Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
06.01.2013. 13:55
tiffany ,
javite se svom ginekologu
l.p.
|
|
ja_1988 ,
ako su vam tegobe intenzivne i učestale uzmite medicinske probiotike uz dijetalnu prehranu ( ne konzumirati mlječne proizvode i pšenicu naj bitnije)
Ako tegobe perzistiraju prekinite s tableta i javite se gastroenterologu uz kontinuirano konzumiranje probiotika
l.p.
|
|
Lara0503 ,
1. kutiju završite s 24.tabletom
2. kutiju započnite s 3. tbl i pijte do kraja te nastavite sa slijedećom kutijom
l.p.
|
|
Lolica144,
u takvim situacijama uvijek napraviti test na trudnoću
l.p.
|
|
anna12,
javite se na ginekološki pregled kako bih se zaključio uzrok krvrenja
Menstruacija vjerovatno neće doći na uobičajeni način
Mislim da ne trebate brinuti za trudnoću al ako ste u veliko strahu napravite test iz krvi za 15 dana od odnosa
l.p.
|
|
Nev.rend ,
nije navedeno
l.p.
|
|
Nixnina ,
javite se svakako svom ginekologu
ako se tegobe pogoršavaju prekinite piti tablete
l.p.
|
|
adrijanaa1 ,
uz tablete ne bi trebalo biti ovulacije
Ako vam se taj problem opetovano ponavlja potrebna je konverzija na druge tablete
l.p.
|
hazel eye
|
12.01.2013. 22:00
Postovana doktorice,
najprije zahvala na prethodnim odgovorima. Mozda ce zvucati glupo no zanima me da li konzumiranje dvije zlice octa u pola case vode ujutro i biljnih cajeva utjece na djelotvornost Qlaire?! Unaprijed hvala!
|
Jasna-2007
|
18.01.2013. 13:30
Postovana,
Zbog policisticnih jajnika i neredovitih ciklusa nakon prestanka uzimanja kontracepcijskih pilula(yazz) morala sam ponovno podhitnomprema uputi ginekologa na kontracepcijske pilule. Dobila sam qlairu. Ginekologica mi je rekla da pocinjem piti sam prvim danom menstruacije, no za vrijeme pregleda, vec sam
4 dan imala slabo smedkasto krvarenje( za dnevni ulozak) te mi je gin rekla da pocinjem sa sljedecom mengom. No 6 dan sam dobila jako crveno krvarenje i protumacila da je menstruacija stigla, posto ovo do sada nije bilo pravo krvarenje, i popila prvu tabletu. No dns ko da mi je svo krvarenje prestalo, i nemam nista. Je li moguce da sam pogrijesila u procjeni i krivo popila tabletu? Da sada nastavim dalje piti pilule? Jel moze biti sta ako nije popijeno na prvi dan menstruacije?
|
cannelle
|
19.01.2013. 12:05
Postovana,
na pilulama sam vec 9 godina (od 16 god) uz dvije kratke pauze, a na qlairi 2 godine. Prije dvije i pol godine mi je receno da ima pcos, no nakon toga nisam vadila hormone. U medjuvremenu sam smrsavila 13 kg sto je nesto vise od 10% moje tadasnje tezine, te sam promijenila prehranu (puno proteina, zitarica, lan svakodnevno i sl). Ovo pisem jer sam procitala da takva promjena moze pozitivno djelovati na PCOS (da on nestane). Pilule sam prestala piti 7.1 i ne namjeravam ih vise piti (osim ako mi se ne vrate simptomi pcosa - dlakavost, napuhanost i sl). Od prekida pijenja pilua, odnose imam redovito bez zastite (prekinuti snosaj). Zanima me kad bi mogla ocekivati menstruaciju tj. kad bi (ako menstruacija ne dodje) trebala napraviti test na trudnoću za svaki slucaj? Inace, unazad tri dana osjecam na momente blagu bol u donjem dijelu trbuha (simptome mestruacije i ovulacije ne znam prepoznati jer sam tako dugo bila na pilulama). Makar ne radimo na bebi, ali i ne koristimo nikakvu zastitu - da li bi moglo skoditi ako pocnem piti folnu kiselinu za svaki slucaj (cula sam da je ona potrebna ako je zena bila na pilulama)?
Narucena sam za pregled tek za mjesec dana kada bi i trebala vaditi hormone.
|
sirkanit888
|
20.01.2013. 23:20
poštovani,
31.12.2012 sam počela s uzimanjem qlaire. prvi put pijem kontr.pilule. imam 28.godina. čitala sam vaše odgovore ali bih vas ipak molila ako mi možete savjetovati što da učinim u svom slučaju.
naime, počela sam ih piti prvog dana menstruacije, koja je trajala 4 dana. i od prestanka menstr. imam lagani smećkasti iscjedak koji je nekad jači nekad slabiji. prije 4 dana, dakle na 16.piluli mi se pojavio gusti smeđi iscjedak. slijedećih dana taj je iscjedak tamnocrvene boje i izrazito gust. zanima me, trebam li prestati uzimati ove pilule? ili da nastavim pošto je ovo prvi mjesec kako ih uzimam. ginekologica me poslala vadit krv i rekla da će me obavijestit ukoliko bude kakvih problema u nalazima a da ih ja svejedno počnem uzimati i prije rezultata vađenja krvi. poslušala sam ju. no sad me ovo krvarenje ili iscjedak zabrinjava pa me zanima vaše mišljenje. unaprijed vam mnogo hvala. pozdrav
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 23:05
Poštovana hazel eye svakako da to ne utječe na djelotvonost kontraceptiva.
|
|
22.01.2013. 23:05
Poštovana jasna 2007 nastavite dalje sa blisterom. Ako ste spono aktivni koristite dodatnu zaštitu.
|
|
22.01.2013. 23:10
Poštovana canelle, dobro ste postupili što ste smršavili to samo po sebi može biti lijek za pcos.
Test napravite nakon mjesec dana od prošle menstruacije. Folnu kiselinu uzimajte ako planirate trudnoću, čak i tri mjeseca predkoncepcijski.
|
|
22.01.2013. 23:10
Poštovana sirkanit, radi se o uobičajnoj popratnoj pojavi kod prvog uzimanja navedenih pilula. Budite ustrajani i uzimajte ih dalje. Idući ciklus se to neće ponavljati.
Pustite organizam da se na iste privikne.
|
Lolica144
|
24.01.2013. 23:05
Poštovani, u nedjelju bih trebala dobiti menstruaciju, ali danas (četvrtak) pojavio se neki iscjedak (smečkasto), da napomenem nisam ni jednu pilulu zaboravila... Dali je to normalno?? Organizam se već trebao priviknuti, ali par mjeseci dođe točno u nedjelju onda nekad ranije, jel to sve ok??
|
|
25.01.2013. 10:45
Poštovana sve je u redu, ne brinite.
|
Nev.rend
|
25.01.2013. 10:50
Poštovani, mogu li tablete Urosal Lady umanjiti učinak Qlaire? Hvala!
|
|
25.01.2013. 20:20
Ne mogu.
|