Kao i svaki mjesec 2,3 dana prije menstruacije dobivam simptome. Jako bolne grudi, kuglice u njima su jako velike i bolne, bol i ledima i trbuhu. Samo ovaj mjesec mi se stomak znatnije pocecao i bio takav par dana(nisam mogla obavljati veliku nuzdu) ali sam malo malo isla na malu.
Menstruacija mi kasni 3 dana. ( inace mi kasni)
Stomak mi je sad splasnuo i ravan je i dalje osjecam presjecanja u trbuhu.
Sise mi nisu vise toliko bolne ali su te kuglice u njima i dalje velike.

Imam li razloga za brigu u vezi trudnoce? Puno hvala na odgovoru

jasnam0106

09.03.2016. 23:20

Nisam napisala da sam jako losei slabo spavala zadnja 2 tjedna.. budila se po par puta i ne mogu zaspati
Nikakvog razloga nije bilo kao mucnina, hlad ili nesto slicno vec jednostavno ne mogu spavati..
Ima li to kakve veze?

a0311

10.03.2016. 12:30

Poštovani, hitno mi treba pomoć.
Imala sam menstruaciju do 6.2 nakon nje sam 8.2 stupila u odnos sa dečkom, naravno zaštićen. On je ejakulirao van mene naravno, a kondom nije pukao. Nakon toga smo imali i 20.2 odnos i takođe je ejakulirao van mene. Sada sam trebala 2.3 da dobijem menstruaciju, a nje već 8 dana nema. Da li treba da se brinem? Da li je trudnoća u pitanju ili nešto drugo?

Lillie

10.03.2016. 18:15

Poštovani,

zadnja menstruacija je bila 28.1.2016. Odnose sam imala 8., 9., 13. i 20.2. te 5.3.2016. Svi su odnosi bili sa zaštitom te također ejakulacijom van mene. No, tijekom par od navedenih odnosa smo partner i ja - svega par minuta u početku - imali odnose bez zaštite te je onda ubrzo stavili i do kraja je svaki odnos bio onako kako sam prethodno napisala.

Ja do sada uopće nisam dobila menstruaciju niti sam osjetila posebne simptome iste kao inače, također nisam mogla odrediti plodne dane putem iscjetka. Sve što sam primjetila od posljednje menstruacije je da se iscjedak dosad mijenjao, od nikakvog, preko žućkastog i bijelog, do smeđeg koji je bio prisutan nekoliko dana zaredom u tjednu između 22.2. i 6.3. Osjetila sam jedino bolove u predjelu jajnika u vrijeme kada sam trebala dobiti sljedeću menstruaciju. Početkom ovog tjedna ponovo osjetim bolove u istim dijelovima te pomalo oko kičme, a iscjedak je postao sluzav, viskozan i rastezljiv, poput želatine - valjda onakav kakav bi trebao biti u plodnim danima.

Mene sada zanima je li u mom slučaju moguća trudnoća i kasni li mi zato mjesečnica ili je jednostavno riječ o poremećaju u radu jajnika ili tako nečemu? Ovako nešto mi se posljednji put dogodilo kada sam se prehladila i imala upalu mjehura.

Unaprijed hvala na odgovoru!

10.03.2016. 21:20

Jasna prema opisanom se ne radi o trudnoći. Uskoro trebate dobiti menstruaciju.

a30011 prema opisanom se ne bi trebalo raditi o trudnoći. O ostalim uzrocima kašnjenja pročitajte u postevima o tome.

Lille prema opisanom ako niste subjektivna ne bi se trebalo raditi o trudnoći. Koji je uzrok kod vas ne znam. Možda cista, pcos, stres, upala, anovulacija i sl.
Obratitet se na pregled

a0311

10.03.2016. 21:40

Zaboravila sam napomenuti da na dan kada sam trebala dobiti imala sam smeđi iscjedak. Da li to mijenja išta ili je ipak menstruacija na putu?

mamma28

11.03.2016. 09:55

Poštovani,

Imam 28 godina. Prije 10 mj rodila sam prvo dijete (trudnoća i porod uredni). Ciklusi su mi uvijek bili redovni, prije trudnoće su trajali 25 dana, sada su nešto duži - 27, 28 dana. Prije nešto više od mjesec dana na pregledu mi je pronađena folikularna cista, tada veličine 6,5 cm. Nakon zadnje menstruacije koja je nastupila 7.2. ponovo sam bila na pregledu i ustanovljeno je da se cista smanjila na 3,5 cm te sam upućena na pregled za 3 mj., po potrebi i ranije. Taj ciklus mi je bio dosta čudan, dva dana sam normalno krvarila, treći uopće te 4. i 5. dan ponovo normalno krvarila. Naravno, sve sam to pripisala cisti.

