Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoca?

Autor Poruka

eleonora1992

06.06.2015. 19:30

postovani, imala sam mengu 11.4 a nezasticene odnose 2.5. menstruacija mi je iza toga dosla 7.5 trajala je 5 dana i bilo je normalno krvarenje s tim da je na pocetku bilo malo smedkasto, a kasnije crveno. sada mi mensteuacija kasni, imam zgaravicu i proljev te cesto mokrim. imala sam problema s urinarnim infekcijama te u meduvremenu nisam imala odnose. imam osjecaj da su mi bradavice malo vece. postoji li mogucnost lazne menstruacije i trudnoce? hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.06.2015. 20:30

Ne radi se o trudnoći. Svaka mućnina ne znači trudnoću.

manuelica

06.06.2016. 13:30

Postovani.
10.05.2016 bio je prvi dan mog menstrualnog ciklusa.
16.05.sam imala rizicni spolni odnos.
Po nekim pravilima sutra bih 07.06.trebala dobiti menstruaciju. I jucer i danas sam imala bolove u donjem dijelu trbuha i bolne grudi. Postoji li ikakva mogucnost da sam trudna? Ove simptome sto imam jesu li menstrualni ili????

06.06.2016. 23:35

Ako su ciklusi na godišnjoj razini redoviti, onda su neplodni dani bili, te ne bi trebalo doći do trudnoće.
Smetnje koje imate vjerovatno su stvar pms-a.

jasnam0106

07.06.2016. 00:10

Postovani,

Zadnju menstruaciju dobila sam 11.5. I bila je obilna i trajala do 16.5. Ciklus mi traje 28 dana. Inace imam ne redovit menstruacije, nikada ne dode na vrijeme.
Imala sam spolni odnos 17. 20. 21.5. Sa deckom, koristio je kondom. Te 26.5. Bez zastite. Ali ejakulirao je van mene.
Pojavilo mi se nesto sto nisam imala nikako do sada. Bijelo, zuti gusti iscjedak prije 4 dana i trajao je 2 dana malo se osjetio cudan miris na gacama.
Sada, za 2 dana trebam dobiti m, ali nemam nikakve simptome. Inace uvijek mi grudi nabubre, budu bolne na dodir, leda me bole i stomak. Danas samo osjetim jakr grceve u donjem dijelu trbuha kao i prije menstruacije ali nista drugo.
Zadnjih tjedana sam jako pod stresom zbog skole i sezonskog posla.
Mozete mi pojasniti sto moze biti taj bijeli iscjedak te imam li razloga za brigu u vezi moguce trudnoce?

Puno hvala.

07.06.2016. 20:35

Prema opisanom i ako niste subjektivni, nije bilo ejakulacije, ne bi trebalo doći do trudnoće.

jasnam0106

07.06.2016. 20:45

Uz sve to.
Stalno sam umorna. Puno ucim i malo jako spavam.
Kad god idem kuci iz skole skoro zaspem u busu od umora.
I imam jaka probadanja u lijevom jajniku vec duze id mjesec dana. Za vrijeme bolova dobivala sam menstruaciju.

jasnam0106

07.06.2016. 20:50

Imate ideju kako objasniti ovoliki umor te taj bijeli gusti iscjedak? Nisam napisala da me je svrbuckalo dolje kad sam ga imala.

jasnam0106

07.06.2016. 20:55

Te tolike bolove u lijevom jajniku

08.06.2016. 10:10

Iscjedak je posljedica upale u rodnici.
U svezi mogućnosti trudnoće sam vam odgovorio.

Nina1233

08.06.2016. 10:15

Postovani,imala sam menzis 04.05.,decko i ja smo posle menzisa oko 26.05. imali nezasticen odnos tada prvi put i jos dva puta posle nekoliko dana,ali on nije ejakulirao u mene nijednom. Sada evo vec je 08.06 ja jos nisam dobila a glava me boli i danas malo ledja,i bubuljice mi iskoce na licu.Ne zelim jos da budem trudna. Sta misliti da li sam? Hvala unapred.

08.06.2016. 10:30

Prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći no s obzirom na kašnjenje menstruacije sugeriram da ipak napravite test na trudnoću.

