Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li sam trudna?

Autor Poruka

galeb0101

05.03.2013. 12:35

Postovnii doktore, vidim niste mi odg na pitanje, pa ako imate vremena moze odgovor? Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.03.2013. 17:25

Galeb, ako je tako kao što ste naveli ne radi se o trudnoći. Ne brinite.

ivka1703

05.03.2013. 23:30

postovani hvala na odgovoru nisam napravila test jer sam se
narucila u ginekologa sutra bi trebala ic ako ginekolog ozdravi
simptomi su i dalje tu al muci me to sto cijeli dan podrigujem
sta je najgore radim cijeli dan bizim skrivam od kolega jer mi
je neugodno a za nefalit sad pred kraj radnog vremena podrignem
pred gostima uff zemljo otvori se.... reci te mi da li je i to jedan
od simptoma u ranoj trudnoci unaprijed hvala

06.03.2013. 10:45

Simptomi rane trudnoće uglavnom su nespecifični, pa tako i taj može spadati u tu skupinu.

dviolic

06.03.2013. 10:45

Poštovani! Imam neredovite cikluse (26-32), dečko i ja želimo djete. Zadnja menstruacija je bila 6.2. Primječujem povećane grudi, tjedan dana imam temp. 37 ,zadnja 2 dana glavobolje i proljev te stalan umor. Zanima me jesu li ovo simptomi trudnoće te ako je jesu kada bih trebala napraviti test? Hvala unaprijed.

06.03.2013. 10:55

Test na trudnoću može se napraviti u vrijeme očekivane menstruacije. Dakle već sada.
Simptomi su nespecifični i svakako je test bolji pokazatelj.

loca1234

07.03.2013. 09:50

postovani, imao sam nezasticeni odnos 02.02 a dobila je 06.02, evo mjesec dana poslije ne dobiva nit ima simptoma da ce dobit(bolne grudi itd.). Simptomi za trudnocu takodje su iskljuceni, nije ih bilo . Zanima me postoji li mogucnost da je trudna, zasto joj kasni i da li bi trebalo da uradi test?

prozor_99

07.03.2013. 09:50

Postovani,
Molio bih Vas za hitnu pomoc.Naime prije 2 dana sam bio sa djevojkom i malo smo se "igrali"(tako da je ona meni drkala i ja sam svrsio).Nakon toga, poslije mozda 20 minuta, smo htjeli probati nesto vise pa smo se "poigrali"sa svojim spolnim organima na "novi nacin", kako do sada to nismo radili, tako sto smo se dodirivali spolnim organima(djevojka je nevina) i u nekoliko navrata sam usao samo sa glavicem skroz malo u njenu vaginu ali nije doslo do pucanja himena to je sigurno(nikakvu zastitu nismo kortistili...).Eh sad me zanima da li je moguce da je ostalo sperme od prethodne ejakulacije posto nisam oprao spolni organ nego samo posusio, (ili da je izaslo malo predejakulata) pa da bi moglo uci u vaginu i pored himena i dovesti do trudnoce(KONKRETNO da li je moguce na taj nacin zatrudniti).Vjerovatno je glupo pitanje ali molio bih za sto bolji odgovor(zabrinut sam, mozda bezrazlozno,ali sta cu...) Unaprijed hvala.

07.03.2013. 10:55

Loca, ne radi se o trudnoći. Neka se javi na ginekološki pregled.

07.03.2013. 10:55

Prozor, teoretski postoji šansa za trudnoćom na ovaj način, ali je vrlo vrlo mala.

prozor_99

07.03.2013. 12:05

Prvo zahvaljujem se na prethodnom odgovoru i izvinjavam se na smetnji i spammanju, ali ako bi mi samo jos mogli dati Vase misljenje u vezi toga da li bih trebao prestati praktikovati takve odnose(znaci u pitanju je ulazak glavica samo malo, 1-2 cm max. bez probijanja himena, ili klizanje glavica po vagini).Da li je po Vasem misljenju to dovoljno sigurno raditi bez zastite? Jos jednom izvinjavam se i unaprijed hvala na odgovoru.

prozor_99

07.03.2013. 12:05

Prvo zahvaljujem se na prethodnom odgovoru i izvinjavam se na smetnji i spammanju, ali ako bi mi samo jos mogli dati Vase misljenje u vezi toga da li bih trebao prestati praktikovati takve odnose (znaci u pitanju je ulazak glavica samo malo, 1-2 cm max. bez probijanja himena, ili klizanje glavica po vagini).Da li je po Vasem misljenju to sigurno raditi bez zastite?Jos jednom izvinjavam se i unaprijed hvala na odgovoru.

