Klinička farmakologija s toksikologijom

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Andol-100

Autor Poruka

dolores

19.02.2003. 10:14

Poštovani,
Zanima me da li postoji lijek istog djelovanja kao Andol100, a koji bi mogle koristiti osobe sklone gastritisu i želučanim smetnjama, dakle preparat bez acetilsalicine kiseline?
Puno hvala na Vašem odgovoru!

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

19.03.2003. 12:28

Lijek koji se može dati u antiagregacijskoj terapiji umjesto acetilsalicilne kiseline je tiklopidin (Tagren, Krka). Ovaj lijek smije propisati samo specijalist internist, a važno je da se kontrolira krvna slika jer može doći do smanjenja bijelih krvih stanica što je vrlo opasno, ali prestankom uzimanja lijeka vraćaju se na normalu. Za vrijeme uzimanja ovog lijeka veliki oprez ako se istovremeno uzima neki lijek iz skupine nesteroidnih antireumatika (Voltaren, Ketonal, Brufen...) jer može doći do jakih krvarenja.

Lijep pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić

Mario

29.04.2003. 07:16

Molim Vas lijepo da mi odgovorite na slijedeće pitanje. Imam 34 godine i redovito osim krvi dajem i trombocite na separatoru u HZTM. Zanima me da li je korisno redovito ili povremeno uzimati Andol 100; na koji način on utječe na krvnu sliku i da li osim na spriječavanje nakupljanja trombocita utječe i na njihov broj?

Sa štovanjem

Mario