Nina1233

09.06.2016. 10:40

Hvala doktore,a koliko najvise sme da kasni menstruacija?
Meni vec 5 dan.
Hvala unapred!

09.06.2016. 18:36

Nema donje niti gornje granice koliko može kasniti. Ako kasni više od 10 dana obratite se ginekologu na pregled i UZV.

dina2909

14.06.2016. 22:10

Poštovani,
molim vas pomoć. nakon dvije sptontane trudnoće koje su bile biokemijske i nekoliko pokušaja mpo-a koji su svaki puta završili negativnom aspiracijom, konačno imam oplođene jajne stanice i trabam ići na embrio tansfer. e sada mi se stvorio problem. na početku postupaka tsh mi je bio 2.6 i dali mi euthyrox 25, nakon 9 mjeseci terapije pao je na 0.04, tada mi je rečeno da prekinem terapiju, u početku se lagano povečavao, onda je nakon mjesec i pol naglo skočio na 8.45. uvode mi opet terapiju 50mg sa kojom pada na 6.92. nakon toga 6 dana pijem 100 mg i pada na 3,00. sa time kreće postupak i terapija se samnjuje na 25 opet. danas provjeravala prije transfera i opet je 6.88, zvala svog dr. i rekao mi je da počnem piti najmanje 75 mg. od sutra. pošto je meni ft3 i ft4 u granicama normale, uzv štitnjače je normalan, antitijela su povišena ali endokrinolog kaže da je i to normalno, da se kod mene dogodilo sintetični pad i skok tsh ili da je moguće da mi se doliko podigne u stresnoj situaciji. dali je to točno da se može toliko podignuti u trenutku stresa? meni će sudeči po mojoj povijesti tsh pasti u par dana sa terapijom od 100 mg. sada me zanima dali tih par dana može utjecati na trudnoću nakon transfera i na koji način?
oprostite na dugom postu.
puno hvala
lp

15.06.2016. 19:05

Nažalost to nije domena ginekologa već endokrinologa. Oscilalacije su česte kod hipotireoze. Morate se držati uputa endokrinologa.

dina2909

17.06.2016. 11:40

Puno vam hvala na odgovoru. evo rekli su mi da to nema nikakve veze jer samo tsh oscilira, a ostali nalazi štitnjače su u redu. jučer bio transfer dvije morule za koje embriolog kaže da su jako dobre, sve prošlo u redu i lijepo smještene u samu sredinu. dr. je propisao umjereno mirovanje. dajte mi recite što točno podrazumjeva to mirovanje, po forumima čitam da moram ležati nekoliko dana, ne voziti se u autu, itd, jasno mi je da ne radim ništa fizički teško, ali dali su dozvoljeni neki normalni kućanski poslovi? (danas trebam okačiti veš za sušiti i sva u strahu dali smijem ili ne.
puno hvala
lp

18.06.2016. 02:25

To znači da su dozvoljene uobičajne svakodnevne aktivnosti. Nije dopušteno izlaganje težem fizičkom naporu, teškim treninzima itd.
Poslove po kući koje radite i inače možete i dalje obavljati.

dina2909

18.06.2016. 11:15

puno vam hvala na odgovoru
lp

Adejisaa16

18.06.2016. 13:30

Dobar dan . Moja posljednja menstruacija je započela 27.5.2016 i zavrsena je za 4 dana . Ciklus mi inače traje 26 dana . Muž i ja smo imali odnose u toku i prije a i poslije plodnih dana (po mom proračunu) od 5.do 10.6 . Radimo na bebi . U srijedu , 15.6 sam primijetila dvije svijetlo crvene tačkice na rublju pa sam pomislila da je to bila implantacija jer mi je suviše rano bilo za početak menstruacije. Šta vi mislite da li sam trudna ? Menstruaciju trebam dobiti 22.06 s tim da imam blage mučnine i čudan lagani bol koji traje veoma kratko . Nemam nikakva žiganja u donjem dijelu stomaka kao pred menstruaciju. U grudima imam osjećaj punoće , ali me ne bole uopšte kao što bi me boljele da trebam dobiti . Puno bi mi značilo vaše mišljenje . Hvala. Lp