Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Implantacijsko krvarenje

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.02.2016. 22:50

Krvarenje je probojno, a test ste napravili prerano. Najranije ga napravite u vrijeme očekivane menstruacije, nikako ne ranije jer nije pouzdan.

gogicaj

22.03.2016. 13:25

Postovani, cijeli mjesec mart imam nezasticene odnose, u nedelju mi je 28 dan ciklusa, kada bih redovno trebala da dobijem menstruaciju, te se pojavila krv i mislila sam da sam dobila. Medjutim juce je samo smedje i jutros vidim da mi ima malo bez ali da nema menstruacije. Da li je moguce da je u pitanju inplatacijsko krvarenje? Inace sam pospana, glava me bolila u subotu i sve sam ostale simprome imala kao da cu da dobijem...

gogicaj

22.03.2016. 13:25

U vezi ranijeg pitanja, i sad mi se javilo blago krvarenje...vise kao sukrvica...

gogicaj

22.03.2016. 20:40

Cijeli dan je bilo smedje-crvenkasto krvarenje...ali bas bas slabo...ni upola kao prava menstruacija

22.03.2016. 23:05

Moguće je. NApravite test ili izvadite beta HCG.

marta90

24.03.2016. 09:55

Poštovani,

zadnja menstruacija mi je bila 26.2.-1.3. nakon toga sam imala nekoliko puta nezaštićeni odnos s tim da nije bilo direktne ejakulacije u moje tijelo. iduca menstruacija mi je trebala stici negdje oko 26.3. danas sam primjetila smeđe krvarenje tj. više kao iscjedak koje nije obilno i nakon obavljanja nužde na papiru mi ostane samo krv. inace imam dosta problema s vaginalnim upalama i mislim da sam i nedavno imala bakterijsku upalu rodnice. zanima me upucuje li ovaj smeđi iscjedak na trudnoću ili moze biti nesto drugo?

gogicaj

24.03.2016. 10:05

Doktore u vezi ranijih pitanja, juce mi se javila krv i mislila sam da je krenula menstruacija medjutim opet jutros skroz svjetlo...da li ostanete pri stavu da je moguce da je inplatacijsko i da uradim test? Koliko moze da traje inplatacijsko krvarenje?

24.03.2016. 21:40

Napravite test ili još bolje napravite beta hcg. Milsim da se radi o menstruaciji.

24.03.2016. 21:45

Marta vjerovatno trebate kroz koji dan dobiti menstruaciju, otuda je iscjedak.

Man25

29.03.2016. 20:20

Postovani,
6 mjeseci sam pila kontracepcijske pilule jer sam imala problema sa hormonima i neredovitim menstruacijama. Nedavno sam ih prestala piti (u 2.mjesecu) i otada imam nezasticene odnose u zelji da ostanem trudna. Menstruacija mi je ovaj mjesec zavrsila 18.3. (Stvarno ne znam kad bi mi sljedeca menstruacija trebala stici buduci da imam neredovite cikluse, kao sto sam navela vec) i danas mi se pojavio krvavo-smedi iscjedak. Zanima me da li je moguce da je to implantacijsko krvarenje ili je nesto drugo u pitanju?
Hvala

29.03.2016. 20:30

Nije vjerovatno se radi o ovulacijskom krvarenju.

Andrea007

04.04.2016. 09:55

Postovani, imala sam menstruaciju 11.3. A spolni odnos 18.3. No desilo se to da je kondom ispao i ostao u meni a partner je svrsio , slijedeca menstruacija trebala je biti danas 4.4. no jucer 3.4 sam isto kao i 1.4. imala krvarenje ,1.4 je to bila samo kap svijetlo crvene krvi ,a jucer tamno smedje malo obilnije koje mi se javilo nakon toga opet za par sati ,a sve je to popraceno bolovima u donjem dijelu trbuha kao i za vrijeme menstruacije ,zanimalo bi me jedino dali je to implantacijsko krvarenje posto sam na internetu citala da se javlja 6-12 dana nakon zaceca a meni je doslo nakon 14 dana prvo krvarenje ,hvala

04.04.2016. 21:50

Mislim da se ne radi o trudnoći, no svakako napravite sutra ujutro test za svaki slučaj.

marijanaj

09.04.2016. 19:35

Pozdrav, u četvrtak uveče sam počela krvariti. Boja je bila normalno crvena kao i inače i bilo je prilično obilno i tako ceo petak. Međutim danas ceo dan krvarenje je jako jako oskudno. Zanima me da li to može biti implatacijsko krvarenje ili je ipak menstruacija?

marijanaj

09.04.2016. 19:35

zaboravila sam da napomenem da mi menstruacije uglavnom traju po 4, 5 dana i da mi drugi dan bude najobilnije

10.04.2016. 13:50

Menstruacija je. Pročitajte u prijašnjim postevima razliku između prave i lažne menstruacije.

Ade1234

10.05.2016. 17:00

Postovani,
Imam neredovne cikluse, traju po 35 dana i vise. Posljednju menstruaciju sam imala 01.04. a 01.05. sam imala obilan bjelicast iscjedak, tih dana , bila sam bolesna (temperatura, slabost u misicima, kasalj..) Nakon toga, 03.05. sam imala odnos sa kondomom, momak je na kraju izvukao i ejakulirao vani, a kondom je ostao unutra, nije se izvrnuo niti okrenuo, odmah ga je izvadio. Cetri dana poslije (07.05)ujutro sam imala slabo oskudno krvarenje citav dan, sledeci dan opet. Treci dan nista a danas evo opet cetvrti dan javlja se takvo krvarenje. Sada je malo jace, izgleda kao da se voda crvena prosula po rublju. Drugih simptoma nemam. Da li se radi o implantacijskom krvarenju, o mogucoj trudnoci, da li to sto sam bila bolsna i sto tih dana skoro nista nisam jela ima veze sa poremecajem ciklusa? Hvala na odgovoru.

10.05.2016. 21:00

Prema opisanom ne radi se o implantacijskom krvarenju. Vjerovatno uskoro trebate dobiti menstruaciju.

Ade1234

12.05.2016. 11:35

Doktore, opet ja, juce(dakle 5.dan) sam imala obilan zuckasto-bijeli sekret, koji je dosta prljao rublje, povremeni blagi bol u jajniku i opet par kapljica krvi na papiru. Da li to i dalje znaci da uskoro treba da dobijem ili? Ovakav sekret se vuce dosta dugo, jos i prije odnosa, samo je nekad obilniji a nekad oskudniji.

MicikaMia

12.05.2016. 15:40

Cenjeni doktore,
poslednju mesecnicu sam imala 16.04., razmak izmedju dva ciklusa mi je 33-35 dana. Dakle, sledeca stvar mi se desila 9 dana pre pocetka ciklus, a nedelju dana posle seksualnog odnosa.
Sinoc sam posle koriscenja toaleta na papiru videla rozikast trag, uplasila se i pocela da pratim. Pri sledecem odlasku u toalet (nakon sat vremena), trag je bio braonkaste boje, danas je sve normalno. Mesec dana sam na hrono ishrani.
Ocekujem Vas odgovor

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 12
Naprijed