Autor
|
Poruka
|
Lolica144
|
30.11.2012. 13:40
Poštovani, jučer sam imala odnose i dečko je svršio u mene, redovito pijem pilule, ni jednu nisam zaboravila, danas, točnije prije pola sata mi se pojavilo neko smečkasto krvarenje par točkica na gaćicama. sutra tek trebam popiti prvu crvenu tabletu a danas se to pojavilo. Da li je to normalno? Molim Vas za brzi odgovor. Unaprijed Vam hvala
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
03.12.2012. 16:30
Lolica144 ,
nema razloga za brigu,
l.p.
|
Nev.rend
|
05.12.2012. 18:10
Poštovani, zanima me u kojim količinama smijem konzumirati cigarete i alkohol uz Qlairu? Znam da piše da je pušenje nepoželjno, ali nisam starija od 35 godina (imam 20). Unaprijed hvala na odgovoru!
|
Nev.rend
|
07.12.2012. 19:45
Poštovani, još samo jedno pitanje prije no što odgovorite, smanjuje li sprej za nos Tafen (imam problema sa sinusima pa ga 2 puta na dan koristim) učinak kontracepcijskih tableta? Hvala!
|
|
09.12.2012. 11:05
Nev.rend ,
tako kako piše-bolje ne ostalo na vlastiti rizik
l.p.
|
|
09.12.2012. 11:05
Nev.rend ,
nije potvrđeno da lokalna kortikosteroidna terapija ima učinka
l.p.
|
Nixnina
|
18.12.2012. 21:05
Poštovani,
ginekologica mi je pripisala ove kont. pilule zato što bi po mojoj krvnoj slici najbolje pasale (anemična sam i imam jako nisko željezo).
Čitala sam malo onu knjižicu s "uputama" i piše da se ne preporučuje uzimanje pilula i drugih tableta, mene sada zanima kojih točno tableta/ koja vrsta? Imam česte glavobolje i za glavobolje pijem Neofen forte, Brufen, Doretu (...) a drugi problem je što kad mi je bol u koljenu neizdržljiva (operacija koljena) popijem Tramadol.
Mogu li te tablete koje koristim bitno utjecat na kontracepciju?
Hvala!
|
|
19.12.2012. 14:20
Nixnina ,
neće umanjiti kontraceptivni učinak samo ne pretjerujte u dnevnoj dozi i svakako pijte sa vremneskim odmakom
l.p.
|
Lara0503
|
19.12.2012. 19:55
Poštovani!
Uzimam Qlairu već više od godinu dana i nisam nikada do sada zaboravila popiti niti jednu tabletu. Prije sam imala jake bolove i mučnine tijekom menstruacije, Qlaira mi je to malo olakšala.
Menstruaciju dobivam uglavnom dan ili dva nakon što popijem drugu crvenu tabletu. Ovaj mjesec bih trebala dobiti menstruaciju 30.12. a tad idem na jedan dulji put i nebi mi baš bilo zgodno tada dobiti menstruaciju. Čula sam od prijateljice da se pomoću tableta može malo iskontrolirati ciklus pa da menstruacija dođe nešto kasnije ili ranije nego što je predviđeno. Zanima me da li je to moguće ikako napraviti zato što ne bih baš htjela eksperimentirati na svoju ruku.
Hvala unaprijed na odgovoru!
|
hazel eye
|
20.12.2012. 20:30
Trenutno pijem prvu kutiju Qlaire. No uhvatila me pomalo prehlada, pa me zanima smijem li koristiti caj od mente, Tylolhot, Lekadol, Tantum verde?!
Inace s obzirom da nam idu blagdani, smijem li konzumirati malo alkohol tocnije mislim na crno vino i koktele? Nadam se da ne umanjuju ucinkovitost Qlaire!
