Autor
|
Poruka
|
ana9595
|
30.03.2016. 23:35
Postovanje,
imam 20 godina. Ciklus mi je redovit i uglavnom traje 28 dana. Prije tri mjeseca imala sam upalu mokracnih kanala, te mi je nakon toga menstracija kasnila 4 dana. Iduca mentruacija je bila normalna, na vrijeme.
Trenutno stanje je da mi kasni, evo vec 10. dan. Nisam imala spolni odnos, osim zadovoljavanje rukama gdje ne mogu iskljuciti prijenos sperme prstom, no 99% sam sigurna da do toga nije doslo.
Istina je da sam bila izlozenija stresu, no nista drasticno vise nego prethodnih mjeseci.
Znate li mozda o cemu je rijec? Zasto toliko kasni? I hoce li uopce ovaj mjesec doci? Na gacicama primjecujem suhi bijeli iscjedak, a po redovnom kalendaru, ovo bi mi bili vec polako plodni dani. Nemam drugih simptoma trudnoce osim izostanka mentracije.
Moze li zavrsetak puberteta utjecati na ovo stanje? Ili prijasnja upala?
Unaprijed hvala.
|
emina8
|
31.03.2016. 14:55
Poštovani,
Rekli ste da ponovim test za svaki slucaj, jer su mi menstruacije neredovne.
Test sam uradila danas,znaci zadnji odnos (bez zastite,medjutim partner tvrdi da nije doslo do ejakulacije u mene) je bio 16.03, test nazalost ni danas nisam uradila na prvi urin,uradila sam ga u podne,i ispao je negativan opet.
Prosli test sam radila 29.03.Menstruacija prema aplikaciji sada kasni 4 dana.
Grudi me uzasno bole,da li mogu sada da iskljucim mogucnost trudnoce?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
31.03.2016. 19:50
Aka prema opisanom neplodni su dani i neće doći do trudnoće.
|
|
Burnmeinfleim, neće doći do trudnoće. Dalje po jednu tbl i dodatna zaštita.
|
|
Ana, o uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima. Koji je uzrok kod vas, ne znam.
|
|
Emina ne radi se o trudnoći.
|
ari56
|
31.03.2016. 20:35
Poštovani,
zadnju mjesečnicu imala sam 09.03. te su mi po tome plodni dani otprilike započeli 19.03. Na taj dan imala sam nezaštićeni odnos, no do ejakulacije uopće nije došlo jer dečko nije mogao. Ovulacija mi je bila otprilike 24. (to znam zato što mi je uvijek popraćena bolovima u jajnicima i donjem dijelu leđa te bijelim iscjetkom). 26. to jest dva dana nakon ovulacije grudi su mi postale jako otečene, veće i teže te me izrazito bole. Do danas bol uopće ne prestaje (znači već 6 dana), a uz grudi imam simultano i bolove u jajnicima. Mjesečnicu bih trebala dobiti 07.04. te me zanima da li postoji mogućnost da sam trudna jer mi je sve ovo čudno i nikada me grudi i jajnici nisu počeli boljeti već 12 dana prije mjesečnice. Puno Vam hvala.
|
Aka27
|
31.03.2016. 21:00
Hvala na odgovoru. Do iduceg pitanja lijepi pozdrav!
|
zagor
|
31.03.2016. 23:05
Poštovani, djevojka i ja smo imali odnos 24.03. i njoj od tad kasni menstruacija uz to da joj je već prije kasnila, tj. u to vrijeme ju je već trebala dobiti. U odnosu nije bilo ejakulacije i korišten je kondom kao i svaki put. Također, pošto je iz drugih razloga pila antibaby pilule već je prije znala imati kašnjenja. Je li moguća trudnoća i što nam je činiti?
|
leaseydoux
|
31.03.2016. 23:10
Postovani doktore,
Zaboravila sam napomenuti da od januara pijem Roakutan tablete i da li je moguce da poremete menstrualni ciklus?
