Autor
|
Poruka
|
vtec
|
10.01.2016. 03:40
Pozdrav,
Naime, ja i dečko smo imali ne zaštićeni spolni odnos ali analni spolni odnos. Mene zanima, pošto je dan ovulacije bio taj isti dan ili sutrašnji (nisam sigurna), a on je ejakulirao izvan mene, dali postoji mogućnost da ostanem trudna, jer sa radilo o analnom s tim da on nije ejakulirao u mene, sutradan sam imala nekakav bijeli sluzavi iscjedak koji je izgledao kao sperma, a nije mi bilo jasno kako jer nije u mene, pa me zanima što bi to moglo biti.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
10.01.2016. 13:05
Trudnoća prema opisanoj situaciji nije moguća.
|
Pitalica123
|
10.01.2016. 13:05
Poštovani,u prethodnom postu nisam napisala da me najvise zanima dali je moguca trudnaca tim putem koji sam napisala. Oprostite na smetnji hvala.
|
|
10.01.2016. 13:10
Ne radi se o trudnoči.
|
ruzica12
|
11.01.2016. 19:00
Zadnju menstruaciju dobila sam 7.12.2015.godine
imala sam 30.12.odnos sa deckom koristili smo zastitu i nije ejakulirao u meni vec je ejakulirao van.. nismo dugo bili u odnosu samo par minuta i nije bio ni blizu ejakulacije. Imam redovan ciklus i dobivam 27 ili 28 dan. Mozete li mi reci da li je trudnoca moguca s obzirom da mi menstruacija od dana kada redovno dobivam kasni vec 6 dana? Imam povremene bolove u donjem i gornjem dijelu stomaka. U donjem dijelu me zna zabolit kao kad trebam dobiti menstruaciju ali u gornjem dijelu me nikad nije bolilo.. hvala!
|
|
11.01.2016. 21:00
Prema opisanom ne radi se o mogućnosti trudnoće.
|
adele23
|
Postovani,
Je li moguca ovulacija za vrijeme menstruacije, naime imala sam nezasticen prekinuti odnos prvi dan menstruacije?
Ciklusi su inace bili redoviti osim zadnja 4 mjeseca kad su varirali, 30-40 dana, jesu li se tako poremetili plodni dani?
Postoji li mogucnost trudnoce ako je bilo ejakulacije van vagine te je penis obrisan te je nakon toga par sekundi bio u vagini, tocnije je li moguce da je ostalo sperme u penisu i ona je dospijela u rodnicu?
Sto moze znaciti rijetki prozirni do bijeli iscjedak?
Unaprijed hvala
|
ruzica12
|
Vazno da naglasim da pri odnosu kondom nije pukao i bili smo jako oprezni, i nije ulazio u mene do kraja vec otprilike do pola.. jako sam zabrinuta pa vas molim samo mi recite dali je moguce da sam trudna
|
janalala11
|
12.01.2016. 09:30
Poštovani doktore,
Posljednji menstruaciju sam imala 6.12.2015.godine. Imam redovite cikluse variraju 26-28 dan. Imala sam spolni odnos s deckom 31.12. Sa kondomom koji nije puknuo, jako smo pazili i usto nije ejakulirao u mene. Naime, bili smo zajedno na putovanju 10 dana u Njemackoj i Austriji gdje je jako hladno, niske temperature, promjena hrane vode i sl. A tu su i uzbudenje stres sve u jednom. Jeli to mozda rezultat kasnjenja menstruacije ili sam ipak trudna? Hvala unaprijed na odgovoru.
|
manuela16
|
12.01.2016. 09:35
Poz, neredovite menstruacije imam,nakon 38 dana,5.1 sam dobila menstruaciju i trajala je do 11.1.
10.1. Imala sam nezasticeni odnos, krvarila sam,predzadnji dan menge je bio ali smo imali odnos, svršio je van mene(99%) 11.1.imala sam ujutro jako probadanje u trbuhu dolje kod jajnika i smedi iscjedak, brine me to jer mi tak nikad nije bilo,dali postoji mogucnost trudnoce iako sam jos krvarila a imali smo nezasticen odnos?
|
|
13.01.2016. 00:15
Adele u vašem slučaju s obzirom na nepravilne i neredovite cikluse, moguća je ovulacija i ranije a i kasnije.
