Autor
|
Poruka
|
mirkamirka
|
18.03.2015. 10:05
Koristim yasmin već skoro 10 godina. Zadnja normalna menstruacija bila je 15.02., redovita je uz yasmin. Proše dvije menzis prilično tamne boje. Zadnji ciklus izgubila sam zadnju pilulu iz pakovanja - trebala sam je popiti 12.3. Pročitala sam upute o propuštenoj tableti u trećem tjednu i odlučila nastaviti s novim pakiranjem nakon 5-6 dana. Istog dana krećem uzimati Klavocin radi upale korijena zuba (smanjuje li učinak kontraceptiva?).
13.3. je bio odnos bez zaštite, prije toga još 1.3. Dva dana nakon zadnjeg odnosa - 15.3. u uobičajeno vrijeme dobijem čudnu menstruaciju - svijetlo crvenu, oskudnu, sluzavu.. kao nikada. Više tragova krvi na toalet papiru, nego ulošku. 16.3. čitav dan imam proljev. 17.3. proljev smiren, oskudno krvarenje i dalje, počinjem s novim pakiranjem... imam li razloga za brigu?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.03.2015. 10:10
Ako vam bude kasnila menstruacija.
|
Kruska.
|
19.03.2015. 18:45
dragi doktore, zadnju menstruaciju sam imala 19.02. nakon toga sam imala zasticene odnose s momkom. jednom smo u vrijeme plodnih dana imali odnos bez zastite ali nije ejakulirao niti je bio blizu toga. menstruaciju nisam dobila, iako imam blage bolove u jajnicima kao i bolove u krstima. ovaj mjesec sam se preselila u drugu drzavu, kao i pocela raditi te sam bila pod stresom. zanima li me da li su ovo simptomi trudnoce ili menstruacije? trebam li uraditi test za trudnocu?
|
|
19.03.2015. 19:40
Napravite test no prema opisanom se ne bi trebalo raditi o trudnoći.
|
505982
|
20.03.2015. 23:25
zadnju menstruaciju sam imala 22.1.2015. trajala je 6 dana. ciklusi su neredoviti, zadnji je trajao 42 dana.spolni odnose sam imala 31.1.2015. i 15.2.2015. međutim 16.2.2015. primjetila sam blago krvarenje koje je trajalo 7 dana. ne znam što je to pa me zanima je li moguće da sam trudna ili nešto drugo jer menstruaciju još nisam dobila. simptome trudnoće ne primjećujem
|
|
21.03.2015. 11:00
S obzirom na neredovitost menstruacija šansa za trudnoćom postoji. Napravite test.
|
505982
|
21.03.2015. 20:25
zahvaljujem
|
mmkoli
|
21.03.2015. 20:25
Spavala sam sa dečkom prvi put prije 3 tjedna,nezaštićeno. On nije uspio ući do kraja,ali je svršio izvan,znači ne u mene. Mjesečnica mi nije uvijek redovita i obično imam bolan pms i mjesečnicu. Imam sve simptome pms-a,bolne grudi (osjetljive i ispupčene bradavice),bol u donjem dijelu trbuha,ali i gubitak teka i malenu mučninu(možda sam i počela izmišljati simptome). Ali mjesečnica nikako da dođe. Prošli mjesec sam ju dobila 14.2. 17.3. sam napravila test koji je negativan. U zadnje vrijeme sam pod stresom zbog te neželjene trudnoće i još nekih stvari. Mogu li trudnoću ukloniti kao razlog kašnjenja ili da napravim još jedan test? Hvala
|
Marijance21
|
21.03.2015. 22:05
Poštovani doktore,
Imam neredovite cikluse koji variraju od 28-38 dana,nekada i više. Danas je već 43 dan. Radila sam 2 clear blue compact testa za trudnoću i oba su negativna,zadnji je bio prije 3 dana. Nisam radila sa prvim urinom s obzirom da mi je ljekarnik rekao da mogu u bilo koje doba dana. Da napomenem pod velikim sam stresom na poslu, prvi mi je posao i medicinska sam sestra koja asistira pa se nemojte čuditi što vas zdravstveni djelatnik pita. Ginekologica me naručila za 2 tjedna na pregled ali s obzirom da sam nestrpljiva odlučila sam vas pitati za savjet. Da li je moguće da mi je izostala ovulacija ili me testovi lažu? Hvala na odgovoru!
|
|
22.03.2015. 13:15
Mkoli ne treba više test. Ne radi se o trudnoći. O uzrocima izostanka pročitajte u prijašnjim postevima.
