Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.06.2013. 12:10
Smog, ako je zaštita bila dobra i nije zakazala onda nije trudnoća moguća.
|
andreica37
|
27.06.2013. 12:55
Sasvim mi je jasno da ste ginekolog, ali ovo je jedan jako šarolik forum što se tiče tema. Dapače, davali ste odgovore i na gluplja pitanja pod temama koje nemaju veze sa pitanjem. Hvala, doviđenja!
|
smog2
|
27.06.2013. 13:40
na kraju svakog spolnog odnosa smo skinuli i zavezali perzevativ i nijedan nije bio probušen..ali meni kasni več 2 dana.. Hvala vam.
|
|
27.06.2013. 14:10
Smog, onda se ne radi o trudnoći.
|
plavusa55
|
27.06.2013. 15:10
Postovani...imala sam spolni odnos 21.6. sa zastitom, ali postoji mogucnost da je nesto sperme uslo u mene...dan poslije dobila sam menstruaciju...postoji li mogucnost za trudnocom?
|
Haribo67
|
27.06.2013. 17:10
Poštovani doktore,
zadnju menstruaciju sam imala 29. svibnja, menstruacije su mi uvijek redovite i dolaze svaki 26, 17 ili 28 dan ciklusa. Odnos s dečkom sam imala zadnji dan menstruacije i štitili smo se kondomom i prekinutim snošajem, 2-3 dana nakon imali smo opet odnos također uz istu vrstu zaštite. 9. svibnja smo imali peting, nakon toga analni sex i dečko je svršio meni po leđima, nakon čega sam se odmah obrisala i otuširala. Danas je 29 dan i jako sam zabrinuta još nisam dobila menstruaciju a nije mi jasno zašto kasni i je li trudnoća u pitanju, a stvarno ne znam kako. Još da napomenem, ovaj mjesec imala sam ispite bio je stresniji od ostalih i oko 5.6 sam išla trčati i nakon trčanja sam osjetila jaku bol u donjem stomaku koja je trajala 10ak minuta i to se ponovilo i sutradan isto nakon trčanja. Je li možda i to ima ikakve veze? Grudi su mi bile bolne i natečene (kao i uvijek u PMS-U) ali evo danas sam primjetila da me ne bole. Očajna sam...
|
Haribo67
|
27.06.2013. 17:50
27* ne 17
|
kersme
|
27.06.2013. 18:45
Dobar dan!
Imam jednu dilemu i veoma sam zabrinut zbog toga....pa bih voleo da mi date nekoliko svojih misljenja jer sam veoma zabrinut....Vodio sam ljubav sa devojkom,prvi put pod tusem i to bez kondoma ( da budem precizan,to je trajalo samo 10-ak sekundi,jer je rekla da su joj mozda plodni dani) i drugi put posle nedelju-dve,ali sa kondomom.... Posle svake nase ,,avanture,, imala je naviku da ide u WC da mokri,jer je rekla da ce tako sto posto biti sigurna da nece da zatrudni.... E sad,po njenom proracunu,ona je trebala da dobije 22,ali kasni joj za sad 5 dana....Citao sam simptome rane trudnoce,pitao je da li ih ima,rekla je da nema... Samo je osecala bol u janicima tog 22 kao i svaki put kad treba da dobije,ali nije dobila,a i nema vise bolova,niti nekog drugog simptoma,a danas je vec 27..Rekla mi je da se bila i prehladila pre nedelju-dve ,tako nesto,i pila je alkoholno pice,plus se sad i mnogo nervira i pod stresom je oko ovog problema,pa dali i to ima veliki uticaj na kasnjenje menstruacije? Pa zato i trazim vas savet i ocekujem brz odgovor od nekog,jer me hvata panika.
Unapred zahvalan..
|
|
27.06.2013. 22:35
Plavusa, ne postoji šansa za trudnoćom.
|
|
Haribo, ako je bilo kao što ste opisali, ne radi se o trudnoći.
|
|
Kersme, mislim da nije trudna ako je bilo kao što ste napisali.
|
mery1606
|
27.06.2013. 23:05
Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala 31.05, ciklusi traju 30 dana uglavnom (29-31), a odnos koji me zabrinjava bio je 16.06, znači za vrijeme plodnih dana. Dan iza sam osjetila probadanje u jajnicima, tako da prepostavljam da je tad ovulacija bila, te 2 dana nakon toga opet kratke al jake bolove.
