Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
07.07.2013. 23:20
U vrijeme očekivane menstruacije, nikako ne prije.
|
Mare0810
|
07.07.2013. 23:20
Bok! imam neredovite menstruacije pa moram piti dufastol da bi do menstruacije doslo.vec godinu dana radimo na bebi al ne ide.ginic mi je dao klomifen (mislim da se tako zove)da ustanovimo folikule u jajnicima i oni su najvise narasli na 10mm a trebaju od 15-20.rekao mi je da mi nemoze reci tocno kad mi je ovulacija.zanima me dal je neko uspio zatrudniti iako su bili maleni?!
|
|
08.07.2013. 09:45
Poštovana, radi se vjerovatno o PCOS-u. Dakako da nećete zatrudnjeti ako nisu zadovoljeni preduvjeti, dakle ovulacija i veličina folikula koje vam je rekao liječnik.Savjetujem obradu tj. spolne hormone i prohodnost jajovoda, te spermiogram za početak. Dakle nužna vam je obrada.
|
Mare0810
|
08.07.2013. 15:55
Rekao mi je dr da nemam pcos i da mu je zbog tog jos cudnije.napravili smo spermiogram i on je uredan.a kod mene je problem sto imam povisen muski hormon
|
someone_like_me
|
08.07.2013. 21:10
Poštovani doktore,
pijem yasmin godinu i mjesec dana, i ovaj tjedan mi se desilo da sam propustila prvu tabletu iz pakiranja. iduci dan sam je nadoknadila i pila normalno.imala sam spolni odnos 3 dana prije propustene tablete. inace imam problema s mjehurom i to velikih, sto traje vec godinama ali se u posljednjih mjesec dana malo smirilo (nakon popijenog antibiotika)...jucer popodne sam primjetila uzasan pritisak u donjem dijelu trbuha, danas sam isla dati mokracu i ustanovilo se da imam krvi u mokraci (sto prije nije nadjeno, nadjene su mnoge bakterije, ali nikad krv)...jel moguce da je doslo do trudnoce pa me zato boli dolje s lijeve strane i probada po ledjima, ili je razlog po vasem misljenju ipak uroloske prirode?
Lijep pozdrav
|
|
08.07.2013. 23:00
Mare, napravite spolne hormone i hormone štitnjače.
|
|
08.07.2013. 23:00
Poštovana, someone like me, ne radi se o trudnoće već u infekciji mokraćnog sustava. Pozdrav.
|
blueink1
|
09.07.2013. 09:30
Poštovani, imam jedno pitanje i jako bih cijenila vaš odgovor!
Sinoć sam imala 2 odnosa za redom, s tim da smo partner i ja prvi put koristili kondom, a drugi put ne. Dečko nije ejakulirao u mene, no ono što me zanima je da li je moguće da je ostalo nešto sperme u njemu nakon prvog odnosa, s obzirom da je prošlo malo vremena i postoji li mogućnost da ostanem trudna od tog? Između odnosa partner je urinirao.
Znam da je malo djetinjasto pitanje, ali ipak sam se dosta zabrinula pa bi mi vaš odgovor puno pomogao. Unaprijed hvala, LP!
|
Mica123
|
09.07.2013. 10:45
Postovani proslu mestruaciju sam dobila 9.6 i sada mi kasni dva dana... Jako sam zabrinuta iako smo decko i ja imali u potpunosti zasticen odnos kondomom i nikad nismo primetili da je bilo sta puklo i pazili smo... da li je moguca trudnoca? nisam navikla da mi do sada kasni i imam problem sa nervozom oko svega toga jako sam istresirana i sama sebi umisljam trudnocu i jako je se bojim....
|
barbara19
|
09.07.2013. 15:05
Poštovani..imala sam zaredani odnose sa dečkom,i zadnji odnos imala sam prije par dana a uskoro trebam dobit menstruaciju..pa bi me zanimalo dali je moguce napravit test prije menstruacije,a da bi pokazalo tocan rezultat jer koliko znam moguce ga je napraviti 15 dana nakon odnosa?Hvala unaprijed
|
|
09.07.2013. 16:30
Blueink, postoji šansa ali je mala. U praksi sam vidio dosta trudnoća nastalih na opisani način.
