Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Implantacijsko krvarenje

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2016. 19:10

Ade uskoro bi trebali dobiti.

12.05.2016. 19:10

Micikamica ne mogu znati što je uzrok krvarenja kod vas. Možda kakva cista, anovulacija, probojno krvarenje zbog toga.

lutka24

24.05.2016. 09:50

Poštovani,
posljednju mjesečnicu sam imala 7.5. i došla mi je točno 28.dan dok mi obično ciklusi uvijek traju 30 - 33 dana.
Trajala mi je normalno 6 dana kao i obično. Odnose sam imala 12.5. a zatim 20. i 21. s time što do ejakulacije
20. nije niti došlo,a 21. je no u moja usta. U subotu 21.5.,dakle točno 2 tjedna od posljednje mjesečnice sam
ponovno počela krvariti s time što mi je u subotu bila normalna količina krvi kao kada imam mjesečnicu,u nedjelju i
ponedjeljak je intenzitet mnogo manji i krv je poprilično svijetlija,dok sam danas prmjetila samo malu mrlju na dnevnom
ulošku. Kolika je šansa da se radi o implantacijskom krvarenju? Ili je,možda,riječ o ovulacijskom krvarenju? Budući da mi je
sama ovulacija bila 21. (a plodni dani od 19. do 24.5.) Postoji li ikakva šansa za trudnoću? Zabrinuta sam. Unaprijed Vam
se zahvaljujem na odgovoru.

24.05.2016. 22:35

Vjerujem da se radi o ovulacijskom krvarenju. Za implantaciju je prerano a iz posta je razvidno da se ne bi trebao raditi o trudnoći.

lutka24

25.05.2016. 10:30

Mnogo Vam hvala na odgovoru doktore. Međutim,imala bih još jedno pitanje. Naime,kao što sam Vam u prethodnom postu
i napisala sama ovulacija mi je bila 21.5. no jutros sam primjetila sluzav iscjedak na gacicama,a isti osjetim i u samoj vagini.
Iscjedak se gotovo može poistovjetiti sa bjelancem od jajeta. Zanima me postoji mogućnost da mi je ovulacija ovih dana (danas)
budući da sam od 20.do 23. krvarila pa da tada do same ovulacije nije niti došlo? Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru.

ivana_s2406

25.05.2016. 15:40

Poštovani doktore,

Muž i ja smo se prije tri mjeseca odlučili prestati čuvati i radimo na bebi. Ciklusi su mi redoviti 26-28 dana, Zadnja mjesečnica mi je bila 29.04. i trajala je 5 dana. Odnose smo imali 07.09.12.14. i 15.05. (kroz plodne dane). Sljedeća mjesečnica bi mi trebala doći kroz 2-3 dana, nikakvih predmenstrualnih simptoma nemam kao i obično, nemam bolova u leđima, nemam grčeve, grudi mi nisu bolne. Sinoć sam imala malo svijetlo crvene krvi na wc papiru za vrijeme brisanja iza toga ništa ni danas ništa. Nikada prije mjesečnice nemam ovako crvenu krv, nekada bude tamno smeđa međutim kad se jednom pojavi uvijek je ima. Da li je moguće da se radi o implantacijskom krvarenju i nakon koliko dana od implantacije se preporuča napraviti test.

hvala vam i lijep pozdrav,

25.05.2016. 20:55

Lutka svakako da je moguće.

25.05.2016. 21:00

Ivana, moguće je jedno i drugo. Ako za 2-3 dana ne dođe menstruacija, napravite test na trudnoću.

Jelena223

26.05.2016. 02:30

Postovani,
Imala sam zasticen polni odnos 20.05 i taj dan mi je zavrsila menstruacija. Nakon toga sam imala odnos 26.05 i tokom odnosa krvarila. Krv je bila svetlo crvene boje i nisam krvarila nakon prvog odnosa niti mi je ostalo krvi na donjem vesu. Posto nisam sigurna da je sa kondomom sve bilo uredu, da li je moguce da je u pitanju implantacijsko krvarenje? Inace menstruaciju dobijam redovno na 30dana, iako mi je ovaj mesec poranila dva dana.

gogicaj

26.05.2016. 11:35

Postovani, radim na bebi vec par mjeseci. Ovaj mjesec od 16 dana ciklusa pijem Duphaston, imam vijeli mjesec nezasticene odnose. Danas mi je 23 dan ciklusa i jutroa sam vidjela jednu tanku crticu krvi, deblinje i velicine kao trepavic (oprostite na ovakvom poredjenju) , u poslednji par dana imam problem sa nesanicom,malo mi se grce misici materice...da li postoji mogucnost da je u pitanju implantacija ili je svaka mogucnost iskljucena....?

