Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.11.2015. 22:20
Zizi odgovorio sam vam.
|
|
27.11.2015. 22:20
Emilica ne umišljajte si u svezi trudnoće. Javite se obiteljskom liječniku s obzirom da smetnje nisu ginekološke.
|
cindirella
|
28.11.2015. 12:10
Poštovani! Već 2 dana u xonjem djelu trbuha ispod pupka osijecam nagle trzaje, slično onoim trzajima kapka. Mjesečnica mi je završila prije 1 tjedan i data sam imala spolni odnos. Dali je moguce da sam trudna?
|
|
28.11.2015. 13:20
To što imate senzacije oko pupka nema nikakve veze s možebitnom trudnoćom. Ako vam kasni menstruacija, za početak napravite test na trudnoću.
|
suzi1
|
28.11.2015. 16:05
Poštovanje!
Imam 21 godinu i dečka već godinu i po dana. Djevica sam te nikada nisam imala spolne odnose. Međutim, sa dečkom sam upržnjavala "seks preko odjeće" tj.preko donjeg rublja i zadovoljavanje rukama.
Znam da je pitanje pomalo nelogično, ali pošto sam veliki paničar, Vaš odgovor bi me umirio, pošto ne želim trudnoću.
U trenutku kada smo se zadovoljavali, on je naslonio svoj spolni organ (također je bio u boksericama) na moj spolni organ (preko gacica) te smo se trljali, 16.-ti dan mog ciklusa. Nakon nekoliko minuta, ručno sam ga zadovoljavala, te je svršio na moje grudi, te sam to odmah obrisala maramicom, nakon toga smo prestali, te se više nismo zadovoljavali, tj. nije bilo nikakvog kontakta, ni rukama ni trljanja.
Pitanje glasi: Dali je tim načinom trudnoća moguća??
Uplašila sam se, ali opet u dubini sebe znam da nije moguće tim načinom zatrudnjeti, ali se javlja stalno ovaj " glas sumnje". :/
Veliko Vam hvala!
Očekujem uskoro Vaš odgovor, te da se riješim ovih sumnji.
Veliki pozdrav!
|
|
28.11.2015. 18:50
Trudnoća nije moguća.
|
Nela11
|
29.11.2015. 23:35
Dobar dan. Radila sam kiretazu prije tri mjeseca. Mjesecnica nakon kiretaze je bila obilna i bolna kao i sve prethodne, normalno kao i prije morala sam piti lijekove protiv bolova da bih mogla funkcionisati i raditi. Medjutim, u ovom proslom mjesecu sam nastojala da ostanem trudna pratila sam plodne dane i na dan ovulacije osjetila sam bol u donjem djelu stomaka i ledjima. Osjecaj je bio kao da mi je neko ustinuo za maternicu, isti osjecaj kao kad sam prije ostala trudna jedino sto sam tad radila skoro citav dan pa nisam imala prilike da legnem jer mi je to prije puno pomagalo. Nakon tog dana imala sam opet odnos, normalno nezasticen i nisam imala vise te boli. Ali kasnije se javlja bol u donjem stomaku nisam mogla uske hlace da oblacim,pojavile su se vene na grudima. Bila sam umorna i najradije bih ostajala u stanu i lezala ali tjerala sam se i radila, forsirala sam po obicaju sama sebe. Nisam imala nikakve simptome da cu dobit ali na dan menstruacije, ipak je dosla, pocelo je sa smedjim tackastim iscjedkom i nakon stresa na poslu koji sam imala odmah je nastupilo obilno krvarenje cak i sa onim "komadicima". Ta moja cudna menstruacija je bila eto obilna i nije bila bolna, nisam popila nijednu tabletu protiv bolova bilo mi je dovoljno da legnem na ledja i odmah bi me bol prosla. Takvu mjesecnicu sam imala zadnji put kad sam bila srednjoskolka a sad imam 30 godina.Evo cetvrti mi je dan a obilatost menstruacije se smanjiva a ako ne i da danas zavrsi, i dalje ne podnosim uzak donji ves a ni hlace.Imam i dalje te vene po grudima nekad su jace izrazene a nekad manje, navecer se vide bas puno kao neka mreza.Ne smijem ni pomisljati da sam trudna jer onda gledam samu sebe kao da sam luda, bojim se da li imam problema sa hormonima. Jako sam nervozna i zbunjena. Kao da nakon kirataze ne poznajem svoje tijelo. Imam veliku zudnju za trudnocom jer u prvoj trudnoci plod je sam zamro i to mi je ostavilo samo zelju da opet pokusam, to mi je bila prva trudnoca.Tolikoo zelim drugu trudnocu da se bojim da sama sebi sa tom zeljom ne narusavam sve izglede da opet ostanem trudna. A sa druge strane se bojim da nemam neki zdravstveni problem.Bila sam kod ginekologa nakon kirataze na pregledu i sve je u redu, nemam cistu koju sam prije imala otisla je sama, radili su mi papa test koji je uredan i ne znam vise sta bih kuda da idem i u kojem pravcu to sve da gledam?
