Autor
|
Poruka
|
Selma90
|
29.05.2017. 17:45
Hvala na odgovoru..kako bi mogla se rijesiti tih priraslica.kojom terapijom?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
29.05.2017. 21:55
Ukoliko su priraslice obilne mogu se riješiti kirurškim putem.
|
antonika
|
31.05.2017. 22:05
Postovani, sutra sam narucena u vinogradsku, vec mi je treci put doso nalaz cin1, na uputnici samo pise vase ljecenje . U panici sam strah me biopsije , najradje nebi zato ni otisla..samo mi je gin rekla sve ce vam tamo dalje rec..dali se biopsija radi za tu dijagnozu?? Jako sam se uplasila jer nikud nisam poslana kad je bio cin2/3 a sad da?? Hvala na odgovoru.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
01.06.2017. 10:25
Poštovana, CIN I je najblaži stupanj promjena na vratu maternice i najčešće se povlači spontano i uz lokalnu terapiju. Ukoliko CIN I potraje preporuča se učiniti kolposkopija (pregled vrata maternice pod povećanjem). Ovisno o nalazu, ako se procijeni učinit će se biopsija sumnjive lezije radi patohistološke analize tkiva.
|
antonika
|
01.06.2017. 14:50
Postovanje, obavila sam kolposkopiju, biopsiju cu privatno sa anestezijom, znam da je smjesno al i ovo sam jedva prezivjela, nalaz mi je kolposkopija ne zadovoljava, SKG nije vidljiva, schiller neg. Dal je to jako lose?? I da kupim isoprinose kontrola pape za 4mj. Oprostite sto gnjavim.
|
Selma90
|
01.06.2017. 16:00
Postovani..javljam se opet..posto je moj doktor ustanovio da sam ok i da su svi nalazi ok,a ja i dalje imam podnosljive hronicne bolove u jajnicima,dali bi bilo pametno uzeti"na svoju ruku"antibiotik protiv navedenih bolova i koji?Hvala
|
Kop12
|
01.06.2017. 16:30
Pozdrav. Zanima me uzrok smedjeg iscjedka u vrijeme plodnih dana. Imala sam spolni odnos takodjer u vrijeme plodnih dana samo jednom sa prekinutim snosajem al me nakon spolnog odnosa stalno tjera na WC i ako ne mogu pisat i pecka me. Hvala unaprijed
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
02.06.2017. 10:35
Poštovana, za antonika: pošto SKG nije vidljiva kolposkopija nije zadovoljavajuća. Jod negativna područja ukazuju na abnormalni epitel i potrebno je učiniti biopsiju.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
Poštovana, za Selma90, nemojte uzimati antibiotik na svoju ruku. Možete uzeti nešto protiv bolova.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
Poštovana, za Kop12, smeđi iscjedak u vrijeme plodnih dana može biti zbog ovulacijskog krvarenja. Obzirom na simptome koje navodite bilo bi dobro da učinite analizu mokraće.
|
ivapag
|
05.06.2017. 12:35
Poštovani, pokušavam zatrudnjeti 6 mjeseci. Imam 36, suprug 40 godina. Prema posljednjim urađenim nalazima (prošle godine), nemamo nikakvih zdravstvenih problema. Je li rano za paniku? Odnosno, smatrate li da bismo trebali posjetiti liječnika radi moguće neplodnosti?
Hvala Vam!
Iva
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
05.06.2017. 21:15
Poštovana, prema godinama nema razloga za brigu. Obrada neplodnosti preporuča se ukoliko unutra godine dana uz redovite odnose ne dolazi do trudnoće.
|
ivapag
|
05.06.2017. 21:50
Puno Vam hvala.
Svako dobro!
Iva
|
Lanica26
|
05.06.2017. 22:55
Dobra večer!
Imam jedno neobično pitanje. Bila sam na više pregleda i svaki put je sve bilo ok. No, počela sam pratiti položaj cerviksa i čudno mi je što na sredini cerviksa mogu napipati kao neku brazdu, a ne samo rupicu okruglu kako je to opisano da bi trebalo biti. Nisam radjala. Je li to normalno ili je moguće da se nešto događja? Nikakvih problema nemam. Redovne menstruacije, a i ovulacije. Hvala na odgovoru
|
janina06
|
06.06.2017. 12:10
Poštovani,rodila sam prije 2 mj.,bila na pregledu i sve je u redu,porod prirodan,vaginalni bez dripa,prosao uredno bez pucanja i rezanja...Međutim danas sam mi se pojavio veliki gusti sluzavo prozirni iscjedak,napominjem veliki komad tog iscjetka.Vec 2 dana osjecam laganu bol u trbuhu kao pred menstruaciju Uz to moram napomenuti da se izdajam i da beba malo sise,a prvu menstruaciju nisam dobila jos. Molim za savjet i sta bi to bilo...
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
06.06.2017. 15:40
Poštovana, za Lanica26, ako liječnici koji su vas pregledavali nisu primijetili ništa neobično onda budite sigurni da je sve u redu.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
06.06.2017. 15:40
Poštovana, za janina06, prema navedenom vjerojatno se radi o ovulaciji.
|
antonika
|
13.07.2017. 22:50
Postovani, napravila letz biopsiju. Vrsta materijala 1 bioptati porcije 2 ecc nalaz:1. radi se o nekoliko komadica tkiva cerviksa od kojih su neki uredni a nekima je na povrsini viseslojni plocasti epitel poremecene stratifakcije u donjoj polovini debljine s hiperkromazijom jezgara i pojedinacnim mitozama. U epitelu imunohistokemijski tumorske stanice p-16 i ki-67 pozitivne 2.oskudno komadici cerviksa i sluz
dg neoplasia intrapithelilas gradus ii. Molom vas kolko je to ozbiljno? Ne radi mi dr do 8mj! Jel moram na operaciju??
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
14.07.2017. 10:10
Poštovana, za 2-3 mjeseca trebate ponoviti papa test. Moguće je da su se LETZ biopsijom odstranile sve promjene pa daljnja terapija neće biti potrebna. Ukoliko će nalaz perzistirati treba provesti medikamentozno liječenje uz redovite citološke kontrole. Operacija (konizacija) se radi kod promjena višeg stupnja (CIN III, CIS)
|
Chemia
|
17.07.2017. 21:40
Poštovani, molim za malu pomoć. Naime, nedavno mi je dijagnosticirana opsežna endometrioza te kako je sad vrijeme godišnjih odmora, čekam daljnji pregled i dogovor oko operacije. No, moje pitanje glasi je li dozvoljeno kupanje bilo u moru ili bazenu s obzirom na postavljenu dijagnozu? Nedoumica je nastala zbog mogućih upala ili nečeg sličnog. Također, je li dozvoljena fizička aktivnost (aerobik?).
Zahvaljujem na odgovoru
|