Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li sam trudna?

Autor Poruka

jennita

23.02.2013. 01:10

Poštovani,
već sam Vam se bila jednom javila, ali eto moje sumnje nikako da prođu, ipa bih Vam postavila još koje pitanje... Kao što sam bila napomenula imala sam odnos sa dečkom za novu godinu i bio je to kraj plodnog razdoblja ( barem mislim, mjesečnica prije je bila 15.12, na 28 dana dobivam) . Koristili smo kondom, na početku je bio puknuo, al sa drugim je bilo sve u redu i on je svršio u mene.. isto se ponovilo i za tjedan dana.. nakon toga sam imala neke čudne simptome ali je mjesečnica došla točno na dan i bila u redu.. zatim sam imala period mučnina i nateknutih grudi, pa sam napravila test koji je pokazao jako slabu dr liniju. rekli ste da ne brinem da se ne radi o trudnoći.. nakon par dana, 8.2. je nastupila nova mjesečnica, trajala ko i uvijek ali je bila dosta bolna, 4 dana me boljelo što i nije baš slučaj... nakon toga par dana glavobolje i mučnina.. i sad neznam šta da radim.. čitala sam na forumima da i najtanja crtica na testu znači trudnoću i da žene znaju imati normalno mjesečnicu i prvih par mj u trudnoći.... nije baš da želim da mi se to sad dogodi pa me totalno strah otić ginekologu da mi sa sigurnošću potvrdi... trenutno osjećam pulsiranje u desnom jajniku ali mislim da je to ovulacija.. molim Vas još jednom na odgovoru, ispričavam se na ovako dugom pismu ali jednostavno sam zabrinuta.. unaprijed hvala

JELENA626

23.02.2013. 01:10

Bio je 6dan ciklusa

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.02.2013. 12:40

Ne radi se o trudnoći. Ako niste sigurni s testom napravite beta hcg iz krvi.

23.02.2013. 12:45

Jelena nije moguće.

dinaadriana

03.03.2013. 02:50

evo ovako : zadnja menga 8.2 kritican odnos 17. i 18.2 a plodni dani zapoceli vec 17. do 25. Od danas me pocela ledja bolit ko u pmsu,grudi vec par dana posteno bole,danas i neka glavobolja,umor jucer i danas i samo da je lezat i spavat i sad neka temperatura 37,1. Posto jos nisam imala iskustva sa trudnocom zanima me je li moguce da je do tog doslo ?

03.03.2013. 12:30

Poštovana, ako je došlo do ejakulacije svakako da postoji šansa. Ako vam izostane menstruacija, napravite test na trudnoću.

melissa00

03.03.2013. 12:30

Poštovani,
imala sam nezaštićene spolne odnose sa dečkom za vrijeme plodnih dana. Zadnja mjesečnica mi je bila 9.2. a odnosi negdje 22-23 te 25.,27,28... svaki put je dečko vidljivo ejakulirao izvan mene ali me zanima postoji li šansa da svejedno dođe do trudnoće.Naime čula sam da dečki tijekom odnosa ispuštaju nekakve tekućine koje mogu sadržavati spermije,no on tvrdi da to nije tako.A opet znam da po pravilu do trudnoće dolazi kad se spermiji spoji sa jajnom stanicom do čega može doći samo ako dečko ejakulira u meni.Molim Vas za mišljenje,u tolikoj sam panici da ni sama ne mogu razmišljati pametno.Hvala

03.03.2013. 14:25

Poštovana neposredno pred ejakulaciju u tzv. predejakulatu ima neki put dosta spermija dovoljno za oplodnju.
Isto tako novi odnos nakon prve ejakulacije sadrži također u spolovilu dovoljno residualnih spermija dovoljno za oplodnju.
Imate naše postove od prije. Nebi o tome više detaljnije.

mariposa_st

03.03.2013. 14:25

poštovani,
straaaašno me zanima šta se događa...naime, oko 01.02 sam imala menstruaciju (dan prije, dan kasnije, nemogu se tocno sjetiti), oko 08.02 sam imala nezasticeni odnos...
01.03 sam dobila mengu, ali jako slabu... danas mi je treci dan, skoro pa i nema... moram napomenit da sam na antibioticima, i da san se drugi dan stvari tusirala (mozda je i to utjecalo na vidno smanjenje??)...zanima me jesam li mozda trudna??

03.03.2013. 16:40

Mislim da ne, ali provjerite svakako testom.

mariposa_st

03.03.2013. 17:20

hvala happy
za koliko mogu test napravit?

03.03.2013. 18:20

Sutra ujutro.

petrastc

04.03.2013. 11:25

Poštovani, ovih dana sam imala plodne dane i ako sam dobro izracunala 3.3. tj. jucer je bio glavni plodni dan. Partner je bas taj dan ejakulirao u mene i navecer me počelo boljet u donjem desnom dijelu trbuha i ne prestaje.. Je li moguce da je doslo do začeća ili je to nesto drugo? Prije je partner ejakulirao u mene pa do trudnoce nije doslo jer smo mislili da je to zbog policisticnih jajnika i septuma maternice.. Hvala.

