Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

predejakulat??

Autor Poruka

korisnikuser

27.03.2013. 11:00

Pozdrav,

ponovo ja. Posto moja djevojka jos nije dobila, a prosli put je dobila 27. i nema ni simptoma da ce dobiti (bol u dojkama i stomaku), da li je moguce da i ti simptomi i menstruacija kasne zbog nervoze? Ona je trebala dobiti oko 24. i jos nije dobila. Sta da radimo?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.03.2013. 16:30

Test na trudnoću ako kasni menstruacija. Ako je negativan savjetujem još koji dan da pričeka menstruaciju.

korisnikuser

27.03.2013. 17:55

Ali u proslom odgovoru ste rekli da je trudnoca iskljucena. Da li je to moguce da se ista desi?

korisnikuser

27.03.2013. 18:05

I bio bih vam zahvalan kad bi mi odgovorili na pitanje u vezi nervoze i streza. Da li moze doci do kasnjenja menstruacije ili cak odgadjanja ako dodje do previse nervoze. Mi se brinemo vrlo puno, jer smo vrlo mladi. Imamo po 18 i 19 godina. Hvala.

27.03.2013. 19:30

Pa odgovorio sam vam. Ako je tako kao što ste vi opisali onda se ne radi o trudnoći.
No ako kasni menstruacija, prvo što se treba isključiti je trudnoća, da bude 100 sigurno.
Svakako da stres može idgoditi nastup menstruacije.

Rista123

01.04.2013. 18:50

Postovani, trebao bi mi precizan odgovor na pitanje u vezi sa predejakulatom.
Da li predejakulat izlazi uvek 1-10 sec pre nego sto izadje prvi mlaz sperme ili moze i ranije?
Pored toga me zanima da li je moguca trudnoca na ovaj nacin, devojka je u plodnim danima, imali smo odnos sa kondomom. Osetio sam da ako nastavim jos 25-30 sec sa odnosom da cu ejakulirati pa smo usporili i stali. Znaci nisam ejakulirao. Nakon 5 min pauze i brisanja penis je bez kondoma usao na sam pocetak vagine 1-2 cm i odmah sam prekinuo(znaci trajalo 3 sec najvise)? Uzmite u obzir da se mozda pojavila kapljica providne sluzi pre tog kontakta. Pa me zanima da li je ta potencijalna kapljica mogla da bude predejakulat iako nisam bio blizu vrhunca, ali sam bio svestan da ne bi mogo duze od minute,2 da izrdzim sa odnosom, da li tada ta sluz koja se luci moze sadrzati spermatozoide ili ce se ona sa spermatozoidima javiti tek kad se vrhunac priblizi na 10 sec od ejakulacije?

01.04.2013. 21:30

Konkretno trudnoća je isključena. Ne brinite. Radi se o sluzi a ne predejakulatu.

Rista123

01.04.2013. 23:00

Hvala Vam, mnogo ste me umirili.
Mnogo mi je lakse sada kada znam da se predejakulat nece javiti ako usporim sa odnosom da bih odgodio ejakulaciju( naravno usporenje na vreme, a ne 10-15 sec pre vrhunca). Posto se ipak isuvise plasim nezasticenog odnosa da li je sasvim dovoljna zastita od nezeljene trudnoce kondom i da li vazi da je on u potpunosti ispravan ako ga nakon odnosa dopunim vodom i na njemu nema vidljivih tragova curenja?
Hvala jos jednom...

02.04.2013. 10:40

Kondom je dovoljan. Pozdrav.

Rista123

02.04.2013. 11:00

Postovani, I da li takodje vazi da nije moguca trudnoca ako jedna mala kapljica ejakulata(manja ili jednaka 0.2ml, nikako vise, cak manja i od toga, ne mislim na predeajulat jer on svakako moze biti bar 1ml, a ni na prvi mlaz ejakulata koji takodje moze biti verovatno i veci od 2ml) nekao dospe na dubini od maksimalno 2cm unutar vagine, a da pre toga nije bilo odnosa tako da providna sluz muskarca nije dospela u vaginu, samim tim sredina vagine je i dalje ostala kisela tako da ti spermatozoidi ne mogu nikako do grlica materice, a da ne uginu? (cak ta kapljica nije ni sa cim gurnuta prema grlicu tako da je valjda nemoguce da se razlije na 7-8 cm koliko je potrebno do grlica i da prodje kroz njega) ili ovo ne vazi?
Hvala

