Konzumiranje jaja može smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2


Konzumiranje jaja može smanjiti rizik od dijabetesa tipa 2

Prema rezultatima istraživanja koje su proveli finski znanstvenici s University of Eastern Finland, konzumiranje jaja može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2.

Naime, pokazalo se da je konzumiranje jaja povezano s manjim rizikom od dijabetesa tipa 2 i nižom razinom šećera u krvi. Pa tako osobe koje jedu četiri jaja tjedno, imaju 37 posto manji rizik od dijabetesa tipa 2 u odnosu na osobe koje jedu samo jedno jaje tjedno.

Zanimljivo da konzumiranje više od četiri jaja tjedno nije donijelo nikakvu dodatnu korist.

Inače, poznato je da živote navike poput prehrane i tjelovježbe imaju važnu ulogu u nastanku dijabetesa tipa 2. Također, treba pripomenuti da dijabetes tipa 2 postaje sve rašireniji u svijetu.

Izvor:
American Journal of Clinical Nutrition