Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Da li je moguca trudnoca??

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2013. 20:55

Ako je ciklus redovit, nikako nije moguća trudnoća.

*s*

09.08.2013. 01:05

Hvala Vam na brzom odgovoru. Lijep pozdrav.

09.08.2013. 01:20

Molim.

Sashano

09.08.2013. 22:10

Imam jednu nedoumicu. Ciklusi su mi redovni, prvi dan zadnje mjesečnice bio je 07.08 i tri dana popraćeni dosta jakim bolovima ali smanjenijim krvarenjem nego inače. Da li je trudnoća moguća? I da li su bolovi sa manjim krvarenjem uzrok nahlade uzrokovane kupanjem u bazenu?
Hvala

09.08.2013. 22:30

Ne radi se o trudnoći zasigurno.

tetaaa

10.08.2013. 19:50

Poštovani!

Sve do 7. mjeseca imala sam redovite menstrucije. Mjesečni ciklus traje 30-35 dana. U 6. mj. menstruacija je stigla 10.6 i trajala je 5 dana što je uobičajeno kod mene. U 7. mjesecu sam u vrijeme kada sam trebala dobiti bila na moru u iščekivanju iste ali nisam dobila. U međuvremenu sam imala spolni odnos bez zaštite 21.7., 23.-26.7. imala sam smedi iscjedak. iscjedak se ponovno pojavio 8.8. i traje još uvijek. Zanima me o čemu se radi, zbunilo me to što mi se ciklus poremetio, a u međuvremenu sam imala odnos. Da li je moguća trudnoća? Više ni sama ne znam kako da računam jer mi se sve poremetilo. Već 10 dana učestalo mokrim, stalno sam žedna ( a inače jako slabo pijem tekućine), umorna sam, i imam stalno osjećaj kao da mi nešto stoji u grlu.

Molila bih brzi odgovor! Unaprijed zahvaljujem!

rosi_ro

10.08.2013. 19:55

dobar dan,

vec dugo pokusavamo dobit djete a zadnja ovulacija mi je bila izmedju 30.07. - 05.08. Svaki dan smo imali odnose.
u vezi svih tih simptoma trudnoce, imam jedino bol u grudima. mene zanima kako inace to izgleda? jer mene boli lijeva grud sa vanjske strane, kao da sam vjezbala pa istegnula misic, kad nesto radim ili se moram spustit ili napravim krivi pokret dok sjedim me boli. cak si je moram drzati dok se nesto spustim za podignut jer me boli.
dal ta bol inace tako izgleda?
kod bradavica ne vidim neku promjenu ali mozda jedino izgleda oko ko da imam neke potkozne pristice ali nista vise od toga...
prije par dana sam imala pritisak kao da cu dobit, ali u biti moram dobiti tek 17.08.
nesto teze idem na wc al ne znam dal je to neki od simptoma...

iskreno, strah me radit test jer uvijek kad ga radim dobijem ali nikad do sad me tako grud nije boljela... pa se nadamo da sam trudna.

hvala

soul1

10.08.2013. 19:55

zanima me da li je moguć početak 5.mjeseca trudnoće a da se osoba nije udebljala niti kile?

11.08.2013. 00:05

Teta, ako vam kasni menstruacija napravite test. Ostali česti uzroci su pcos, cista, endometrioza itd.
Sugeriram pregled i uzv.

Rosi, simptomi rane trudnoće pojavljuju se najranije pred menstruaciju i u njeno očekivano vrijeme.
Uz to su nesprecifični. Pričekajte izostanak menstruacije a onda test itd. Ne brzajte stvari .

Soul, moguće je. Osobno imam mnogo takvih slučajeva u praksi.