Rista123

02.04.2013. 15:30

Posto mi jos niste odgovorili na predhodno pitanje dodacu jos nesto, naglasio sam da se ta jedna mini kapljica sperme nadje na dubini od 2 cm unutar vagine, a posto sam reko da se nasla tamo bez seksualnog odnosa, uzmite u obzir da je uneta preko prsta i to samo jednim kratkotrajnim dodirom prsta i vagine...(znaci nikako na vecoj dubini od 2 cm, i nikako vise vec samo manje od 0.2ml)...

Hvala Vam od sveg srca...Najbolji ste...

02.04.2013. 21:45

Trudnoća nije moguća.

Rista123

03.04.2013. 20:05

Postovani, preformulisacu malo jedno od prethodnih pitanja i necu vise da Vam oduzimam vreme. Plodni dani. Odnos trljanjem plonih organa(zasticen kondomom) prekinut malo pre ejakulacije(ni posle prekida nije doslo do ejakulacije). Posle 5 min dolazi do kratkotrajnog nezasticenog kontakta vagine i penisa, maksimalno na dubini od 2 cm unutar vagine i nakon toga nije bilo nikakvog odnosa. Posto je penis pre tog kontakta detaljno obrisan na njemu nije moglo da se javi vise od jedne male kapljice providne tecnosti prilikom tog kratkotrajnog dodira. Rekli ste da je to sluz i da ne brinem.
A posle toga ste mi rekli da ako se prstom kojim slucajem unese mala kapljica sperme na dubini od 2 cm, nece doci do trudnoce(do toga sa prstima nije doslo, to sam informativno pitao).
Na osnovu toga logicno je da znaci ali ipak da Vas pitam, da je cak ta potencijalna kapljica za koju ste rekli da je sluz ipak nekako u mom slucaju sadrzala spermatozoide, ne bi ni tada bilo mogucnosti da dodje trudnoce jer je ipak bila na premaloj dubini i bila je veoma male zapremine? Je l' nemam nikakvih razloga za brigu jer treba da dobije za desetak dana?
Hvala...

03.04.2013. 20:20

Neću vam više odgovarati.

HallMiksa

05.04.2013. 09:50

Da li predejakulat izlazi samo neposredno pred ejakulaciju ako tog dana nije bilo druge ejakulacije? I da li postoje sanse, ako se prilikom priblizavanja ejakulacije zastane, da se tad izluci predejakulat, iako posle toga ne dodje do ejakulacije?

05.04.2013. 21:00

Poštovani ono što je relevantno da znate o tome sam napisao. Poštovanje.

blueberry

08.04.2013. 19:15

pozdav... da li znate kakve je boje predejakulat?moze li on izaci 1 minut pre ejakulata...ja kad se ''napalim'' i odmah posle toga izadje nesto sluzavo providno da li to moze biti prdejakulat? molim vas odgovorite jos uvek panicim da mi devoka nije trudna...

08.04.2013. 23:40

Poštovani to je sluz a ne predejakulat.

jasamtu2

09.04.2013. 21:55

Postovani
Ja sam pila tablete Logest 3 godine,i napravila sam pauzu.Prvu menstruaciju nakon prestanka sam dobila prosli mjesec 28. dan.Menstruacije mi inace traju 3 dana,5.dan ciklusa sam imala odnos sa prekinutim snosajem,momak sigurno nije svrsio unutra,bio je vani 4-5 sekundi ranije..tio je bio prvi i jedini odnos taj dan.Sad mi je 30. dan ciklusa i jos nisam dobila.Nikakvih simptoma trudnoce nemam, Jedina cudna stvar je bila da mi se naglo povisio pritisak sto mi se nikad ranije nije desavalo.Kolika je mogucnost da se radi o trudnoci? hvala

09.04.2013. 23:15

Ako je kao što ste naveli ne radi se o trudnoći.
Ali ipak savjetujem test na trudnoću.

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 26
Naprijed