Autor
|
Poruka
|
valee
|
09.09.2013. 15:10
Koristila sam tablete duphaston godinu i pol.poslije toga sam cula razne price od drugih osoba da to prestanem piti jer mozes ostati neplodan i da je to za ciste.,koje ja nemam ja vam zapravo uopce nedobivam menstruaciju.prestala sam piti u pet mjesecu i tada sam imala zadnji puta.promijenila sam tri ginekologa i svi govore isto,samo daju tablete i to je to.medutim dva tjedna imam smedi iscjedak,zasto?.prvo sam mislila kad sam vidjela da to pocinje menstruacija ali ona uopce nije dosla,samo je jedan dan bilo jako malo krvi.imam redovite spolne odnose.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
09.09.2013. 18:00
Terapija mi se čini opravdanom. Krvarenje je disfunkcijsko jer ne ovulirate. Svakako napravite i test na trudnoću. Ne mjenjajte ginekologe nego se educirajte i od liječnika tražite svaki put pojašnjenje. Ne slušajte ljude sa strane koji nisu medicinske struke i nisu kompetentni da prosude da li je neki lijek za vas ili nije.
|
valee
|
09.09.2013. 18:25
Hvala puno.dali je velika mogucnost za trudnocu?jer zastitu nekoristimo?
|
|
10.09.2013. 01:30
To vam ne mogu odgovoriti jer za to trebam mnogo detalja.
|
ivchy_os
|
10.09.2013. 15:10
Poštovani,
Imala sam menstruaciju 06.08. te 2 tjedna nakon toga nezaštićeni spolni odnos. Isti dan sam popila tabletu za dan poslije, budući da se nezaštićeni odnos dogodio u terminu plodnih dana. Menstruaciju sam normalno dobila 3.9. i odmah počela piti Yaz. No, nakon 5 dana (koliko inače imam menstruaciju) i dalje imam iscjedak/jako blago krvarenje. Je li to normalno zbog hormona, trebam li se zabrinuti?
Srdačan pozdrav
|
|
10.09.2013. 23:05
Normalno je.
|
valee
|
10.09.2013. 23:10
Neznam dali vam moze pomoci ali obicno nekoristimo zastitu.hvala puno
|
|
11.09.2013. 19:30
Ne mijenja situaciju.
|
valee
|
12.09.2013. 22:30
Ako vam nije problem da mi kazete koji vam je detalj potreban i koji bi vam pomogao.
|
|
12.09.2013. 22:50
Nemam vam više što odgovoriti.
|
marina24
|
16.09.2013. 13:55
poštovani doktore.
već 5 godina koristim kontracepcijske pilule Trinovum i nikada nisam imala nikakvih problema, niti obilna krvarenja. prije 4 mjeseca bila sam na pregledu i sve je u redu. No prije 3 mjeseca primjetila sam sluzavi smeđi iscjedak koji je trajao 2 dana a nakon toga menstruacija je bila normalna kao i obično. Prošli i ovaj mjesec taj sluzavi iscjedak imala sam svih 6 dana a menstrualna krv mi je smeđe boje. zanima me dali je to neki problem?
|
|
16.09.2013. 21:10
Nije problem, radi se o spotingu kao posljedica uzimanja pilula. Nastavite dalje uzimanje prema propisanoj shemi.
|
dragam
|
22.10.2013. 23:15
Poštovani,
zadnju menstruaciju imala sam 08.09., inače imam redovite menstruacije (30-32 dana). 04.10. pojavio mi se gusti smeđi iscijedak i bolovi nalik predmenstrualnim, no menstruacije nije bilo, samo iscjedak i malo krvi, sve skupa trajalo je 2 dana, to mi se isto pojavilo danas 22.10 - bolovi, gusti smeđi iscjedak i malo krvi.
moje uobičajne menstruacije tako ne izgledaju, o čemu se rdai?
|
|
23.10.2013. 17:55
Možda trudnoća, cista, endometrioza, upala, itd.
Sugeriram pregled i uzv.
|
Ella30
|
29.10.2013. 23:10
Poštovani doktore,molila bih Vas mišljenje o problemu koji me izluđuje.
Prošle godine sam zatrudnjela nakon dužeg pokušavanja (18 mjeseci) ali nažalost,morala sam na kiretažu početkom godine(missed abortion) .
Prije nekoliko mjeseci smo ponovo odlučili probati zatrudnjeti,međutim od toga ništa.
Prošlih 6 ciklusa oko 7 dana prije menstruacije pojavljuje se smeđi iscjedak koji primječujem kod brisanja i imam lagane grčeve u trbuhu.
Nakon toga dođe menga koja traje 5 dana i još 2 dana imam opet smeđi iscjedak.
Bila sam kod svojeg ginekologa koji mi je napravio uzv i briseve i sve je u redu.Papa test radila sam sam u 12-tom mjesecu,na početku trudnoče,bio je uredan.
Dobila sam Duphaston koji sam pila 3 mjeseca po 1 tabletu dnevno od 14.-25.dana ciklusa ali ništa se nije promjenilo,icjedak prije menge je prisutan i dalje.
Jel moguče da stres,rad u smjenama i šok koji sam doživjela zbog pobačaja utječe na ciklus i spomenute probleme jer su počeli otprilike nakon odluke da ponovo pokušamo zatrudnjeti.Unaprijed hvala na odgovoru!
|
|
30.10.2013. 10:20
Iscjedak je posljedica pada hormona pred menstruaciju. Terapija mi se čini opravdanom.
Savjetujem da napravite spolne hormone i hormone štitnjače.
|
lucija_93
|
28.11.2013. 23:30
Poštovanje,
Imam 20 godina i 4.10. sam imala prvi seksualni odnos sa zastitom (kondomom). Menstruacija mi je dosla kada je i trebala- 22.10 i trajala 6 dana. Ovaj mjesec mi kasni 10ak dana a jucer je došlo do manjeg,kratkotrajnog krvarenja i smeđeg iscjetka. No od onda se ništa nije promjenilo, nije doslo do daljnjeg krvarenja. Da li postoji šansa trudnoće i da li bi se trebala bojati nekih drugih mogucih bolesti? Hvala puno na Vasem misljenju i odgovoru
|
|
29.11.2013. 09:25
Ako ovaj mjesec niste imali rizičnih odnosa, svakako se ne radi o trudnoći.
Savjetujem odnose sa zaštitom kao mjeru prevencije protiv spolno prenosivih bolesti.
|
macika4
|
18.12.2013. 11:40
Dobar dan nemam vise gde da se obratim pa da pitam i vas imam 34 godine i pokusavam ostati trudna vec 2 godine ,imam neko oskudno krvarenje sto ranije nikad nisam imala a od kad pokusavamo da ostanem trudna meni se javlja ponekad takvo krvarenje koje traje 7 dana i posle mi normalno dolazi menstruacija,imam bolne ovulacije sve sam ispitala i hsg i hormone i bakterije jedino nekad se javi candida muzev spermogram je normalan ,zasto mi se sve ovo desava folikule mi normalno rasnu do 22 i endometrium u ovulacije mi je uvek 10 zasto imam ovo krvarenje gde da ispitam zasto dolazi do ovoga hvala vam
|
Sekajedan
|
18.12.2013. 14:50
Imala sam menstruaciju, a prvi dan mensruacije je bio 18.11. Spolni odnos 17.11. i od tada nisam imala spolne odnose. Prekjuče mi se pojavio smeđi blagi iscjedak i više se nepojavljuje. Šta je u pitanju? Da li sam trudna? Hvala unaprijed
|