Uzmite postkoitalnu zaštitu. Neki put ostane dovolnjo sperme da dođe do oplodnje.
|
|
Mica ako ste sto posto sigurni u zaštitu onda ne trebate biti zabrinuti.
|
|
Barbara bit će sigurniji rezultat ako ga radite u vrijeme očekivane menstruacije.
|
Marija505
|
09.07.2013. 20:50
Da li se "tekućina" koju muški spolni organ ispušta za vrijeme odnosa ubraja u neku vrstu ejakulacije i može li se od nje zatrudnijeti prilikom nezšstićenog odnosa?
|
rotaja
|
09.07.2013. 20:50
Može pomoć molim Vas?
Ciklus mi inače traje od 28 do 33 dana. Predzadnju menstruaciju sam imala 06. lipnja i trajala je 5 dana. Inače su mi prva dva dana jako obilna, slijedeća dva nešto kaplje i zadnji je tek tako. 27. lipnja sam imala odnos s dečkom, pukao nam je kodnom. Nije svršio i čim je skužio da je pukao, odmah je izašao van. Niti po kalendaru niti po sluzi mi nisu bili plodni dani. Strah nas je predsjemene tekućine. Dobila sam menstruaciju sad 07. srpnja i još uvijek traje, ali sam čitala da postoje lažne menge. Jel ipak moguće da sam trudna? :/
|
|
09.07.2013. 22:05
Marija, ne može se od toga zatrudnjeti.
|
|
09.07.2013. 22:05
Rotaja, imate menstruaciju. Dakako da se ne radi o trudnoći.
|
neznam31
|
11.07.2013. 12:00
Dobar dan,
htjela sam da Vas nesto pitam, mlada sam i neiskusna sto se tice ovih stvari. Prosle sedmice sam sa svojim deckom imala tzv. petting, gdje smo oboje bili obuceni ( oboje u odjeci: donji veš, preko hlace, majica i tako to, skroz obuceni). Nismo se dodirivali na golo po intimnim dijelovima tijela, jer imam fobiju od nezeljne trudnoce. Nije nista drugo bilo osim trljanja tijela od tijelo, pri cemi smo oboje bili skroz obuceni. Medjutim, kasnije sam kod njega primjetila, kako su mu hlace malo spale, da je na boksericama ima 2-3 kapi neke tečnosti. Uplasila sam se toga, iako mi je on rekao da nije svrsio. I dalje se bojim da li sam mogla na taj način i od toga da ostanem trudna?? U brizi sam velikog, jer bojim se da sam na taj nacin ostala trudna? Isto tako, trebala sam da dobijem menstruaciju 10.07.2013. ali nisam, pa sam tek u jos vecoj brizi. Molim Vas da mi odgovorite i da li imam razloga za brigu i da li sam mogla ostati trudna na ovaj nacin? Molim Vas da mi detaljno objasnite sve, jer sam neiskusna! Hvala!
|
mojproblem668899
|
11.07.2013. 16:35
Postovani,
Menstruacija mi kasni 5 dana. Imala sam nezasticeni odnos bez ejakulacije u trajanju od nekoliko sekundi u vrijeme plodnih dana. Napravila sam dva (Jedan sinoc, jedan u ponedjeljak) kucna testa osjetljivosti 25, ali ni jedan na prvi jutarnji urin. Oba su bila negativna. Zanima me kolika je pouzdanost tih testova. Trebam li napraviti jos jedan sutra ujutro za pouzdaniji rezultat ? Osjecam veoma blage bolove u zdjelici u podrucju jajnika vec nekoliko dana. Inace su mi menstruacije potpuno bezbolne i redovite.
|
|
11.07.2013. 21:40
Ne znam 31, naravno da šansa za trudnoćom ne postoji. Čitajte postove ovdje kao i odgovore pa ćete se ipak malo educirati.
|