Autor
|
Poruka
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
26.03.2017. 12:15
Poštovani, za Jastuk24,
prema navedenom mala je mogućnost da se radi o trudnoći. Razlozi kašnjenja menstruacije mogu biti razni, no kako bi bili sigurni radi li se o trudnoći preporučam test na trudnoću.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
26.03.2017. 12:15
Poštovana, za Nisamja,
vene po grudima su normalna stvar, pogotovo su vidljive u žena svjetlije puti i nemate razloga za brigu.
|
Boliglava
|
26.03.2017. 12:20
Postovani,
zadnji odnos sam imala 9.12.(nezasticen) te nakon njega menstruacije u 12., 1., i 2. mjesecu te nisam u njihovom trajanju i izgledu nisam primjetila nikakve promjene. Od zadnje menstrucije(24.2. prvi dan) neprestalno imam nadut trbuh (cesto jako napet) te se zna toliko napuhati da parim u visokom stupnju trudnoce. Buduci da se trbuh napuhao i povecao na donjem dijelu, odnosno u dijelu zdjelice pomislila sam da sam mozda trudna. Napravila test, negativan je. Trbuh je i dalje postojan pa me zanima postoji li ikakva mogucnost trudnoce te trebam li prvo otici lijecniku opce medicine ili ginekologu? Hvala.
|
Boliglava
|
26.03.2017. 12:20
Postovani,
zadnji odnos sam imala 9.12.(nezasticen) te nakon njega menstruacije u 12., 1., i 2. mjesecu te nisam u njihovom trajanju i izgledu nisam primjetila nikakve promjene. Od zadnje menstrucije(24.2. prvi dan) neprestalno imam nadut trbuh (cesto jako napet) te se zna toliko napuhati da parim u visokom stupnju trudnoce. Buduci da se trbuh napuhao i povecao na donjem dijelu, odnosno u dijelu zdjelice pomislila sam da sam mozda trudna. Napravila test, negativan je. Trbuh je i dalje postojan pa me zanima postoji li ikakva mogucnost trudnoce te trebam li prvo otici lijecniku opce medicine ili ginekologu? Hvala.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
27.03.2017. 20:25
Poštovana,
ukoliko je menstruacija bila 24.2. a test negativan ne radi se o trudnoći.
|
strahipanika2
|
29.03.2017. 23:35
Postovani,zanima me slijedece. Imali smo spolni odnos sa zastitom,uvjereni smo kako nije doslo do pucanja kondoma ili ulaska sperme u rodnicu. Svrsio je,ali izvan. Menstruacija mi kasni vec 2tj,ali konstantno imam simptome kao da cu je dobiti,jako smo zabrinuti da nisam slucajno trudna. Mogu li ikako ostati trudna nakon zasticenog odnosa?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
30.03.2017. 13:55
Poštovana,
ukoliko nije došlo do pucanja kondoma i ulaska ejakulata u rodnicu, trudnoća nije moguća.
|
jelicic2017
|
30.03.2017. 17:45
Poštovani, imam jedno pitanje. Posljednja menstruacija mi je bila 27.2., a inače mi ciklus traje 28 dana. Dečko i ja smo imali odnos 7.2. sa zaštitom i svaki put provjerim kondom nakon završetka, a 11.2. smo pokušali bez zaštite, ali nije došlo do ejakulacije. Ovih dana osjećam mučnicu, grčeve i napetost u trbuhu. Zanima me je li moguće trudnoća, odnosno trebam li već napraviti test ili je prerano?
|
jelicic2017
|
30.03.2017. 19:15
Da se nadovežem na svoj prethodni post, također imam i pojačan bijeli iscjedak.
|
strahipanika2
|
30.03.2017. 20:35
Hvala na odgovoru,ali neznam zasto mi toliko kasni menstruacija?
|
cile
|
31.03.2017. 10:00
Poštovani zadnja menstruacija mi je bila 11.3 pa do 17.3 19.3 sam imala tzv. "seks preko odjece" i doslo je do ejakulacije ja sam bila odjevena u donje rublje a on u bokserice i trenerku zanima me da li je sperma mogla prodrijeti kroz njegovu odjecu preko mojih gacica i da li postoji mogucnost trudnoce? zadnja dva mjeseca ciklus mi je trajao 30 dana no prije toga znalo je biti i po 24,25,26 kako kada sad ovu ocekujem 10.4 no u zadnje vrijeme imam obilan iscjedak i on mi se cesto pojavljuje pred menstruaciju no je li rano da mi se pojavljuje vec sada? i osjetila sam bol u jajnicima no prehladena sam pa sam mislila da je od toga molim vas brz odgovor?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
31.03.2017. 11:25
Poštovana za jelicic2017,
ukoliko nije došlo do ejakulacije trudnoća nije moguća. Test na trudnoću je najsigurniji oko 7 dana po izostanku menstruacije, iako će većina testova dati točne rezultate već u vrijeme očekivane menstruacije.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
Poštovana, za strahipanika2,
razlozi kašnjenja menstruacije su mnogobrojni. Stres, prekomjerna fizička aktivnost, gubitak na tjelesnoj težini, hormonski disbalans... ako niste 100% sigurni u zaštitu tijekom odnosa preporučam da učinite test na trudnoću.
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
Poštovana, za cile,
trudnoća na taj način nije moguća.
|
scaredycat
|
01.04.2017. 21:00
Poštovani,
Sinoć sam imala nezaštićeni odnos sa dečkom, a prema kalendaru su mi počeli plodni dani, ( sa 12. na 13. dan ciklusa se to dogodilo, a ovulacija bi mi trebala biti negdje 17. dan)
Međutim on ga je samo par puta stavio i izvadio, a da pritom nije bio ni blizu ejakulacije. Postoji li šansa da u sluzi ima sperme i je li moguće da se dogodi trudnoća? Ako da, trebam li uzeti tabletu za dan poslije?
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
02.04.2017. 12:30
Poštovana,
ukoliko nije došlo do ejakulacije ne postoji mogućnost trudnoće. U sluzi nema spermatozoida.
|
majaa25
|
03.04.2017. 21:45
Postovani,
Imala sam nezasticeni spolni odnos 3-4 dana prije menstruacije. Jos ne kasni, ali me zanima da li je moguca trudnoca? Nismo sigurni je li ejakulirao u mene.
Hvala
|
ivana545
|
04.04.2017. 09:10
Postovani,prije 10 dana imala sam seks preko odjece.postoji li ikakva mogucnost da je sprema prosla kroz odjecu,odnosno mogucnost trudnoce?unaprijed zahvalna,lp
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
04.04.2017. 16:40
Poštovana, za maja25,
imali ste odnos u vrijeme neplodnih dana i mogućnost za trudnoću ne postoji (ukoliko su Vam menstruacijski ciklusi redoviti).
|
Ivo Balenović, dr. med.
|
04.04.2017. 16:45
Poštovana, za ivana545,
mogućnost trudnoće ne postoji.
|