|
leaseydoux
|
01.04.2016. 00:25
Postovani doktore,
U januaru sam posljednji put imala seksualne odnose, menstruaciju sam dobila redovno nakon nekih desetak dana, u februaru opet dobijem redovno, a ovaj mjesec(mart) sam dobila cak 8 dana ranije, bila je oskudna i trajala krace u odnosu na prethodne. Postoji li mogucnost da su ovo do sad bile "lazne menstruacije" i da sam zapravo trudna? Inace nisam primijetila nikakve trudnice simptome. Unaprijed hvala!
|
|
01.04.2016. 22:25
ari56 neće doći do trudnoće ako nije bilo ejakulacije.
|
|
Zagor ne radi se o trudnoći. O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima koji govore o tome.
|
|
Leaseydoux ne radi se o trudnoći. Vjerovatno imate akne u sklopu pcosa. Sugeriram UZV pregled i hormonsku obradu.
|
marjanca69
|
02.04.2016. 11:55
Poštovani,
18.3 sam imala odnos, samo je jedanput malo penetrirao u mene bez ejakulacije i trljali smo spolovila. I to je bio 20 dan mog ciklusa koji nije redovit i varira od 30do 35 dana. 31.svog ciklusa dobila sam menstruaciju i trajala je 5 dana, ali je bila dosta oskudnija, prvi put dosad. Na 35 dan tj. 15 dan nakon odnosa sam ipak napravila test ( osjetljiv 10 hcg) i bio je negativan. Jesam li test napravljen prerano? Hvala na odgovoru!
|
|
02.04.2016. 21:05
Ne radi se o trudnoći, ne brinite.
|
Berta123
|
04.04.2016. 10:00
Poštovani, zadnju menstruaciju sam imala 28.03 i spolni odnos bez zaštite par dan nakon odnosno 09.03. Menstruacije mi traju od 29-31dan uglavnom. Da li postoji mogućnost da sam mogla ostati trudna? Tj kolika je sansa?
|
|
05.04.2016. 19:10
Skoncentrirajte se pa ponovite pitanje. Datumi vam ne odgovaraju.
|
Aca12was
|
05.04.2016. 21:05
Postovana,
od zadnjeg odnosa sa devojkom (17.2.2016) proslo je mesec ipo dana. Posle toga, 27.2.2016 imala je malo oskudniju poslednju menstruaciju koja je dosla uslovno receno nesto ranije(inace devojka ima neredovne menstruacije,prethodnu pocetkom januara,a onu pre nje pocetkom novembra).Zbog toga bila je na pregledu kod ginekologa koji joj je kasnije radio ultrazvuk vaginalnom sondom (posle nesto vise od 3 nedelje od odnosa, tacnije 10.3.2016 )-ustanovio je izrazite policisticne jajnike. Devojka je uvek imala neredovne menstr. na svakih 2,2.5 meseca (ima zakazane nalaze hormona i ultrazvuk stitne zlezde za petnaestak dana-posle cega ce joj ginekolog dati hormonsku terapiju).
Svi odnosi su bili uz Durex Extra safe, bez mog svrsavanja (prilicno sam "plasljiv". Ipak ja osecam strah toliki da sa njom ne smem vise spavati (zbog nekog mog neobjasnjivog straha od trudnoce-da je trudna sada bi vec bila na pragu 10-te nedelje trudnoce i imala bi valjda neke simptome, a i trudnoca bi se po mojim informacijama videla na ultrazvuku (to je bilo na ulasku u 6-tu nedelju, ako se dodaju 2 nedelje na poslednji odnos)).
Imate li iskustva sa ovakvim slucajevima da se momak toliko plasi nezeljene trudnoce, ili pak neki savet za mene mnogo bi mi znacio savet nekog strucnog lica? Da li imam razloga za brigu? (ili pak da konsultujem psihologa?) Zaista, zaista bi mi znacio Vas odgovor,
Predrag
|
|
05.04.2016. 21:55
Ne trebate biti zabrinuti. Više se brinem za vašu djevojku jer ako ima pcos isti poremećaj se mora liječiti čim prije. Terapija je hormonsa kontracepcija uglavom tako da ukoliko će ona uzimati iste i vi koristite kondom, ne trebate brinuti o mogučnosti trudnoće.
|