|
|
22.03.2015. 13:15
Marijance ne radi se o trudnoći. Okolnosti koje navodite mogu uzrokovati kašnjenje menstruacije.
|
MDK124
|
23.03.2015. 18:10
Poštovani
Imam 18 god i menstruacija mi kasni od 19.3. ..znaci vec oko 4-5 dana..odnose sa sa momkom imala uvijek sa zastitom a i ako je bez zastite nikad nije svrsio u mene, mimo toga vec u jednom drugoj temi sam napisala da sam prije neki dan pocela osjecati simptome kao da cu da dobijem ali jos nista..stomak me jos ne boli kao kad trebam da dobijem..povremeno i jako jako kratko, ali danas kad sam bila na wc-u stavila sam prst u vaginu i osjetila da sa ujutrasnje strane stomaka da je jako tvrdo i nateceno zaobljeno..i jako sam se uplašila...sta bi to moglo da bude? i da li postoji sansa da sam trudna i da li da ocekujem menstruaciju???? molim vas pomozite
|
|
23.03.2015. 21:10
To je vrat maternice. Ako vam kasni menstruacija napravite test na trudnoću.
|
Sandra123
|
05.04.2015. 17:40
Pozdrav postovani,molim vas za iskreno strucno misljenje.Prosli mjesec menstruacija mi je kasnial 4 dana, dobila sam 31 dan, a inace dobijam svakih 27 dana,dobila sam datuma 18 marta.To jutro 18 marta sam uradila test na trudnocu (jer je kasnila i jos nisam bila dobila) i bio je negativan, i onda sam dobila mesntruaciju nakon 4 sata tek .Mestracija je trajala 6 dana,prva dva dana solidno je islo,a ostala 4 skroz slabo jedva malo.Da li je moguce da je test bio neispravan jer sam ga radila tog jutra kad sam dobila,nakon par sati menstruaciju?I bitno je napomenuti da sam 5 dana prije nego sto cu uraditi taj test radila jos jedan koji je bio negativan takodje.Sad mi je 20 dan cekam menstruaciju,vec 5 dana imam pojacano bijelo pranje.Neobicno.Da li sam trudna?
|
|
05.04.2015. 20:50
Ne brinite, ne radi se o trudnoći.
|
wekyca22
|
14.04.2015. 08:25
naime radimo na bebi vec jako dugo i cesto imamo odnose i ovaj mj odnosno juce sam dobila menstruaciju ali je svijetlo roze boje i nesto jako malo,a imam malu vodenu cistu na desnom jajniku i nemam ugrusaka ko inace..a menstruacije su mi 32 dana i kako da znam kad su mi plodni dani,i da grudi me bole al ne tako jako..dal postoji mogucnost da sam ipak trudna..?hvala na odgovoru
|
|
14.04.2015. 12:15
Ne radi se o trudnoći.
|
luda_20
|
29.06.2015. 19:35
Dobar dan!
Zadnja menstruacija mi je bila 17.6.2015. do 21.6.2015. Većinom mi ciklus traje 31 dan. Od 25.6. do 28.6. sam imala spolne odnose bez kondoma i dva puta je dečko svršio u mene, a za treći put nismo sigurni. Kada smo skužili da je svršio odmah sam otišla na wc. Postoji li mogućnost trudnoće?
Hvala!
|
NaIva2
|
30.06.2015. 19:00
Poštovani,
zadnju menstruaciju sam imala od 11.-14.5. Ciklusi su mi redoviti zadnjih godinu dana (znači dobijem menstruaciju 28-29 dan ciklusa i traje 4 dana). Imala sam spolni odnos sa dečkom 27.5. prvi put smo koristili zaštitu (kondom) i on je svršio dok je bio u meni ali u kondom (nismo gledali dali je pukao). Nakon toga on je mokrio i obrisao svoje spolovilo. Kasnije su nam spolovila bila u doticaju ali nije došlo do spolnog odnosa. Sljedeću menstruaciju trebam dobiti za 9 dana (9.7.) i koliko sam računala spolni odnos sam imala kad su mi bili plodni dani. E sada, ja već dva dana osjećam bol u donjem dijelu trbuha, ne stalnu al javi se često (inače me trbuh boli samo 2-3 dana prije menstruacije) i danas osjećam nekakvu slabost i mučninu. Dali je moguće da sam trudna? Hvala unaprijed na odgovoru! Lp.
|
|
30.06.2015. 22:50
Luda šansa za trudnoćom je velika.
|