Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

tea_0507

27.05.2020. 11:25

Poštovani,

Ja i muz jako zelimo dijete..

No kako su meni ciklusi malo dulji i prosli mjesec je čak kasnila i došla 35.dana ciklusa.. inace su oko 30-33 dana. bila sam kod ginekologice koja mi je prepisala duphaston od 15.dana ciklusa do 25. po dvije tablete.

Dakle zadnja menstruCija je bila 30.4, s duphastonom sam započela 15.5
Odnose nezasticene smo imali od 11.5 do 18.5 svaki drugi dan pošto ne znam kada mi je točno ovulacija

Zadnju duphaston sam popila 24.5, menstruacija nije još došla, iako osječam menstrualne bolove u donjem dijelu leđa i to dosta jake vec dva tri dana

Jako sam nestrpljiva u nadi da sam trudna i ne mogu se strpiti da napravim test za trudnocu...dali da još pricekam, bojim se da ne napravim prerano ?

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

27.05.2020. 11:50

Poštovana, test može detektirati trudnoću tek nakon implantacije zametka. Implantacija se dešava otprilike desetak dana nakon oplodnje. Pričekajte još koji dan.

Kikiriki95

02.06.2020. 19:15

Postovani, da li je ovaj nalaz na trombofiliju uredan ili je potrebna neka terapija:
Homozigotno stanje na normalni alel gena za faktor V, homozigotno stanje za normalni alel gena za faktor II, heterozigotno stanje gena za MTHFR, 5G/5G genotip za PAI-1 gen.
Pozdrav

sacriiy

03.06.2020. 07:35

Poštovani,
Imala sam nezaštićeni spolni odnos s partnerom 21.5. - 24.5., odnosno imali smo odnos nakon odnosa metodom prekinutog snošaja. Posljednja menstruacija nastupila je 11.5. 30.5. sam osjetila lagane bolove/grčeve u donjem dijelu trbuha, odnosno bolove jajnika koji traju i dan danas, te vaginalni iscjedak bijele boje. Grudi su mi pomalo osjetljive na dodir. Već unazad nekoliko dana imam problema s prehladom, posebno s kašljem, te samim time osjećam bolove u donjem dijelu trbuha prilikom kašljanja. Također, osjećam i lagane bolove u bedrima koje često osjećam i prilikom menstruacije. Recite mi, kolike su mogućnosti trudnoće?

Ivo Balenović, dr. med.

03.06.2020. 18:20

Poštovana Kikiriki95, terapija nije potrebna.

Ivo Balenović, dr. med.

03.06.2020. 18:20

Poštovana, sacriiy, budući da su odnosi bili u vrijeme plodnih dana postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko menstruacija ne nastupi na vrijeme, uradite test.

sacriiy

03.06.2020. 22:00

Dakle, iako nije došlo do ejakulacije u rodnicu, postoji mogućnost trudnoće? Naravno, partner se nakon prvog spolnog odnosa obrisao i nastavili smo s drugim spolnim odnosom nakon cca pola sata. Kolika je mogućnost da zaostali ejakulat oplodi jajnu stanicu budući da se radilo o plodnim danima?
Hvala Vam na odgovorima!

Ivo Balenović, dr. med.

04.06.2020. 10:35

Mogućnost je samo teroretska, ali ukoliko je u partnerovoj uretri ostala određena količina ejakulata postoji minimalna šansa. Izvan genitalnog trakta životni je vijek spermatozoida vrlo karatak - dok se ejakulat ne osuši (minuta, dvije), ali unutar njega mogu živjeti oko 72 sata. Kolika je mogućnost ne može se odgovoriti, ali je vrlo mala.

Selma90

05.06.2020. 18:25

Postovanje.
Sa deckom sam imala odnos na 22 dan ciklusa bez zastite s tim da je on ejakulirao van rodnice.da li je moguca trudnoca i koliko u procentima?ciklusi mi traju 28 30 dana?Zahvaljujem

Ivo Balenović, dr. med.

06.06.2020. 11:45

Poštovana, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana, stoga ne postoji mogućnost trudnoće.

