Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

pitanje za ginekologa

Autor Poruka

Lidy

05.06.2014. 17:00

Poštovani,

odmah po završetku menstruacije osjećam lagane menstrualne grčeve 3-4 dana, znam da su ti grčevi specifični za plodne dana,ali mene zanima zašto se pojave odmah po završetku menstruacije.

Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.06.2014. 18:05

Senzacije koje navodite ne moraju biti od ginekoloških organa.
Kada iste osjetite savjetujem pregled ginekologa da on ustvrdi da li se doista radi
o ginekološkim simptomima.

Luna87

09.06.2014. 01:05

Poštovani,

imam 2 pitanja:

1. Bivši dečko ima HPV i prisutne kondilome. Iz tog razloga sam ja napravila HPV tipizaciju i nalaz je bio negativan. Da li svejedno postoji mogućnost da imam HPV unatoč negativnom nalazu? Ukoliko je virus u dormanciji (ako recimo imam HPV) i nemam prisutne kondilome, da li se može HPV tipizacijom dokazati prisutnost virusa ili je potrebna aktivacija i umnažanje virusa da bi ga se moglo dokazati, tj. da nalaz bude pozitivan?

2. Nisam nikad imala spolne odnose pa me zanima da li je nalaz HPV tipizacije za mene jednako točan? (s obzirom da se zbog himena bris vjerojatno ne može uzeti kao inače)

Unaprijed hvala.

09.06.2014. 18:05

Luna, da li je rađena genotipizacija na niskorizične i na visokorizične sojeve?

Luna87

09.06.2014. 19:30

Poštovani,

na papiru koji sam dobila prilikom pregleda piše: 'Uzet indirektni bris rodnice za detekciju HPV VR i NR.' Ginekologica mi je samo poslala sms da je sve u redu.

09.06.2014. 21:45

Ne brinite. Ne radi se o hpv infekciji.

Luna87

10.06.2014. 01:20

Hvala Vam na odgovoru. Da li to znači da to što sam virgo ne utječe na vjerodostojnost (pouzdanost) nalaza? Također, koliko treba proći vremena nakon zadnjeg kontakta s nekim tko ima hpv do testiranja da bi nalaz bio pouzdan?

Hvala još jednom.

10.06.2014. 09:55

Ne radi se o infekciji hpv-om. Ne razumijem vašu brigu.

melinna

10.06.2014. 09:55

Postovani, radila sam beta hcg i rezultat je 350, dan kasnije na prvom ultrazvucnom pregledu izmjeren je gesticijski mesak 10mm. Mozete li mi na osnovu toga reci o kojoj se nedelji trudnoce radi?

11.06.2014. 02:35

Peti tjedan trudnoće.

13.06.2014. 21:10

Poštovani,

molila bih Vas ako mi možete protumačiti nalaz:

Napravljena je kiretaža polypus endometrii.

Materijal:

1: Primljeni materijal su krv i sluz
2. Primljeni materijal su krvni ugrušci, sluz i uzorci sivkastog tkiva.

Patohistološki nalaz:

1. Histološki se u primljenom materijalu nađu sluz, krv, tračci endocervikalnog cilindričnog epitela i VPE ulomak endometralne strome.

2. Histološki se u primljenom materijalu nađu krvni ugrušci, sluz, tračci atrofičnog VPE-a, ulomci endometrija pretežito disocirane strome prožete krvlju i fragmentiranig žlijezda obolženih niskim epitelom, te dijelom rstrgana polipozna tzvorba građena od fibrovaskularne strome i endometralnih žlijezda.

Patohistološka dijagnoza
1. %
2. Polypus glandularis endometrii

Zahvaljujem na odgovoru. da li je sve ok ? na što upućuje nalaz?

13.06.2014. 23:55

Nalaz je uredan. Ukazuje na benignu promjenu dakle polip sluznice maternice.
Daljnja terapija nije potrebna.

JelenaSd

16.06.2014. 22:25

Pozdrav... ovako poslednju menstruaciju sam imla 4. maja ( koja mi je inace kasnila 12 dana) evo vec je 16-i jun a ja jos nisam dobila. Nemam nikakve simptome, osim sto me grudi bole pa prestanu. do sada sam uvek imala redovnu menstruaciju, sa kasnjenjem i od dan,dva... a da napomenem, iskljucujem mogucnost trudnoce zato sto decko i ja bas pazimo i uvek koristimo zastitu. Unapred hvala

17.06.2014. 11:50

O uzrocima kašnjenja pročitajte odgovore od prije.
Svakako ipak napravite test na trudnoću.

17.06.2014. 14:25

Poštovani dr.,

mama je radila abilaciju cer polipa sa fract curettage (pisala sam vam o tome) prije 10 dana. Odležala je, ne krvari više odnosno samo ujutro i to jako malo.

Danas je radila labaratorijsku pretragu urina, svi su parametri uredni osim leukocita. Leukocita ima od 20-30, normalno je od 0-2 te ima leukocitnu esterazu poz.++, a normalno je da je neg. Krv u tragu.

E sad nas brinu ti leukociti , jesu li oni posljedica nedavne kiretaže tog polipa, da li su povišeni zbog toga?

Hvala Vam

17.06.2014. 23:45

Vjerovatno je posljedica kiretaže. Trebalo je profilaktički uzimati antibiotike nakon zahvata.

mm7

20.06.2014. 00:30

Poštovani dr Šakoronja,
zadnjih dva mjeseca imam jako bolne menstruacije, najjači bolovi su u donjem dijelu leđa. Tijekom zadnje menstruacije, kojoj je sutra posljednji dan, uocila sam istjecanje prozirne tekucine iz rodnice (jako slicno mokrenju) sto je jako bolno, a stidne usne su natecene i jako bole na dodir. Stidne usne su mi i u posljednje vrijeme bile cudnije izgledom, ali nisu boljele.
Nisam jos imala odnos, pa me zanima sto bi to moglo biti i kako ublaziti bolove usana jer imam menstruaciju, a ginekolog ne radi vikendom pa nisam u prilici posjetiti ga?
Unaprijed hvala!

20.06.2014. 14:05

Koristite Canesten kremu izvana nekoliko dana.

pcelicaij

26.06.2014. 00:10

Postovani
Imam stalne odnose s momkom. Prije dva tjedna imala sam odnos,te nakon i prvog i drugog odnosa sam imala smediiscjedak i lagano krvarenje. Sada imam zuti lagani iscjedak i bol u desnom jajniku,i bol u ledima. I prije me bolilo u desnom jajniku. Ali sam zanemarila. Da li mi mozete rec koji je uzrok i sto mi je ciniti? Menstruacija mi je redovita.

27.06.2014. 00:50

Radi se o upali u rodnici a možda i u višim dijelovima ginekološkog sustava. posjetite ginekologa.

Nazad
1 ... 10 11 12 13 14 15 ... 62
Naprijed