|
Venecije
|
30.11.2015. 08:25
Postovani prethodni mjesec sam dobila par dana prije 1-og, inace mi je ciklus na 30 dana, ovog mjeseca 24 mi se pojabio smedji iscjedak koji je trajao pola dana ,mislila sam da je pocetak menstruacije jer sam imala i propratne bolive, otecene grudi , grceve u stomaku.posle toga nista , ja i dalje imam bolove , grudi su mi natecene , bole pri dodiru, stkmak s vremena na vrijeme zaboli,a jutros je pocela i mucnina .da li sam trudna?
|
|
30.11.2015. 10:15
Nela ne vidim problem kod vas prema opisanom. Imate menstrualno krvarenje koje neki put ne bude tako obilno i bolno.
Nastojte u idućim ciklusima ostvariti trudnoću.
|
|
30.11.2015. 10:15
Venecije na osnovu iznesenog ne mogu znati da ste trudna. Sugeriram da pričekate pra dana da vam nastupi ili izostane menstruacija.
Prije bih rekao da se radi o pms-u.
|
miki 5
|
01.12.2015. 14:55
postovani,
kao sto sam pisala,6.11 je bila zadnja menga,ciklusi traju 28 dana +-2 dana, nezasticeni odnosi 16.11, 20.11, dok sam 23.11 i 24.11 imala probadanja u donjem dijelu trbuha te 24.11 i mrvicu krvi. Imam bolne grudi i bradavice. Jucer sam radila test na trudnocu,negativan je. Da li sam prerano uradila test? Te da li je rijec samo o pms-u?
|
|
01.12.2015. 16:05
Test se radi u vrijeme očekivane menstruacije. Nikako ne ranije jer nije vjerodostojan.
|
dina2909
|
01.12.2015. 16:05
Poštovani,
molim mišljenje uz nalaz spolnih hormona: TSH 1,840 miu/l, lh 6,8 IU/L, fsh 11,0 IU/L, Estrodiol 155 poml/l, testesteron ukupni 1 0,8 nmol/L, testesteron slobodni 0,9 % SHGB 90 noml/L, DHEA-S 90 noml/L, Proktalin 220MiU/L i AMH 4,7 poml/L ( s time da je AMH u trećem mjesecu bio 2,8 poml/L)
upisali su da je 3 dan ciklusa, s tim da je u nedjelju bilo nešto malo, za pravo je krenulo tek u ponedjeljak.
puno hvala
lp
|
leeloooo
|
01.12.2015. 23:05
Poštovani, pijem logest tablete već 2 i pola godine. Ovaj put prije pauze od 7 dana mi se pojavio 3 dana unaprijed smeđe-crni iscjedak. I nastavio se obilniji za vrijeme menstruacije. Grudi su me dosta boljele i jajnik. Uplašilo me to što je tako 3 dana prije došlo u vrijeme pijenja tableta i to što je tako jako tamno bilo. Pa čisto da Vas pitam da li je to normalno i postoji li mogućnost trudnoće? I da...nisam nikada radila pauzu od pilula i da li je potrebna? LP
|
Venecije
|
01.12.2015. 23:05
Postovani doktore radila sam test pozitivan je, radila sam betu i rezultat je 400 a referentna vrijednoat 8 jel to po vama ok
|
|
01.12.2015. 23:10
Uredni nalazi.
|
dina2909
|
02.12.2015. 11:40
Poštovani,
molim mišljenje uz nalaz spolnih hormona: TSH 1,840 miu/l, lh 6,8 IU/L, fsh 11,0 IU/L, Estrodiol 155 poml/l, testesteron ukupni 1 0,8 nmol/L, testesteron slobodni 0,9 % SHGB 90 noml/L, DHEA-S 90 noml/L, Proktalin 220MiU/L i AMH 4,7 poml/L ( s time da je AMH u trećem mjesecu bio 2,8 poml/L)
upisali su da je 3 dan ciklusa, s tim da je u nedjelju bilo nešto malo, za pravo je krenulo tek u ponedjeljak.
puno hvala
lp
|
Venecije
|
02.12.2015. 11:40
Najljepse hvala !
|
|
02.12.2015. 23:15
dina odgovorio sam vam.
|
dina2909
|
03.12.2015. 08:40
Ispričavam se doktore, Venecija vam se zahvalila na odgovoru mislia je da ste njoj odgovorili, pa sam automatizmom i ja pomislila da je odgovor njoj. Dajte mi recite koje je vaše mišljenje o čajevima mrvulja ili macina trava i vrkuta. prošli mjesec sam počela piti prvi dio ciklusa mrvulju i drugi dio ciklusa vrkutu, dali su one ok za piti i dali mogu staviti hormone u disbalans pošto čekam sada da mi krene postupak ivf-a?
puno hvala još jednom i još jednom se ispričavam
lp
|