Autor
|
Poruka
|
igora
|
29.09.2012. 00:25
Imam jedan problem vezan uz kontracepcijske pilule.možda i nije tako bitan problem,
i preživjet ću i ako ga ne riješim ali me svejedno muči.
pila sam već više vrsta kontacepcijskih pilula(sad pijem Qlairu,već dugo),i imam
policistične jajnike.tablete mi po svemu odgovaraju osim što nemam
želju... za seksom kao prije.točnije,skoro pa ju uopće nemam.
znam da taj problem ide uz pilule ali me zanima dali postoji neko rješenje,
možda neka druga vrsta,ili ih jednostavno trebam prestati piti ako se želim vratiti na staro??
mlada sam pa mi se malo teže pomiriti s tim....
a kad bi tako odlučila,koliko je to pametno zbog policisticnih jajnika?
unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
DollyLove
|
29.09.2012. 13:00
Imam jedno pitanje čisto za sigurnost.
Naime ginekolog mi je dao Qlairu ovaj mjesec. Ovo su mi prve kontracepcijske u cijelom životu.
Počela sam ih piti 10.09.2012. na prvi dan menstruacije. Pila sam ih redovito točno u isto vrijeme (jednom sam zakasnila 20 minuta nadam se da to nije velik problem).
Znači ne pijem ih ni punih mjesec dana, danas bih trebala 19. tabletu popiti.
Spolne odnose sam imala tek na 10. tableti, nisam otpočetka.
Menstrucija mi je trajala poduže ovaj put, i pod time mislim da sam imala blago krvarenje do 10. tablete. Kasnije prekjučer sam imala neko blago spotting krvarenje ili je bio smeđi iscjedak...jako teško za reći iskreno.
Moje menstruacije su inače u velikim razmacima...pod time mislim i po 40 dana.
Naime, ginekolog je rekao da ukoliko ih počnem piti na prvi dan manstruacije i redovito (što i jesam) da sam zaštićena od prvog dana uzimanja. Ja sam ipak pričekala malo više od tjedan dana i onda sam imala spolne odnose redovito tjedan dana svakodnevno no dečko nije svršavao u mene za svaki slučaj.
Ono što me zanima je jesam li zaista zaštićena 99,9% od neželjene trudnoće kako mi je ovo prvi mjesec uzimanja? (uzela sam prvi dan mentruacije i uzimala svaki dan redovito).
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
01.10.2012. 14:35
igora ,
pokušajte s Bellarom i Lyndinette 30 one ne smanjuju libido a imaju povoljan učinak kod problema s PCO-om.
Ako niti to ne pomogne nakon odluke o pretanku uzimanja kontracepcije učinite detaljnju hormonsku obradu kako bih se odredila razina vašeg problema i tamo djelovalo.
Kao što i sami znate bitna je jako i prehrana i time će te djelovati u riješavanju vašeg problema s PCO-om.
L.p.
|
|
01.10.2012. 14:35
DollyLove,
u potpunosti ste zaštićeni.
Sa spotingom se ne opterećujte jer je to normalna nuspojava unutar prvih mjeseci uzimanja.
L.p.
|
leptirica19
|
03.10.2012. 09:35
Dobra vecer,
zanima me mogu li pomaknuti uzimanje tablete za pola sata? uzimam ju svaku vecer u 8 sati a sad su mi predavanja do 8 i 15..mozda je glupo pitanje al prvi mjesec mi je da ih uzimam pa ne znam jos..
Lijep pozdrav
|
|
03.10.2012. 12:20
leptirica19 ,
možete bez straha.
L.p.
|
Vana@
|
03.10.2012. 13:10
Poštovana, uzimam qlaira pilule već 11 mjeseci i ovaj mjesec mi se dogodilo da sam zakasnila sa 15. tabletom 8 sati. Piše u uputama da do 12 sati kašnjenja nema problema ali sam 2 dana nakon zakašnjenja s pilulom dobila stvari ( dakle na 17. piluli). Danas pijem 21. pilulu i stvari još nisu prestale a i popraćene su umjerenim bolovima u trbuhu koji su inače trajali 1. dan, eventualno 2. dan menstruacije a sada su pisutni svih 5 dana. ( vjerujem da je to zbog toga sto su se stvari pojavile prije od ocekivanog jer slicnu situaciju imam i kada mi zakasne par dana).
Zanima me Vaše mišljenje da li se moram brinuti i što da radim.
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
06.10.2012. 14:45
Vana@ ,
ispravno ste zaključil pa nema razloga za brigu.
Nastavite samo redovito piti dalje tablete.
L.p.
|
Vockica11
|
07.10.2012. 04:45
Postovani,
Pijem vec trecu kutiju Qlaera-e i za ova tri meseca ja mesecno gotovo samo 10 dana NE krvarim. Menstruaciju dobijem neki 26. ili 28. dan ali zato od 17. dana krece ono "tackasto" krvarenje koje kod mene bas i nije tacksto vec je prva dva dana na ulosku bas dosta crvene krvi. Kao da dvaput mesecno imam menstruaciju.