26.05.2016. 22:00

Jelena prema opisanom ne radi se o implantacijskom krvarenju. U vrijeme kad ste imali odnos nije bili ni ovulacija a kamoli implantacija.

26.05.2016. 22:00

Gogicaj pram opisanom mislim da se ne radi o implantaciji, već vjerovatno o probojnom krvarenju.

gogicaj

26.05.2016. 22:20

Doktore cijeki dan mi je bilo smeckasto i svjetlo roze, grce mi se misici materice kao i misici butina...
Da li postoji mogucnost imolantacije...kada hi mogla da uradim test najranije..?

27.05.2016. 19:15

Test napravite najranije u vrijeme očekivane menstruacije ili ako kasni koji dan.

maryann

16.06.2016. 10:20

Postovani,
redovno imam nezasticen odnos sa deckom (prekinuti snosaj), kao i neredovan ciklus. Poslednja menstruacija mi je bila 06.04., test sam radila 04.06. i bio je negativan, nisam imala ni simtome menstruacije. Nakon toga smo svakodnevno imali odnose koji su se ponavljali jedan za drugim, takodje bez zastite. 10.06. sam imala blago roze krvarenje, ali veoma malo, skoro neprimjetno, samo na papiru, koje je trajalo 3 dana i blagi bol u donjem dijelu stomaka. Sada su mi getrudi su mi bolne i otecene, a menstruacije jos uvijek nema. Da li je moguce da je to bilo implantacijsko krvarenje?

16.06.2016. 15:45

Ne radi se prema opisanom o implantaciji.

Maja1111

22.06.2016. 21:00

Postovani, zadnju mens sam imala 15.5. te nezasticenne odnose sa prekinutim snosajem 28.5i 4.6. godinama menst mi je neredovna znala je kasniti i po 15 dana.Medjutim u zadnja tri mjeseca vrlo redovna,tacni u dan. Kasni mi vec 8 dana. dva dnaa prije ocekivane menstruacije pojavio ki se svijetlo smedji iscjedak ,trajalo je sat vremena i stalo. Par koncica na papiru i mrljica na vesu.Menst nije dosla u ocekivano vrijeme i jos kasni.17.6 i 18 sam radila test-negativan. pricekala sam jos par dana i jucer sam uradila test-negativan. Jucer i prekjucer mi je ponovo krenuo iscjedak sada vec crven i vrlo malo,danss takodjer na papiru ima smedjkasto crvene boje. Grudi me nikako ovaj mjesec nisu boljele niti bilo koji drugi simptom. temperatura 36,6-36-7. Ovaj mjesec vec 15 dana sam postila, po 18 sati dnevno,stresna sam samo ovih 10ak dana zbog scega ovoga. Prosli mjesec popila sam po prvi put Ellaone. Bolove u stomaku nisam imala, samo dva dana neku napetost kao tupu bol i to je prestalo. Ii da na desnom jajniku imam cistu ali doktor kaze nisra ozbiljno. Oprostizr na dugackom tekstu ali ja se nadam fa cete mi reci vase misljenje o cemu se radi? implantacijskom krvarenju ili nekoj oskudnoj mjesecnici zbog posta,ili nesto trece? UNAPRIJEd ZAH

23.06.2016. 17:25

Ne radi se niti o jednom niti drugom vjerovatno. Koji je uzrok kod vas doista ne mogu znati.
Sugeriram da pročitate prijašnje postove koji govore o tome. Svakako sugeriram pregled i UZV.

Maja1111

23.06.2016. 18:45

trudnocu mogu da iskljucim? testovi negativni

24.06.2016. 12:30

Molim.

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 12
Naprijed