Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Qlaira

Autor Poruka

rerada

30.01.2013. 12:35

Pila sam Yazz oko 3 godine pod nadzorom ginekologa uz polugodišnje opsežne kontrole i sve je bilo bez problema.
Nedavno sam zbog drugih okolnosti promijenila ginekologicu i ona mi je savjetovala da pređem na Qlairu, zbog toga što su
prirodnije i više u skladu s mojim godinama (+40) nego što je to Yazz.
U toku prvog blistera Qlaire javio se smećkasti iscjedak na 14. piluli, mjesečnica je stigla na drugoj crvenoj.
Sada pijem iz drugog blistera i ponovo se javilo ono smeđe na 15. piluli s tim da je sada jače i više liči na krvarenje.
Moj subjektivni osjećaj je da sa iscrpljena, bezvoljna i teška, mada sam nedavno uradila kompletan sistematski pregled
po kojem bi se reklo da je sve u redu.
Da li bi bilo bolje da se vratim na Yazz ili da nastavim sa ovim Qlaira pilulama i dalje?

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.01.2013. 22:40

Uz Qlaira tablete potrebno je iz iskustva vam govorim malo strpljenja i toleriranja probojnih krvarenja.
Konstatacija vaše doktorice mi se ne čini točnom.
Tim koji pobjeđuje se ne mijenja.

Renny

02.02.2013. 14:35

Poštovana doktorice,

ja sam pila Diane 35 već 9mj, dakle od 5mj 2012; kod doktorice sam bila u 12mj. 2012. Radila sa Pap-a test, i sve je uredu. Pitala sam ju da zamijenim Diane za neke druge tablete. Preporučila mi je Qlaire. Nisam ih mogla naći kod nas u Hercegovini u ljekarnama, pa sam nastavila još jednu kutiju Diana. Sada sam uspjela pronaći Qlaire, ali sam u pauzi od Diana, odnosno imam menstruaciju već 3 dana, tako da neću popiti Qlaire na 1. dan mjesećčnice nego na 4. Hoće li to biti neki problem, obzirom da mi je doktorica preporučila da ne pravim stanku između tableta, ali jednostavno ih nisam mogla naći.

Hvala!

02.02.2013. 18:00

Poštovana neće biti problem.

*ma*ri*na*

14.02.2013. 20:15

Poštovanje,
pijem qlairu 10 mjeseci i nikad pa ni na početku nisam imala nikakve nuspojave, trajanje menstruacije se skratilo sa 9 na 2-3 dana, a i nije onako obilno krvarenje, željezo je skočilo sa 2 na 19 i sve se čini super. međutim zadnjih par dana osjećam bol u prsima, gušenje, kao neki teret. možda sam paničar, ali zanima me da li je moguće da se tako neke nuspojave jave tek nakon 10 mjeseci? ili je to možda samo zbog stresa? žao mi ih je prestati piti jer sam stvarno prezadovoljna, ali opet ne mogu ovako nešto ignorirati. pitam prvo Vas jer je naravno termin kod ginekologice jako teško dobiti i dugo se čeka. hvala!

14.02.2013. 23:45

Poštovana, nuspojave lijeka se mogu javiti bilo kada neovisno o tome koliko ih dugo uzimate.
Savjetujem svakako prekid uzimanja jer po tome što ste naveli radi se o ozbiljnim nuspojavama.
Bit ćete mjesec-dva bez njih pa ćete vidjeti da li se te smetnje javljaju i kad ih ne uzimate.

Lolica144

03.03.2013. 22:30

Poštovani,
zabunom sam u petak popila dvije pilule Qlaire, u srijedu sam počela s novim pakovanje, malo sam pod stresom i u petak 1.3 sam popila 3. pilulu u 22 h, a 4. pilulu po redu iz kartončića u 2 h ujutro. Dali sam i dalje zaštićena? Ne znam ni sama kako mi se ovo desilo jer obično prvo pročitam koji mi je dan, i par puta provjeravam... Molim Vas odgovor. Unaprijed hvala

Lolica144

03.03.2013. 22:40

U prethodnom zaboravih pitati, dali se moram dodatno zaštiti jer ih pijem već duže vrijeme? Hvala unaprijed

04.03.2013. 09:55

Dodatna zaštita kroz sedam dana.

