Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

pitanje za ginekologa

Autor Poruka

27.06.2014. 14:25

Poštovani,

prije 20 dana je rađena abilacija cer polipa sa fract curettage. Nalaz je uredan (već sam vam pisala). E sada me zanima. Nakon koliko vremena zacijeli ta rana od kiretaže? Krvarenja više nema.

Zanima me zbog labaratorijske pretrage urina. Urin je u redu, svi parametri osim eritrocita. Njih ima malo. Da li je 20 dana prerano za kontrolirati mokraću ili je već sve zacjelilo,da ne bi bili lažno pozitivni eritrociti.

Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.06.2014. 23:20

Nije rano. Možete napraviti pregled urina. Važno je da ne krvarite.

28.06.2014. 11:20

Puno vam hvala na odgovoru.

Još jedno pitanje, molim vas..

A koliko treba rani od ablacije cer polipa sa fract cu. da zaraste? Znam da je to područje osjetljivo i stalno nadraženo sluzom, mokraćom?

28.06.2014. 22:10

Već je zarasla.

nelly87

19.07.2014. 21:55

Postovani, molim Vas za savjet i misljenje.

U 14.oj sedmici sam tudnoće i prije 10 dana dobila sam herpes zooster. Dobila sam terapiju, hernovir tablete i kremu. Pomalo pocinje da se povlaci. Moj ginekolog mi je rekao kako postoji rizik da poslije poroda dijete ima odredjene anomalije. Molila bih Vas da mi kazete vase misljenje.

Unaprijed hvala. LP

20.07.2014. 08:35

Mislim da to baš i nije točno. S 12 tjedana je završila organogeneza.
Stoga su nije povećan rizik za anomalije nego inače.

Babi185

21.07.2014. 17:10

Poštovani,

imam sve simptome gljivične infekcije (osim iscjetka bar za sad), međutim nisam u mogućnosti doći trenutno do ljekarne, ali imam uz sebe Rojazol kremu (koja mi inače ne pomogne kod tog problema) i Betadine 10% otopinu za kožu. Da li se mogu poslužiti sa tim Betadinom možda?

Hvala unaprijed

21.07.2014. 23:10

Nikako.

ana anuska

31.07.2014. 12:05

Mene zanima da li odnosi i snosaj utjecu na cervix,na njegovo dkracivanje i otvaranje?

31.07.2014. 20:05

Ne svakako. Skračuje ga i otvara upala tj. cervicitis.

Luna87

16.08.2014. 20:20

Poštovani,

primjetila sam na sebi (bokovima, unutarnja i vanjska strana bedara, trbuh) nakon sunčanja svjetlije dijelove u obliku većih točkica. Na internetu sam našla da bi to moglo biti tinea versicolor. Također piše da to može biti uzrokovano HPV-om, a kako moj bivši dečko ima HPV zabrinuta sam da je to uzrok. Da li je to moguće?

Unaprijed hvala.

16.08.2014. 23:00

Nisam vidio nikad hpv promjene na vanjskim stranama bedra.
Dakle to nije.
Riječ je o dermatološkoj problematici pa konzultirajte dermatologa na našim stranicama.

Nanslam

18.08.2014. 22:50

Poštovani doktore, trudna sam 15+4. Dana 13.08. sam bila na ginekološkom pregledu, prilikom kojeg mi je uzet bakterijski bris. Nalaz brisa je uredan. Dana 26.7. mi je utvrđena blaža urinoinfekcija te mi je savjetovano uzimanje puno tekućine. Na spomenutom ginekološkom pregledu, prostorije su bile jako klimatizirane te su mi noge u sandalama bile ledene više sati. Nakon tog pregleda, počinjem učestalo mokriti, osjećam svrbež i peckanje u genitalnom području. U srijedu idem napraviti urinokulturu. Zanima me trebam li što uzimati radi prevencije upale rodnice i što mi savjetujete. Negdje sam pročitala da je najbolje mazati kreme Plymicol ili Canesten te da ih se smije unijeti i u rodnicu, a da Lactogyn nije još dovoljno istražen pa ga je bolje ne uzimati. Molim Vas za savjet.
Unaprijed zahvaljujem!

19.08.2014. 18:55

Svakako urinokultura. Lactogyn ili linex lady lokalno kao prevencija svakako. Ostalo ne.

makedonce

17.11.2014. 20:55

Postovani...Imam 42 god,pre 16 god imala sam benigni tumor na materici i levom jajniku.Izvadili su mi i matericu i lave jajnik a desni je ostao .Nakon 3 god.pojavila mi se nesto u velicini kao jaje na levoj dojci,pa su mi to punktirali i nestalo je.od pre godinu dana na desnom preponu imam kao cvor koji se povremeno povlacio,a u zadnjih 5,6 meseca se ne povlaci i pocela je da me boli i nemogu da stojim dugo.Ustanovili su mi da imam vodenu cistu,limfociti apsolutni br mi je iznad normale o lekociti su mi na gornjoj granici.Lekar mi je prepisao vaginalne tablete(neznam dali ja mogu ti da koristim iako nemam matericu) i antibiotik cefalaksin.Hvala vam unapred.

18.11.2014. 10:35

Radi se vjerovatno o upali u maloj zdjelici i kao reakcija povećan limfni čvor u preponi.
S obzirom na upalne parametre terapija mi se čini u redu.
Svakako treba kontrola nakon završene terapije.

Jolie

19.11.2014. 18:20

Poštovani, ovako glasi moje pitanje: kada se muško spolovilo dodiruje s vaginom te kada se prakticira analni seks koji ne ide do kraja, odnosno kada muškarac ne ejakulira u ženu niti na bilo koji dio na njoj, postoji li mogućnost trudnoće iako su tada plodni dani već na izmaku? Hvala

19.11.2014. 18:55

Ne postoji.

blowfish

19.11.2014. 22:15

Poštovani, imam sljedeći problem.
U 3. mjesecu sam počela piti Lyndinette 20 kontracepcijske tablete. Prije toga nisam imala nikakvih ginekoloških problema. U 5. mjesecu dobila sam nekakvu upalu te sam je liječila Plymicol vaginaletama i kremom. To mi je smanjilo bol koju sam osjećala stalno ali me još boljelo tijekom spolnih odnosa. Tako sam uzela probiotike Linex lady koji su smanjili bol ali ona je još bila prisutna. Takve upale ponovile su se 4,5 puta od onda. Ginekologica mi je davala Plymicol vaginalete koje nemaju neki učinak. Nakon toga sam u ljekarni uzela Canesten vaginalnu kremu koja mi pomaže sa stalnom boli ali također imam veoma bolne spolne odnose. Sada sam upalu riješila tom kremom pred 2 tjedna i danas uzela zadnji Lactogyn probiotik te opet osjećam bol. Također sam prošli mjesec počela uzimati Novynette tablete kako bih vidjela je li to od prijašnjih no one nisu ništa promijenile. U zadnjih 8mj neprestano imam bolan spolni odnos i česte upale. Mislite li da je to od kontracepcijskih tableta i bi li pomoglo kada ih više ne bi uzimala? Također, mogu li u 3 tjedna dva put koristiti Canesten vaginalnu kremu?
Hvala.

20.11.2014. 10:45

Moguće je da su upale uzrok bola tijekom odnosa. Pilule svakako pridonose tome jer ajmo laički reći da isušuju rodnicu.
Svakako bi bilo potrebno isključiti i druge uzroke boli tijekom odnosa.

Nazad
1 ... 11 12 13 14 15 16 ... 62
Naprijed