Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.06.2013. 11:15

Easya ne radi se dakako o trudnoći. Neke žene zanose iako su im menstruacije jako neredovite.

cabi_babi

29.06.2013. 12:00

molim vas za odgovor happy

kersme

29.06.2013. 18:40

Dobar dan!
Hteo bih da vas pitam,koliko menstruacija moze kod neke devojke da kasni posle ondosa sa deckom,od cega to sve zavisi i da li mora da postoje uvek bar neki znaci trudnoce?
Unapred zahvalan!

29.06.2013. 19:05

Cabi babi nikako se ne radi o trudnoću. Ne umišljajte.

29.06.2013. 20:15

Kersme, menstruacija može kasniti mjesecima, tu nema pravila. Ako je vašoj djevojci ciklus redovit i kasni joj menstruacija, neka za početak napravi test.

mery1606

29.06.2013. 20:45

poštovani doktore,

Na prošli post ste mi odgovori da postoji mala mogućnost trudnoće.
Nakon toga ja sam dan prije očekivane m(danas) napravila test clearblue compact koji je pokazao jako blijedu drugu liniju, više kao sjenu i to nakon 3sekunde, pa me zanima jel to znači trudnoću?
Naime čitala sam o istome da može bit lažno pozitivan, pa mi nije baš jasno kako je to moguće ako reagiraju samo na hcg hormon?!
Svakako ću ponoviti test za 2 dana, ali me zanima što vi mislite!?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru,

29.06.2013. 21:25

Test je negativan.

beautylaw22

30.06.2013. 07:00

Postovani,

Menstruaciju sam imala 5.6.2013. U utorak, 25.6. sam dobila smeđkasti iscjedak, koji je trajao utorak i srijedu. U srijedu naveče dobijam menstruaciju koja je bila normalnog izgleda i normalne jačine. Međutim jutros 29.6. sam primijetila da je menstruacija stala. Da li je moguće da je trajala samo tri dana (uobičajeno mi menstruacije traju 6-7 dana, jako rijetko kraće od toga, ali nikada do sada nije trajala tri dana). Da li trebam uraditi test na trudnoću? Imala sam jedan nezaštićen spolni odnos nekad osmog ili devetog dana menstruacije, a drugi šesnaestog (otprilike, ne mogu tačno da se sjetim). Oba puta dečko je izvadio penis bar 15 sekundi prije ejakulacije I oba puta nam je bio drugi odnos po redu za taj dan (za prvi odnos smo koristili kondom). Inače imam problem sa prijevremenim dolaskom menstruacija, dva puta mi se desilo da je došla 18. dan. U prosjeku traje 24-25 dana. Mada mi dužine ciklusa zaista variraju, nekada zna i kasniti. Imam 22 godine i jako stresnu situaciju 25.6., ako vam to može biti značajan podatak.

Unaprijed zahvalna na odgovoru,
Maja

30.06.2013. 15:00

Normalno je da traje i tri dana. Bila je menstruacija. Ne radi se o trudnoći.

cabi_babi

Hvala na odgovorima i samo da kažem da ste bili upravu. Jutros sam dobila. Hvala još jednom.

Blue sky26

Postovani doktore,
prethodnu menstruaciju sam imala 28.5, inace ciklusi su mi dosta redovni, najcesce na 28-30 dana. Nezasticeni odnos se desio 22.6, odnosno koristili smo kondom, ali je spao dok je on bio u meni, pa je svrsio u mene. Popila sam escapelle tabletu sat vremena nakon odnosa, nisam imala nikakve nus pojave na nju, zatim 26.6 (kad je u normanim okolnostima trebalo da dobijem) javilo se krvarenje, slabije, pa nisam bila sigurna da li je to delovanje tablete ili redovan ciklus. Dan kasnije, tj. 27.6 se uz krvarenje javio beli iscedak. Recite mi da li je i to posledica tablete ili prvi znak trudnoce?? Krvarenje se je trajalo do oko 4 dana, ali nesto drugacije i u slabijem obim nego redovan ciklus. Da li je potrebno da radim test? Koja je verovatnoca da sam ostala trudna? I da li je ovo krvarenje bio ciklus, ili posledica tablete pa tek treba da dobijem?
Nadam se brzom odgovoru. Hvala unapred.
Srdacan pozdrav

Sunčica Robson

Poštovani,
Posljednja menstruacija bila mi je 1.6
Od tada sam jedan put imala nezaštićeni odnos koji je bilo 19.6 ali kod tog odnosa dečko nije svršio u mene.
Jucer 29.6 trebala sam dobiti menstruaciju ali je nisam dobila(inače imam neredovite,kasne mi 1 dan)
Dali je moguce da sam trudna?

30.06.2013. 22:25

Blue sky, ne radi se o trudnoći. Dobili ste menstruaciju.

Sunčica ne ako nije došlo do ejakulacije kao što ste napisali.

jackson5

Poštovani, imali smo odnos s kondomom na plodne dane i sa prekinutim snošajem na 19.dan ciklusa. Nakon toga sam dobila mensturaciju i trajala je i bila jednaka kao inače.Međutim sad par dana nakon menstruacije još uvijek me malo bole grudi, točnije bradavice. I usto čim je završila menstruacija i sad par dana nakon imam nekakav jako gusti iscjedak svaki dan, a po meni ovulacija još ne bi trebala biti. Sad me zanima je li moguće da je to bila nekakva lažna menstruacija i da li e moguće da je ipak trudnoća u pitanju s obzirom na iscjedak i bolne grudi. Ili sam samo paranoična. Hvala na odgovoru

30.06.2013. 22:45

Riječ je o pravoj menstruaciji. Došla je na vrijeme, istog intenzinteta. Ne brinite.

Sunčica Robson

01.07.2013. 01:20

i da nisam napomenula da sam zadnjih tjedan dana pod velikim stresom i da imam problema sa štitnjačom

drama123

01.07.2013. 09:15

Imao sam odnos sa djevojkom 10.5.2013 poslije toga je dobila 27.5 menstruacija je trajala 5 dana.U zadnje vrijeme ciklus joj je malo neredovit.Ali sada je trebala dobiti menstruaciju ali je jos nije dobila.Imala je sredinom mijeseca povisenu temperaturu a poslije toga i smeđi iscijedak sa malo krvi.Tek jucer su je dojke pocele malo boljeti sa strane i ima obilno bijelo pranje ima par dana.Po njenim racunicama 10.5 joj je bio prvi plodni dan jer joj obicno ciklus traje 28 dana.

mery1606

01.07.2013. 09:15

poštovani doktore,

ipak se kod mene radi o trudnoći, digitalni test potvrdio...

someone_like_me

01.07.2013. 13:15

Kolika je vjerojatnost trudnoće u mom slučaju: pijem yasmin, prošli mjesec sam popila sve tablete, dakle nisam nijednu propustila itd, dobila sam mjesečnicu normalno 3. dan pauze kao i uvijek i jučer sam dopustila dečku da ejakulira u mene, dakle u onom periodu od 7 dana pauze, bio mi je 2. dan mjesečnice...to je bilo prvi put jer me inače jako strah...imam li razloga sad brinuti, jel moguće da se dogodila trudnoća?

Unaprijed hvala na odgovoru!