07.03.2013. 16:35

Poštovani sigurno je ako niste blizu ejakulacije ili ako niste netom ejakulirali.

Lilsyzzle92

08.03.2013. 00:05

Postovani, da li se moze na UZ videti trudnoca oko 4 ned. nakon odnosa?

08.03.2013. 10:15

Može.

Lilsyzzle92

08.03.2013. 17:25

Hvala vam. Zaboravila sam pomenuti da sam mislila na onaj vanjski UZ, preko donjeg dela stomaka, ne onaj vaginalni

08.03.2013. 21:30

U principu da, uz puni mjehur i uz abdominalnu sondu.

miseb

09.03.2013. 08:25

Prije nekoliko tjedana sam sa curom imao spolni odnos po prvi put. Himen je puknuo, bilo je krvi, boljelo ju je, ali su i bol i krvarenje uskoro prestali pri sljedecem pokušaju snošaja taj isti dan.

Naravno, koristio sam kondom, kojega sam krenuo staviti vec tijekom erekcije. Kako sam vrh kondoma stavio preko glavica, skužio sam da se odmotava na krivu stranu, te sam odmah promijenio stranu i fino odmotao kondom i stavio ga kako treba, Dakle nisam skroz stavio kondom s krive strane, nego je samo stavljen na pocetak glavica, no odmah sam promijenio stranu kondoma, i odmotao ga kako treba. Zatim je došlo do penetracije, kondom nije ni pao, niti je puknuo, i na kraju me rucno zadovoljila, i svršio sam u kondom.

Zanima je da li je ikako moguce da je ostala trudna iako je jedini problem bio u navlacenju kondoma i promjeni strane kondoma? Cak sam navukao kondom i prije predejakulacije tj. tijekom erekcije. Znaci kontakta sprerme sa njenom vaginom nije bilo niti malo, Od toga prvog puta, imali smo još nekoliko puta odnos, svaki put sa kondomom, prekinutim snošajem, i ejakulacijom izvan njene vagine, i uvijek u kondom.

Jer problem je sljedeći;, mjesečnica joj kasni već tjedan dana.

Još samo da napomenem, vjerujem da je bitno, cura je na Xanaxu i Fevarinu vec dva mjeseca, i imala je problema vec sa mucninama tijekom jutra radi tih tableta, a i bude joj slabo kad joj padne šecer, te je i radi toga je znala imati mucnine ujutro. I još bitnije, otkako je prestala piti kontracepcijske pilule, još prije par mjeseci, ciklus joj se cijeli poremetio, te zadnjih par mjesečnica bi joj znale kasniti od 4 do 17 dana, a jedna je došla čak 5 dana prije. Također, cura trenutno prolazi kroz ogroman stres zbog ispita, i nekih osobnih stvari, a i zbog kašnjenja mjesečnice.

Zanima me zašto joj toliko kasni mjesečnica? Nije moguće valjda da je trudna? Ili je tu stres odradio svoje u kombinaciji sa neurednim ciklusom.

Hvala lijepo na odgovoru.

09.03.2013. 21:30

Poštovani, nikako se ne radi o trudnoći. Uzroci u njenom slučaju mogu biti od stresa, uzimanja xanaxa, pco-a, upale i još od štošta drugog.

cipelica

09.03.2013. 21:30

Poštovani,
08.03. sam imala odnos i koristili smo metodu prekinutog snošaja (svaki put je svršio vani) . Prvi dan posljednje menstruacije bio je 14,02. , a ciklusi mi obicno traju oko 25 dana. Zanima me postoji li mogućnost trudnoće? Savjet? Unaprijed hvala.

Nazad
1 ... 38 39 40 41 42 43 ... 99
Naprijed