Situacija je slijedeća, odnos je bio 2 puta zaredom bez ikakve zaštite, s tim da je između dečko mokrio, a taj drugi put se dogodilo to da ga je naglo izvadio i ejakulirao po vagini, pa me zanima kolika je mogućnost da sam ostala trudna na taj način.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
kersme
|
28.06.2013. 09:55
Hvala na odgovoru....
|
|
28.06.2013. 11:10
Vjerovatno je šansa mala po opisanom ali ipak postoji. Savjetujem bolje načine zaštite od neželjene trudnoće od ovog trenutnog.
|
ivanka77
|
28.06.2013. 18:20
Postovani, dolazak menstruacije pratim putem Plivinog ovulacijskog kalendara. 02.01, 02.02., 02.03., 31.03., 30.04., 30.05. su mi pocele menstruacije ove godine, a razmaci su 28-30 dana. Kako kada... Danas sam dobila menstruaciju kako je kalendar i prikazao, ali nemam uobičajene jake bolove, samo me povremeno malo zaboli. Takodjer slabo ide i kad izadje svjeze crvene boje je pa potom posmedji kad se osusi. Prosli tjedan sam sa zarucnikom prakticirala seks preko odjece, tj. peting, ali on me takodjer i prstom dirao po spolovilu, ali mislim da sebe nije dirao prije toga. Spolne odnose nisam nikad imala .Zanima me da li je ovo mozda implantacijsko krvarenje posto je doslo ranije nego prosli mjesec (30.05.) jer nisam imala ni uobicajene simptome pms-a. Da li sam mozda trudna? Ili je ovo samo malo drugacija menstruacija zbog stresa?
|
cabi_babi
|
28.06.2013. 18:50
poštovani, obracam vas se jer sam uplasena. naime, tokom plodnih dana ja i decko smo bili bez odjece i njegov spolni organ je stalno bio uz vaginalni otvor, ali nije ulazio, nego sam ja samo imala mali pritisak dole. tokom toga je imao providnu sluiz iz uda. nije svrsio tada ni u blizini mene, ali jeste prije toga te se obrisao samo maramicom. takodjer poslije toga me je zadovoljavao i prste pritiskao malo grublje uz vaginalni otvor ali nije bilo prstnjacenja,dakle nije ih gurao unutra. da li postoji imalo sanse za trudnocu? imam lagane mučnine te bolove u stomaku vec sedmicu dana. teperaturu visu za 1 stepen takodjer. grudi su mi neko vrijeme bolne, a onda nisu i to mi je jako cudno te na njima imaju u predjelu oko bradavica kao mali pristici bijeli. bradavice su mi tamne. trebam da dobijem 01. molim vas da mi pomognete
|
|
28.06.2013. 19:35
Trudnoća je isključena. Imate normalnu menstruaciju. Ne mora uvijek biti bolna.
|
Crnodite
|
28.06.2013. 19:35
Dragi doktore hvala vam za prosli odgovor.rekli ste mi da je moguca trudnoca jer mi je menstruacija bila 13.6,a odnos 21,22.6... Samo me zanima vase misljenje jer me vec 2 dan donji dio trbuha povremeno strasno zaboli i tako cijeli dan,baby majbe i danas pokazuje da su plodni dani,od 19.6 pokazuje da sam u ovulaciji.zanima me samo vase misljenje dali je bol jer je tek sada pocela ovulacija ili zbog moguce trudnoce? Hvala vam puno
|
easyA
|
28.06.2013. 21:35
prvi put sam menstruaciju dobila prije tocno godinu dana, nije bila redovna nikako, imala sam je prvi put u 6.,pa u 9. i onda u 2. mj. i to svaki put 26.-og u mjesecu. otada je jos nisam imala. spolni odnos sam imala 29.5., ali to ni nije bio pravi spolni odnos vec je decko samo penetrirao 2,3 puta na par sekundi i to s kondomom. do svrsavanja je doslo tek kasnije, bez spolnog odnosa. postojo li mogucnost trudnoce? i kolika je uopce opcenito mogucnost trudnoce kad bi bilo pravih spolnih odnosa s obzirom na neredovite menstruacije?
|
|
29.06.2013. 11:15
Crnodite, ne znam od čega vam je bol.
|