Kazu da se prvih 3-6 meseci organizam navikava, ali meni se stanje ne poboljsava.
Pilule mi je dala doktorka na osnovu krve slike, nikakve druge analize nisam radila, samo sam standardno izvadila krv.
Posto ove pilule sadrze razlicite doze hormona, dr mi je objasnila kako npr prve dve imaju najvise hormona jer mi prva dva dana ciklusa treba najvise, ali problem je sto meni ne pocinje ciklus tog 29og dana kad ja uzimam prvu pilulu iz kutije. Jednom je poceo 28og dana a jednom 26og. Tako da meni nije prvi dan ciklusa uvek kad je ona prva crvena pilula iz kutijice. Ne znam da li ovo znaci da mi pilule ne odgovaraju i da ih menjam mada je ovo tek treci mesec. Da li me one uprkos ovim nuspojavama normalno stite (pijem ih redovno gotovo u sat tacno!
Unapred puno hvala na odgovoru!
|
matea2233
|
09.10.2012. 15:05
Pijem Qlairu već godinu i pol i prvi puta mi se pojavila vrlo oskudna menstruacija (na prvoj bijeloj nedjelatnoj tableti) više kad smeđi iscjedak i trajala je 1 dan. Pila sam ih redovito. Čitala sam već da je to normalno ali vas molim da mi potvrdite je li to u redu. Hvala
|
martinica20
|
09.10.2012. 17:10
Poštovani,
prije 21 dan sam prvi put počela uzimati kontracepcijske pilule qlaira.. Prije tjedan dana počela sam osjećati tupu bol (pritisak) u području desnog jajnika. Išla sam na ginekološki pregled i ginekolg je rekao da je sve oke i da mi je ta bol vjerovatno od pilula. Pa me sada zanima drugo mišljenje dali je stvarno moguće da me boli zbog toga?
I još jedno pitanje na početku uzimanja prvih 5 pilula imala sam proljev poslije svake pilule dali se zbog toga smanjuje zaštita od trudnoće?
Hvala Vam unaprijed
|
marija007
|
09.10.2012. 20:35
Pozdrav, poštovana doktorice
Pijem tablete qlaira tek mjesec dana i danas sam popila drugu crvenu tabletu. Osjećam bolove poput nadolazeće mjesečnice no još joj nema nikakvog traga. Trebam li se zabrinuti zbog toga?
Lijep pozdrav
|
|
10.10.2012. 10:40
matea2233 ,
uredu je.
l.p.
|
|
10.10.2012. 10:40
Vockica11 ,
obzirom da uglavnom krvarite uz Qlaira tbl bilo bi bolje savjetovati se s ginekologom o drugim tabletama ( Jasmin, Cilest, Lyndinete 30, Belara)
l.p.
|
|
10.10.2012. 10:45
Vockica11 ,
ne mogu vam tvrditi da je to od tableta osobito jer vas nisam pogledala.
Ako se bol nastavi svakako trebate ponovni pregled.
Kontraceptivni učinak može biti smanjen zato se dodatno štitite.
l.p.
|
marija007
|
11.10.2012. 15:30
Poštovana doktrice,
prvu kutiju tableta počela sam piti na drugi,a ne na prvi dan mjesečnice,kako je pravilo. Cijeli taj mjesec koristila sam dodatnu zaštitu kako ste mi i Vi i moj ginekolog preporučili. Rekli ste da kada počnem sa drugom kutijom,da mogu prestati koristiti dodatnu zaštitu. Sutra krečem sa drugom kutijom i zanima me da li to znači da već sutra mogu imati odnos bez ikakve zaštite i koliko je to sigurno?
Lijep pozdrav
|
|
12.10.2012. 09:40
marija007 ,
možete prestati sa zaštitom.
Sigurnost ovisi o redovitom uzimanju tableta- tada je opasnost trudnoće manja od 1%.
L.p.
|
LALA12
|
14.10.2012. 19:45
Poštovana doktorice,pijem qlaira tablete godinu dana i do sada je sve bilo u redu,ali danas na 17 tableti poceli su bolovi u trbuhu i lagana sukrvica kao da sam dobila menstruaciju. da li se trebam brinuti? hvala
|
|
15.10.2012. 09:25
LALA12 ,
događa se, ali ipak obavite ginekološki pregled osobito ako se drugi ciklus ponovi.
L.p.
|
Lolica144
|
15.10.2012. 11:00
Postovani, pijem Qlaira tablete godinu dana, sad pijem novu kutijicu 7dana i imam upalu grla, dr.opce medicine mi je prepisala Silapen 1 500 000 i.j tablete, zanima me dali moram koristiti dodatnu zastitu? jucer je sve bilo ok s grlom i imala sam odnose s deckom svrsio je u mene, a danas ujutro grlo me bolilo i odem kod dr. i kaze upala grla.. Molim Vas za odgovor...
Unaprijed hvala
|