S obzirom da nije bilo direktne ejakulacije šansa za trudnoćom nije velika.
|
|
Ružica odgovorio sam vam.
|
|
Janalala prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći. O ostalim uzrocima izostanka mensturacije informirajte se u prijašnjim postevima koji govore o tome.
|
|
Manuela prema opisanom neće doći do trudnoće.
|
sanja00
|
13.01.2016. 20:05
Postovani doktore, zamolila bih Vas za odgovor..naime, odnos je bio 29.10. (prekinut snosaj) a 30.10. je pocela menstruacija..sljedeca je kasnila sedmicu dana i dosla 7.12. i trajala je krace nego prethodne (tri, cetiri dana i nesto slabijeg intenziteta)..u toj sedmici kasnjenja uradjena dva testa na trudnocu i oba negativna..zbog nesigurnosti, bolova u ledjima i sekreta koji se javljao svaki dan (proziran i sluzav) uradjena beta hcg iz krvi ciji je rezultat bio <1. Ovaj mjesec je menstruacija pocela 8.1. i opet je trajala samo tri dana..zbog opterecenosti trudnocom i stalnog razmisljanja o tome pod stalnim sam stresom, primjecujem da je stomak narastao i kao da se pomjera i kad zaustavim dah, kao normalno prilikom disanja..pa je moje pitanje da li je moguce da je beta nalaz netacan i da li samo povecan stomak moze ukazivati na trudnocu, tj mislite li Vi da su ovo bile prave menstruacije a ne implantacijsko krvarenje koje mnogi spominju, i da li je potrebno da odem na ginekoloski pregled ili UZV? Izvinjavam se na poduzem tekstu i uznemiravanju, i unaprijed se zahvaljujem..
|
sanja00
|
13.01.2016. 20:10
Postovani, zamolila bi Vas za odgovor..odnos je bio 29.10.(prekinuti snosaj), a 30.10. je pocela menstruacija, dok je iduci mjesec kasnila sedmicu dana tj. dosla je tek 7.12. ali je trajala krace nego prethodne (tri, cetiri dana i nesto slabijeg intenziteta)..u toj sedmici uradjena tri testa na trudnocu i sva tri negativna, a zbog nesigurnosti i bolova u ledjima te sekreta koji je bio svaki dan (proziran, sluzav) uradjena i beta hcg iz krvi gdje je rezultat bio <1. Ovaj mjesec je menstruacija bila 8.1. i opet kratko trajala, tri dana..zbog opterecenosti trudnocom i stalnim razmisljanjem o tome, pod velikim sam stresom i primjecujem kao da je stomak narastao, i kad zaustavim dah i dalje kao da se pomjera kao prilikom disanja..pa bi moje pitanje bilo da li je moguce da je beta nalaz netacan, i da li samo povecan stomak moze ukazati na trudnocu? Izvinjavam se zbog opseznog teksta i na uznemiravanju, i unaprijed zahvaljujem na odgovoru..
|
|
14.01.2016. 10:20
Poštovana, ne umišljajte si trudnoću tamo gdje je apsolutno nema.
|
Edysaa
|
14.01.2016. 11:15
Poštovani ;
Imala sam odnose sa deckom 31.12. Posljednja menstruacija je bila 13.12
Ovog mjeseca mestruacija je nastupila 10.01. i bila veoma kratka. Prvog dana primjetila sam samo smeđi isvjedak. U naredna dva dana bila je normalna ali je vec treci dan prestala.
Inace imam normalnu mestruaciju u trajanju od 6-7 dana.
Da li je ovdje rijec o normalnoj menstruaciji ili tzv "laznoj " ?
Unaprijed zahvalna
|
Mali23
|
14.01.2016. 16:35
Poštovani doktore, vec sam vam se par puta javio s ovom temom ali uistinu nisam siguran da li se radi o trudnoci ili necem drugom. Naime imao sam nezasticeni spoli odnos s djevojkom prije mjesec i pol dana; njoj stvari inace kasne pa je dobila dophaston dablete, i nakon njih je dobila bez ikakvih simptoma. Menstuacija je trajala 7 dana( 3 dana jače u odnosu na ostala 4 dana). Ali me sada zanima da li je moguca trudnoca ako je dobila stvari i uz to nekoliko dana poslije je povracala jer je pojela pokvarenu hranu sto se također vidjelo po probobavi. Sada pije kontracepciju i nakon 4 dana od menstracije osjeća se kao da ce dobiti stvari i uz to joj ide smeđi iscjedak.
Kod ginekologa je bila prije 3,5 tjedana od odnosa i on nije vidio trudoncu na Uzv. I sada me zanima da li je moguce da se radi o trudnoci?
Hvala i oprostite na opširnom članku. Lp.
|
trava
|
14.01.2016. 18:35
Postovani, vrlo sam mlada, sljedeci mjesec napunit cu 17 godina. Sa deckom sam u vezi 13 mjeseci. Tek smo 3 puta spavali zajedno. Prvi put je bilo 20.9.2015., koristili smo kondom i sve je bilo u redu. Posljednja mjesecnica bila je 31.12. i trajala je do 4.1.2016. Ponovo smo spavali zajedno 5.1. i 6.1. oba puta smo koristili kondom koji nije pukao (nadam se) i uz to je izvadio penis prije no sto je svrsio. Medutim, dirao me dolje, bojim se da nije prenio kap sperme. Mjesecnicu jos nisam trebala dobiti, ocekujem je krajem mjeseca, za oko 15 dana. Imam li razloga za strah? Pomozite molim Vas, pocetnica sam u ovome, stalno razmisljam o tome, osjecam neke bolove u trbuhu i slicno.
|