Hvala unaprijed! Srdacan pozdrav!
|
tiffany
|
23.12.2012. 23:30
da li se tek tako moze prestati sa pilulama? da li ja mogu samo ne zapoceti novo pakiranje i da napravim pauzu ili se moram kosultirati sa mojim ginkologom i mozda napraviti nekakve pretrage? hvala!
|
ja_1988
|
25.12.2012. 19:20
postovana doktorice, imam jedno pitanje. zadnjih 10 dana imam stomačnih problema sa stolicom. i uvijek bi proslo bar 4 sata od popijene pilule do proljeva. pa me zanima jel pilula normalno apsorbirana i bi li mi pilula mogla usporavat ili cak stetit mojoj crijevnoj flori posto imam problema s njom. trebam li prestat piti pilule? unaprijed hvala
|
Lara0503
|
27.12.2012. 11:05
Poštovani,
vidjela sam da ste več prije bili odgovorili na pitanje kako preskočiti menstruaciju s Qlairom ali mi nije baš jasno- dakle ne popijem zadnje dvije tamnocrvene i onda odmah pocnem sa novim pakiranjem ili jos pricekam da produ i one dvije bijele pa onda pocnem sa novim?
I hoće li mi onda iduća menstruacija doći na isti dan kao što mi je i do sad dolazila ili će se pomaknuti za dan-dva?
|
Lolica144
|
30.12.2012. 11:55
Postovani opet ja gnjavim... danas popila drugu crvenu piluli i jos nista od m...a prosli put se pojavila prije.dali je o normalno s obzirom da ih pijem 10 mjeseci? jucer sam imala odnose s deckom ali ni jednu pilulu nisam zaboravila, pijem ih ujutro jer mi ih je lakse kontrolirati, ali gubim glavu jer par puta dodje tocno na drugoj crvenoj onda par dana prije, a organizam se vec trebao priviknuti... sto da radim? Unaprijed hvala
|
anna12
|
31.12.2012. 14:30
Poštovani,
trenutno pijem 4. kutiju Qlaira tableta i danas sam popila 16. tabletu. Već 5 dana imam krvarenje koje je zadnja 2 dana kao menstruacija. Brinem se zato što je krvarenje počelo dan nakon što sam imala spolne odnose sa svojim dečkom koji je svršio u mene. Danas me trbuh malo i boli i stvarno se već brinem. Kolike su šanse da sam trudna? Hoću li dobiti normalno menstruaciju za desetak dana? Molim Vas, odgovorite što prije. Hvala unaprijed, lp.
|
Nev.rend
|
02.01.2013. 00:30
Poštovani, utječu li tablete Nolicin na Qlairu?
|
Nixnina
|
02.01.2013. 22:10
Poštovani,
pocela sam piti Qlairu, danas sam na 6 tablet. Inace jako dobro podnosim bol i navikla sam na to da jako lagano dobijem masnice, da se osjecam slabo (anemija), ali sada od kada ih pijem imam osjecaj da je sve "poduplano", jace, gore. Da li je to normalno?
Hvala!
|
adrijanaa1
|
04.01.2013. 17:10
Poštovana,
Pijem Qlaira tablete već 4 mjeseca,pošto sam imala spontani pobačaj . Između 15 tablete mi se svaki mjesec pojavi krvarenje,bolovi kao mjesećnicu da imam, kad dođem do kraja sa tabletama jos 2 dana nastupi blaže krvarenje, dali ne odgovaraju tablete ili što. obratila sam se svom ginekologu koji je rekao da je uredu jer mi je tada ovulacija, te da to ne smeta. pa me zanima drugo mišljenje.
|
|
06.01.2013. 13:55
Nixnina ,
obzirom na količinu lijekova koje uzimate svakako koristite i kondoma kao dodatnu zaštiru i kontrolirajte krvnu sliku za 3mj
l.p.
|
|
06.01.2013. 13:55
hazel eye ,
u ovakvim situacijama uvijek je pametno dodatno koristiti kondom
l.p.
|