20. 02. imala sam nezaštićeni odnos (prekinuti snošaj) i po svemu sudeći u to sam vrijeme i ovulirala. Pet dana nakon toga (18. dan ciklusa) primijetila sam oskudno, točkasto, svijetlo rozo krvarenje koje se nastavilo sljedećih tjedan dana, no svakim je danom bilo jače, ipak ne toliko obilno da bih ga mogla zamijeniti s menstruacijom. Krvarenje se pojavljivalo samo danju,kada sam bila fizički aktivnija. U to vrijeme sam imala svakodnevne glavobolje ( kod mene tipičan predmenstrualni simptom) , bolove u križima te povremenu probadajuću bol u donjem dijelu trbuha.

Dva dana prije očekivane menstruacije, krvarenje je potpuno stalo no menstruacija mi kasni već 5. dan. Napravila sam i 3 testa na trudnoću, jedan vjerujem prerano, 4 dana prije menstruacije , a ostale 2. i 3. dan ujutro. I sva 3 testa su bila negativna.

Može li se ipak raditi o trudnoći unatoč negativnim testovima ili je izglednije da se radi o kakvom poremećaju ciklusa uzrokovanom spomenutom cistom? Sljedeći tjedan planiran otići na pregled te me još zanima, može li se već tada otkriti tako rana trudnoća (radilo bi se u tom slučaju o nekih 6 tjedana trudnoće).

Srdačno Vas pozdravljam i unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

misbiribis

11.03.2016. 15:00

Doktore zadnji put sam imala spolni odnos pocetkom januara i poslije toga oko 24. januara sam dobila menstruaciju. U februaru nisam dobila menstruaciju i evo jos je ne dobijam, kasni mi skoro 15 dana, mozda i vise. Sta vi mislite da je uzrok? Da li je moguce da je to zbog velike nervoze ili zato sto sam smrsala i pocela se baviti spotrskim aktivnostima a prije nisam bila toliko aktivna?

alanis

11.03.2016. 15:00

Poštovani,
Zadnju menstruaciju imala sam 13.2.2016. ciklusi su mi redovni 26-29 dana..
Imala sam ovaj mjesec nekoliko odnosa bez zastite, nikada s ejakulacijom u meni,ali po svemu sudeći u vrijeme plodnih dana. ( 19.,20.,25.,27. veljače) Naime, imam sve inače simptome PMS-a alii uz osjećaj mučnine(koja se javila 25 dana ciklusa), osjetljive grudi, nadutost..
27.dana ciklusa imala sam grceve i bol u donjem dijelu trbuha uz smeđkasti iscjedak i jako malo krvi,nakon čega krvrenje staje (dali postoji mogućnost da se radi o „lažnoj menstruaciji“?)
Ali zabrinjava me mučnina koju do sada nisam nikada imala.. Naime,moje pitanje je dali se prije izostanka menstruacije mogu javiti simptomi poput mučnine?(kako sam čitala da se ona javlja tek nakon izostanka menstruacije).

vanzemljakica

11.03.2016. 17:15

poštovani,
Zadnju kontracepciju (lyindinete 20) popila sam 27.2.2016. Sa sljedecom turom trebala sam poceti 6.3. Medutim nisam nastavila piti kontracepciju. Imala sam nezasticeni spolni odnos sa ejakulacijom unutar rodnice 1.3.Menstruaciju sam dobila 3.3., zapravo 2 dana smedeg iscjetka. Inace mi je mentruacija pod pilulama trajala 3 do 4 dana ali sa krvarenjem normalnim i bolovima laganim u podrucju trbuha i glavoboljom dan prije. Ova menstruacija nije boljela niti sam imala osjecaj iste. Zadnjih tjedan dana osjecam blage tupe bolove u donjem dijelu trbuha, umor i osjetljivost bradavica. Da li postoji mogucnost da sam trudna ?

Fender1234

11.03.2016. 17:35

Postovani,imao sam seks u vrijeme plodnih dana. Ejakulacija je bila izvan maternice. Dali je moguca trudnoca ?
Hvala

11.03.2016. 19:40

Mama 28 prema opisanom ne radi se o trudnoći. Uzrok kašnjenju vjerovatno je cista na jajniku.

Misbiribis koji je uzrok kod vas ne znam. O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.

Alanis napravite test na trudnoću. Prema opisanom moguća ej trudnoća.

Vanzemaljkica ne radi se o trudnoći prema opisanom.

Fender, nije bilo ejakulacije u maternici već u rodnici. Morate se malo educirati barem da znadete okvirno nabrojiti ginekološke organe.
Dakle ako nije bilo ejakulacije u rodnici vrlo je vjerovatno da neće doći do trudnoće.