maliodzanata

11.08.2013. 11:35

ljep pozdrav..dakle.. znam da ću biti još jedan u nizu koji ispituju je li moguće ili ne al eto.. ja i cura smo imali nezaštićeni sex te je tjekom tog došlo do ejakulacija ali ne u njoj nego vani.. uredno sam sve obriso te smo stavili kondom i nastavili još 2 puta.. no s obzirom da je bio mrak nismo 100 posto sigurni da od toga što je pobjeglo nije završilo i na njoj jer smo nakon sexa primjetili nešto sluzavo bijelo da se cijedi s njene vagine.. iz kondoma nije iscurilo niti je puko to znamo i tu nema brige.. no briga je u tome dali je to bijelo što se cijedilo s nje bila sperma te postoji li kakva mogucnost za trudnoću budući da se to desilo unutar one granice od neplodnih dana (1.8 je dobila M a završilo joj je 5.8 ili 6.8 nisam siguran a to se desilo 10.8 ) ?
i postoji li mogucnost da kakav spermij preživi na spolovilu te dođe do neželjene trudnoće ukoliko se dečko ne otušira nakon sexa navečer( sex s kondomom i ejakuliranjem) a sljedeći dan opet imaju navečer npr nezaštićeni sex? unaprijed hvalja i ljep pozdrav..

almaa_s

11.08.2013. 19:45

Poštovani,
spavala sam sa dečkom na prvi dan menstruacije i on je ejakulirao u mene. Poslije odnosa sam nastavila normalno krvariti, kao i prethodni mjesec... da li je moguce da sam ostala trudna? unaprijed zahvalna...

ivana453

11.08.2013. 19:55

Postovani,
Jos nikada nisam imala spolni odnos, no moram vas pitati. prije 20 dana ja i moj decko smo bili pod tusem, nakon 5 minuta on je svrsio na svoju ruku. tus je spricao po nama, ja sam prva izasla te je nakon toga on isprao spermu vodom koja je curila iznad njega iz tusa, ja sam se isla jos jedanput otusirati nakon 15 min. je li moguce da sam ostala trudna tako ako su kapljice vode sa malo sperme pali na pod tusne kabine pa na sampon ili da je malo kapljica vode sa spermom palo direktno na sampon, je li moguce da sam ostala trudna tako da sa samponom prenesem mrvicu kapljica sperme na sebe ili na vaginu. menstruacija mi je dosla na dan kada sam ocekivala i isto tako zavrsila na dan kada sam ocekivala, ali je krvarenje bilo mrvicu obilnije nego inace(neznam je li to bilo implantacijsko krvarenje), jucer me je na 1 sat boljela lijeva dojka, te sam omala skoro cijeli dan bolove oko jajnika kao kada imam ovulaciju, danju sam pospana (ali i inace), je li moguce prema tome da sam trudna?

12.08.2013. 00:30

Maliodzanata, niste sigurni u sve navedeno stoga je bolje da djevojka uzme postkoitalnu zaštitu.

Alma, ako su vam ciklusi redoviti nije moguće.

Ivana, trudnoća tim načinom nije moguća.

Aglaja

12.08.2013. 00:40

Postovani,

Koristim Microgynon 30 vec 10 mjeseci i svaki put mi je menstruacija bila u isto vrijeme (u srijedu zadnja tableta, u nedjelju ujutro dobijem). Ovaj put medjutim kasni cijeli dan. Imala sam odnos 20. dana ciklusa, kada bi po mojoj procjeni i ovulacija bila zavrsena (da ne koristim pilulu), sto znaci da bih u svakom slucaju bila zasticena. Nisam nijednu tabletu propustila i uzimala sam ih svaki dan predvece, s maksimalnim odstupanjem od 2-3 sata.

Da li je ipak moguce da sam trudna?

12.08.2013. 10:35

Nije moguće ako je kao što ste napisali.

chullo45

12.08.2013. 10:40

Poštovani doktore,

trebala bih Vaš savjet.
Zadnji dan menstruacije bio mi je 28.7. Menstruacije mi traju 5 -7 dana, a ciklusi 20 - 30 dana.
Početkom kolovoza (5.8. - 7.8.) imala sam 2 nezaštićena odnosa (muškarac niti jednom nije svršio u mene, koristili smo se metodom prekinutog snošaja, svaki odnos drugi dan, nije bilo odnosa jedan-za-drugim).
Danas sam počela lagano krvariti (imam blage grčeve).

1. Ako se krvarenje nastavi u uobičajenom trajanju, mislite li da ima šanse za trudnoću?
2. Mogu li već danas upotrijebiti test za trudnoću kako bih znala o čemu se radi? Ili da pričekam, čisto da vidim kakvo će stanje biti s krvarenjem?
3. Utječe li znoj na uništavanje spermija?

Unaprijed Vam hvala na odgovoru!