Depressed2

06.06.2020. 14:45

Poštovani, prije mjesec i pol dana se desio intimni kontakt sa partnericom, gdje nije došlo do spolnog odnosa, već smo zadovoljavali jedno drugo isključivo rukama. Desilo se da sam ja svršio prije nje, pa tek nakon toga sam nastavio nju zadovoljavati, a sjeme je završilo na posteljini i našoj odjeći, pretežito mojoj, jedino je rukav od jedne ruke bio mokar, ali sam siguran da ta ruka uopće partnericu nije dodirivala. Nakon tog kontakta ona je pretrpjela jaku groznicu, preko 40 stepeni, i sumnju na infekciju urinarnog trakta, sa bolom u bubrezima. U posljednje vrijeme se desilo da čak drugu mjesečnicu nije dobila, prva je potpuno preskočena u sred groznice, a druga kasni 5-6 dana, osjeća mučninu ujutro, povećan apetit, bol u grudima, bol u donjem dijelu stomaka, desilo se i blago krvarenje u tragovima tokom nekoliko dana, kao i svrbež na intimnom području. Nismo uradili test na trudnoću, kao niti nalaze povodom prve infekcije još uvijek, da li postoji mogućnost trudnoće budući da je dosta simptoma identično?

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2020. 12:05

Poštovani, prema svemu što ste naveli, teško da je moglo doći do trudnoće, no, jedini način da se to utvrdi je test na trudnoću.

anony123

07.06.2020. 12:05

Poštovani, za vrijeme plodnih dana decko je ejakulurao na moj stomak, odma nakon toga sam isla tusirati se bez da sam prvo osusila ili obrisala sve sa sebe, postoji li mogucnost da se dio sperme vodom prenesao do vaginalnog otvora i da sam trudna? Hvala

Brave44

07.06.2020. 18:25

Postovani
Zadnju menstruaciju sam imala 3.5 i sada mi kasni vec sedam dana. Ciklusi su mi vec godinama redoviti i uvijek traju po 29 dana te mi menstruacija dolazi uvijek na vrijeme. Imam stalnu vezu te imamo odnose uglavnom koristeci kondom, dogodi se ponekad da penetrira nekoliko puta bez kondoma i onda ga stavi, ali nije nikada do sada svrsio u mene. Radila sam danas dva razlicita testa za trudnocu i oba su negativna. Zanima me da li postoji li mogucnost da sam svejedno trudna? Ako ne, mislite li da je doslo do nekog hormonalnog disbalansa? Sto mi je činiti? Menstruacija mi je stvarno redovna od početka i nikada nisam imala problema sa tim pa mi sada nije jasno sto se dogada. Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2020. 21:30

Poštovana anony123, ne postoji mogućnost trudnoće na taj način.

Ivo Balenović, dr. med.

07.06.2020. 21:30

Poštovana Brave44, trudnoću možete isključiti. Pričekajte menstruaciju. Ukoliko ne dođe u idućih tjedan dana javite se liječniku radi terapije kojom će se potaknuti krvarenje.

enaa00

08.06.2020. 09:25

Postovani, 4.6. decko je svrsio meni po stomaku i na rukama je imao sperme, obrisali smo to i nakon nekih 10ak minuta me prstenjacio. Taj dan nismo imali spolni odnos. Zadnja menstruacija mi je trajala do 19.5., a sljedecu trebam dobiti 12.6. Dakle to su mi bili neplodni dani kako kalendar pokazuje ali postoji li mogucnost trudnoce?

Ivo Balenović, dr. med.

08.06.2020. 14:25

Poštovana, bili su neplodni dani i ne postoji mogućnost trudnoće.

sluzbeno

09.06.2020. 15:05

Poštovani,
Poslednju menstruaciju sam imala 17.05. Ciklusi su 22-28 dana. Sexualni odnos sam imala 17. dan ciklusa, partner je prvo par puta penetrirao bez kondoma, zatim je stavio kondom. Ejakulirao je napolju, čak i ako je imao kondom.
Meni je danas 23. dan ciklua i nemam nikakve simptome PMS-a. To me jako brine. Da li je moglo da dođe do trudnoće od tih penetracija bez kondoma, od predejakulata ili šta već? Jako sam zabrinuta i ne znam šta da mislim.
Molim Vas za odgovor.
Hvala.

pb1510

09.06.2020. 19:00

Pozdrav! Mozda ce biti cudno pitanje, no brinem se jesam li trudna usprkos tome sto sam nakon rizicnog odnosa dobila vec 2 mjesecnice i pijem pilule. Obicno koristimo i metodu prekinutog snosaja no decko se malo zanio. Brinem zato jer sam bas u to vrijeme pila antibiotik no receno mi je da on nema veze s pilulama i da ne umanjuje njihovu zastitu. Iako sam svjesna toga da je mogucnost trudnoce nikakva, ipak me strah. Molim Vas za neki savjet kako da prestanem razmisljati o tome!