Lolica144

19.03.2013. 09:55

Zanima me dali se uz onu pogrešku kad sam popila 3.pilulu i u razmaku od par sati 4.pilulu menstruacija treba normalno pojaviti na 26. tj na 2.crvenoj piluli? Koristila sam zastitu od 7dana kako ste mi odgovorili na postavljeno pitanje, da napomenem da decko nije svrsio u mene i kad su prosla tih 7 dana kako ste savjetovali. Trebam li se zabrinuti ako se u nedjelju menstruacija ne pojavi? Unaprijed hvala

19.03.2013. 16:25

Doći će menstruacija. Ne brinite.

lillyworry

23.03.2013. 13:25

Poštovana doktorice,

Uzimam qlairu nekih 8 mjeseci već sada i ne propuštam tablete inače. No prošlu nedjelju mi ej promaknula 18. tableta. Prije nego sam pročitala uputstva sam već popila zakašnjelu tabletu, a pisalo je da trebam početi s novim pakiranjem. Popila sam ju nakon 16 sati znači.
Nastavila sam uredno piti u staro vrijeme i dva dana nakon propuštenja mi se navečer pojavilo nešto što je izgledalo kao smeđi iscjedak a sljedeći dan blago krvarenje. Nakon toga nije bilo ničega.
Konzultirala sam se s ginekologom i on mi je rekao da je zapravo smanjena zaštita kada se propusti više tableta. Da su 3 propuštene problem. To je kontradiktorno uputstvima no opet on je ginekolog. Sad, je li taj podatak točak?
Ne znam kako da sad postupim. Nastavila sma uredno piti i trebala bi na današnjoj tableti dobiti menstruaciju.
Da li trebam sada koristit dodatnu kontracepciju i koliko dugo od zakašnjene tablete?
I koliko bi mogao biti problem to što sam popila tu zakašnjenu tabletu mimo pravila?

lillyworry

23.03.2013. 13:25

I zaboravial sma napomenuti...od propuštene tablete zadnji spolni odnos sam imala prije 10-11 dana.

24.03.2013. 00:10

Poštovana, vaš ginekolog je u pravu. Sad nastavite dalje piti u kontinuitetu. Ne treba dodatna zaštita jer je od os bio pred desetak dana.

Renny

29.03.2013. 19:25

Poštovani,
popila sam prvu kutiju Qlaire, (prešla sam sa Diane 35), i nisam dobila menstruaciju..Danas uzimam 3 tabletu iz 2.kutije, zanima me Vaše mišljenje o tome zašto mi je menstruacija izostala? Hvala lijepo..

lillyworry

29.03.2013. 19:30

Oprostite što gnjavim imam samo još jedno pitanje
Evo, menstruacija mi je uredno došla iza druge crvene tablete iako sma propustila onu jednu (i unatoč malom krvarenju nakon dva dana od propuštene). Ovaj puta mi ej menstruacija bila mrvicu bolnija i obilnija nego inače otkako sam na tabletama.
Može li to biti znak da mi je zaštita možda smanjena i ima li to ikakve veze s propuštenom kontracepcijskom?

29.03.2013. 20:15

Renny zato jer ste prešli na slabije pilule. Sve normalno, ne brinite i nastavite uzimati dalje prema propisanoj shemi.

29.03.2013. 20:15

Dakako da ima veze s propuštenom. Dalje nastavite bez da preskačete pilule.

lillyworry

29.03.2013. 21:25

Da, pretpostavila sam. Je li to znak i smanjene zaštite?

30.03.2013. 15:00

Dakako.

Nazad
1 ... 20 21 22 23 24 25 ... 39
Naprijed