Rena1990

04.03.2013. 13:50

Poštovani doktore, ja Vas neću bukvalno pitati jesam li trudna, ali mislim da pitanje ipak najviše odgovara ovoj kategoriji. Situacija je sljedeća, imala sam nezaštićene odnose sa mužem (dakle. 5-6 puta) u periodu od 15.02.-17.02. kada su mi po računanju bili plodni dani, a nezaštićen odnos podrazumijeva prekinuti snošaj uz dakle ejakuliranje izvan vagine. Moji ciklusi su jako redovni, i tačni su k'o švicarski sat, dakle na 26.dan i to skoro uvijek u isto vrijeme dobijem menstruaciju i nikada mi nije kasnila. Pretpostavljate da mi je ovaj mjesec zakasnila, tačnije danas mi je 4.dan kako kasni, a iskreno nema ni naznake da će doći uskoro! Uradila sam jutros test na trudnoću (GraviGnost MIDI) prvim jutarnjim urinom i bio je negativan. Ono što mene zanima jeste da li je moguće da je test negativan, a da sam ipak trudna? Da nisu možda još uvijek preniske vrijednosti beta hCG-a, pa test to nije mogao detektovati? Znam sve o predejakulatu i da je zaista moguća trudnoća, a još pored mojih redovnih ciklusa, baš me iznenadilo jutros što je test bio negativan. Šta mi preporučate? Unaprijed veliko hvala na odgovoru!

galeb0101

04.03.2013. 20:55

Pozdrav...
djevojka i ja imali smo spolni odnos 23.2.. tada su joj bili plodni dani, no koristili smo zastitu. privjeravali smo svaki tren jeli kondom pukao. no prije neg cu biti gotov izvadim penis iz nje, i pocnem navlaciti kozicu s rukom preko kondoma, no nisma ejakuirao i ponovo stavim u nju, mozda dva tri puta i izvadim, i pocnem ponovo navlaciti kozicu. svrsio sam izvan nje, no svatili smo da je kondom pukao. ii 2.3. ponovo smo imali odnos ali mozda 10ak puta unutra i van bez zastite, i nismo vise...... danas je osjetila bolove u stomaku kao kada treba dobiti, no ta je bol trajala svega 3h.... popodne mi je rekla kao da je danas isla 4-5 puta na wc, i predvecer joj je bila strasna muka. zanima me dali je moguca trudnoca?

04.03.2013. 21:05

Petrastc radi se o ovulacijskoj boli. Možda će doći do trudnoće, no to ćete vidjeti tek ako vam izostane menstruacija.

ivka1703

04.03.2013. 23:20

postovani ovdje sam prvi put nadam se da ce te mi pomoc happy)
imala sam nezasticen odnos i u plodni i u "neplodnim" danima medutim menstruacija je stigla tri dana ranije i trajala je dva dana prvi dan je slabo
isla drugi gotovo nikako samo mala mrljica... imam simptome trudnoce i
volila bi da sam trudna...simptomi su: vrtoglavica ucestalo mokrenje
intezivan osjet mirisa (sve mi smrdi uglavnom) inace jedem minimalno
a sad svako malo muka mi je imam vrtoglavice iman osjecaj ponwkad
da cu se srusit grcevi u stomacicu jaka bol prid dnu leda pospanost
glavobolja... razveselite me kakc
ve su sanse da sam ipak trudna p.s. vecina ovih simptoma je pocela deseta dana
prije vjestice blunk)

lala_88

05.03.2013. 10:45

poštovanje, zanima me kada se javljaju prvi simptomi trudnoće, imala sam odnose na dan ovulacije sa snošajem u mene, već 2,3 dana pa i danas se osječam drukčije, stalno mi se spava, imam vrtoglavice, proljev, umor itd (inače nemam ovakve probleme pred menstruaciju )... zanima me jeli moguće da je to trudnoća jer se taj odnos na ovulaciju desio prje tek 10ak dana, a nekako mi je to prerano za simptome, ako nije moguće da je od trudnoće napravila bi druge pretrage. test ću napravit ako mi bude kasnila menstruacija koja bi trebala doć za 2,3 dana

05.03.2013. 12:00

Poštovana Ivka, moguće je da se radi o trudnoći. Savjetujem test na trudnoću ili beta hcg iz krvi.

05.03.2013. 12:00

Poštovana, nespecifični simptomi trudnoće mogu početi vrlo rano čak i prije nastupa menstruacije.
Svakako ako vam izostane menstruacija ili u očekivano vrijeme napravite test na trudnoću.

Nazad
1 ... 37 38 39 40 41 42 ... 99
Naprijed