Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.12.2015. 21:05

Miki od sto jajnih stanica 30 posto se ne oplodi, idućih 30 se ne ugnjezdi, samo 30 rezultira trudnoćom , nakon čega još ima 10-15 posto tih ranih trudnoća koje se ne razvijaju dobro ili dolazi do spontanih pobačaja. Stoga ako ste pametna razumjet ćete o čemu pričam.

miki 5

29.12.2015. 09:25

sve mi je jasno. ali drugi ciklus pokusavamo,pa naravno da se brinem.... s obzirom da od drugih parova cujem da su samo pratili plodne dane i da im je od prvog cikusa uspjelo...kod nas to nije bio slucaj...

29.12.2015. 21:50

Godinu dana je realan rok da zatrudnite. Ako tada ne dođe do trudnoće radi se obrada.

doroteaa01

30.12.2015. 09:30

Molim vas savjet, ovi su datumi pocetaka menstruacije u proteklim mjesecima
2.8, 4.9 , 3.10 , 1.11 , 3.12 sljedecu menstruaciju trebam deobiti 3.1 , a 27.12 sam u noci imala nezasticen odnos u kojoj je partner jako malo ejakulirao u mene., po mojoj racunici to su bili neplodni dani. Da napomenem na godisnjoj razini mjesecnice su redovne, najvise odstupanje je bilo 4 dana. Zanima me dal su to onda stvarno bili neplodni dani? i dal moze biti nekakvi posljedica. Unaprijed zahvaljujem!

Bubica3

30.12.2015. 10:35

Pozdrav, u 7.mj sam prestala pit kontracepcijske pilule koje sam pile tri godine te sam 15.8.imala odnoa bez zastite. kasnila mi je menstruacija mjesec i pol pa sam otisla kod ginekologa,on mi je napravio uzv i rekao da de vjerojatno ne radi o trudnoci (4 tjedana nakon odnosa) te mi prepisao duphaston. nakon sto sam popila dve tablete za jedno 5 dana sam dobila menstruaciju te opet pocela piti kontracepcijske pilule. napravila sam par testova i bili au negativni. zadnjih par dana osjetim dosta jake bolove u jajnicima i donjem sijelu leda te kao da mi je trbuh naraso, ili sam napirena ili sve sto pojedem ide u trbuh. da li svejedno postoji mogucnost da ae radi o trudnoci ili je mozda nesto s jajnicima? i koji bi mogao biti razlog tom kasnjenju menstruacije uz bijeli gusti iscjedak koji je bio prisutan par dana na pocetku. Hvala

ivy31

30.12.2015. 19:30

Postovani,

imala sam spolni odnos s prezervativom 15-ti dan ciklusa. 20-ti dan ciklusa pojavio se u dva navrati tamnocrveni do smedji iscjedak. 25-ti dan ciklusa (26.12.) pojavio se ponovno slican iscjedak uz blijedo crvenu krv u jednom navratu tijekom brisanja. Od 26-tog dana ciklusa (27.12.) do danas svaki dan (posebno ujutro) prisutan je tamnocrveni do smedji iscjedak s tamnim tockicama koji se uglavnom opaza tijekom brisanja. Jucer navecer u jednom navratu bila je prisutna veca kolicina svjeze krvi opet prilikom brisanja da bi danas opet prisutan samo iscjedak. Ciklusi mi inace traju od 28-29 dana te sam prema tome menstruaciju trebala dobiti jucer ili danas. Takodjer, tijekom druge polovice ciklusa povremeno me probadaju jajnici te sam zadnjih par dana imala grceve kao da cu dobiti menstruaciju. Po Vasem misljenju, da li su ovi simptomi pokazatelj menstruacije (koja mi inace ne kasni) ili bi opisano krvarenje moglo biti znak rane trudnoce? Hvala na odgovoru!

zbunjena0000000000

30.12.2015. 20:35

Poštovani
Ja i decko smo imali spolni odnos sa kondomom ali on je par puta bio u meni i izvadio dan i ejakulirao, jeli moguća trudnoća?
Strah me je jer je kondom bio navučen do polovice spolnog organa. Molim vas hitno je

30.12.2015. 21:05

Dorotea neplodni su dani i neće doći do trudnoće prema opisanoj situaciji i anamnestičkim podacima.

30.12.2015. 21:05

Zbunjena prema opisanom neće doći do trudnoće.

30.12.2015. 22:00

Bubica ne radi se o trudnoći. Smetnje koje imate su za obiteljskog ginekologa.

ivy31

31.12.2015. 19:30

Postovani,

mozete molim Vas odgovoriti na moje pitanje od jucer? Puno hvala i lijep pozdrav!

Barbara106

01.01.2016. 14:55

Poštovani!

Koristila sam kontracepciju sve do prije mjesec dana, zadnja menstruacija je bila 4.12. i od tada ne koristim tablete. U par navrata nakon korištenja tableta sam spavala s dečkom ali smo koristili kondome. Mene sad zanima je li moguća trudnoća ako je on svojim penisom dodirivao područje oko usana i ulaza u rodnicu a predejakulata je bilo jer je taj dan ranije imao orgazam. Hvala!

Bubica3

hvala Vam..al jako me brine jer ujutro nikad inace nemam trbuh..a sad imam...a preko dana naravno jos vise..i bas se primjeti..i jucer su me bolile grudi i znaju me boliti jajnici i ponekad prepone

iva9980

Postovani,
Jucer sam imala zasticeni odnos s deckom,nakon zavrsetka rekao je da je sperma malo izasla van iz kondoma (pri kraju kondoma) ikao kondom nije pukao.Ako je sperma zaista malo izasla van kolika je mogucnost da ostanem trudna?Menstruacija mi je zavrsila 25.12 i ciklus obicno traje 27-31 dan.

01.01.2016. 20:00

Barbara prema opisanom neće doći do trudnoće.

01.01.2016. 20:05

Ivy prema opisanom mislim da bi trebali uskoro dobiti menstruaciju no ovako ne mogu znati.

Bubica odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu.

Iva šansa svakako postoji. Uzmite pilulu za dan poslije.

samrichak29

Imala sam nezasticeni odnos sa ejakuliranjem na drugi dan menstruacije. Zbog pco godinama pijem logest pilule. Zanima me da li postoji mogucnost trudnoce i koliko dana iza tog bih mogla uraditi test da se smirim?

Barbara106

01.01.2016. 21:30

Poštovani, zaboravila sam napomenuti da je došlo do kratkotrajne i nepotpune penetracije. Znači li to i dalje da nebi trebalo doći do trudnoće?